Troskot

Plovdiv

44 poruke u ovoj temi

Zanima me da li je neko bio u Plovdivu i kakvi su utisci?Po  slikama ima šta da se vidi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Grad jeste lep i ima dosta toga da se vidi, ali ne toliko koliko ove slike pokazuju. Ovde je odličan foto-aparat dobro odradio posao.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Grad jeste lep i ima dosta toga da se vidi, ali ne toliko koliko ove slike pokazuju. Ovde je odličan foto-aparat dobro odradio posao.

Da li si se zadržavao duže u gradu?Koliko si plaćao hotel?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Troskot

Molim vas da ne postavljate postove u kojima su sadrzane samo slike (narocito ako vi niste autor istih) . Za tako nesto postoji "Moja foto tura"

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izuzimajuci Veliko Trnovo koje je veoma interesantno i specificno Plovdiv je mozda i najinteresantniji grad za posetu u Bugarskoj.

Stvarno ima sta da se vidi i da se proba s tim da bi ipak trebalo odvojiti dva ili tri dana za obilazak.

Hotele koje bih preporucio su:

http://hotelavion.in...B0%D0%BD%D0%B5/

cene su date u levovima, ja sam apartman placao oko 50 leva posto sam bio cesto gost (mali je broj soba koje imaju tako da obicno su im samo apartmani slobodni i dobijate ih po ceni obicne dvokrevetne sobe).

higijena je odlicna, imaju restoran sa dobrom klopom, preko puta je sajam, ljubazni su a cene u mini baru su najnize koje sam negde sreo - prosto smesne, topli napici u sobi su besplatni. Parking je besplatan samo im najavite da dolazite sa autom.

http://hotelego.info/rooms/

hotel je od istog vlasnika, bolja lokacija ako ste bez auta mada je u plovdivu sve blizu, ako ste sa autom parking je besplatan, malo je skuplji od prvog hotela ali i noviji i lespe je sredjen, nemaju restoran vec samo sluze dorucak u manjem baru, preko puta samog hotela je krcma sa bugarskom nacionalnom kuhinjom a nekih 30 metara je i odlican grcki restoran koji je doduse malo skuplji u odnosu na redovne cene u Plovdivu po restoranima.

Inace sam Plovdiv je prepun malih jeftinih hotela jer je sajamski grad, ja sam spavao u nekih desetak ali su mi ova dva nekako najsimpaticnija i ostala su mi u lepom secanju mozda prvenstveno zbog srdacnosti osoblja.

U nastavku je mapa gde imate jedan deo hotela u Plovdivu pa ako imate vremena pogledajte sta nude

http://www.bgmaps.com/en/map/plovdiv

Tu mozete naci veci deo svega sto Vam moze biti interesantno a moze posluziti i za neki drugi grad u Bugarskoj.

Najbitnije da kada idete u Plovdiv proverite da nije neki sajam jer su cene u hoteli duplo vece nego u normalnom periodu i to vazi za vecinu hotela koje imate tamo.

Izmenjeno (djokacaribrod)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Može li Plovdiv da se pristojno obiđe za nekih dan i po. Da bude muška šetnja, a da ne bude baš jurcanje. Da ne otvaram novu temu jel dovoljno isto dan i po za Veliko Trnovo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prosle godine sam bila u Plovdivu, u gostima, sa muzem i sinom. Bili smo u novembru, vreme nas je posluzilo i bila je uzivancija, obilaziti Plovdiv. Imali smo tri dana za obilazak grada i druzenje sa porodicom.

P.S. U principu, ize gradsko jezgro moze da se obidje za dan, dva

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@divmicika, mozes li malo da pises o gradu, sta ste obisli?

Gledala sam pre 3 meseca emisiju o njemu i veoma mi se svideo :-)!!

Nekoliko slika, mozda nekog zainteresuju ;-) Nadam se da ce biti i mojih, u narednih godinu dana :-)

1200px-Plovdiv_Bulgaria.jpg

filename-r0013093-jpg.jpg

IMG_2605.jpg

IMGP1385.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Grad izgleda baš lijepo, čak interesantnije od Sofije. Već duže vrijeme ga mjerkam i mislim da ću sada ozbiljno razmisliti o posjeti. 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

http://humansofplovdiv.com/2017/09/03/pette-nai-plovdivski-mesta-v-plovdiv/

Ovo je adresa koja preporucuje pet najinteresantnijih mesta, koje bi bilo lepo videti u Plovdivu.

Pored navedenih mesta lepo je obici veliki park "Car Simeonovata gradina", skoro je u samom centru, preko puta poste. Obavezno obici "stari grad", iz glavne ulice, malim, strmim ulicicama se ulazi u njega. 

Tirkizna: 2015.g. postavila sam fototuru: Bugarska; Plovdiv; Plovdiv-drevni grad. Kad se slika "rasiri", vidi se kratak opis, a slike sam postavila onim redom kojim smo obisli grad, moj muz i sin. Za njih je Plovdiv prekrasan, kao za vecinu turista, a za mene, to su uspomene na davno detinjstvo i mladost. 

Izmenjeno (divmicika)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Divan je, zaista!!

@Troskot, ako tako kazes (pises), mozda bolje da ga ostavim za sledecu godinu ili 2019., mada mi je to bas daleko ;-)

Zasto je tako malo poznat kod nas :-(? Niti ljudi idu, niti ga agencije nesto nude, niti se pise o njemu :-( Steta, zapostaviti toliko lep grad!!

Mene sve vise privlace ovakva mesta, vise od nekih evropskih destinacija koje su bas popularne, a koje nisam jos obisla.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hrvatske putnicke agenciju organizuju putovanja u Plovdiv. Nase do sada nisu, valjda im se ne isplati.

Evo, ovo sam pronasla na: pogodak.rs  ... moze da pomogne, pored drugih informacija, u samostalnom obilasku grada.

Turističke atrakcije u Plovdivu su :

• Crkva Svete Nedelje je jedinstveni primer sakralne arhitekture istočne crkve. U njoj posetioci mogu da vide neverovatne murale i rezbarije. Crkva je izgrađena 1578., a obnovljena 1830. godine, a sadrži zasta predivne primere crkvene dekoracije.
  • Crkva Svetog Konstantina i Elene je nastala na temeljima najstarije crkve u Plovdivu. Izgrađena je na staroj rimskoj crkvi, a posvećena je caru Konstantinu Velikom i njegovoj majci Svetoj Heleni. Sadašnja crkva je uglavnom iz 1832. godine. Ikonostas je oslikao Zahari Zograf između 1836. i 1840. godine.
  • Regionalni Etnografski muzej se nalazi na bivšem imanju jednog gradskog trgovca, u remek delu barokne arhitekture. Ovde se posetioci mogu upoznati sa etnografskim zanimljivostima vezanim za Plovdiv i Tračku regiju.  /STARI GRAD/
  • Balabanova kuća pokazuje sav raskoš i bogatstvo do koga se moglo doći u ranom devetnaestom veku. Ovo zdanje, nastalo u baroknom i rokoko stilu, nekada je bila privatna rezidencija, a danas se u njemu nalazi velika galerija umetnosti, svakodnevno otvorena za javnost.
  • Rimske ruševine prikazuju samo jedan segment duge istorije Plovdiva. Bogati ostaci rimske civilizacije nalaze se na UNESCO – voj listi svetske baštine. lokalitetom dominira stadion koji je nekada mogao da primi 30 000 gledalaca, a tu su i amfiteatar, akvadukt, razni hramovi i vile, kao i drugo.
  • Džamija Dzhumaya je jedna od najstarijih džamija na Balkanu. potiče iz sredine petnaestog veka. sa minaretom od 23 metra ovo je najveća od pedesetak plovdivskih džamija iz osmanskog perioda.
  • Kuća Atanasa Krasteva – Atanas Krastev bio je plovdivski slikar i konzervator, koji je u ovoj kući živeo do svoje smrti 2003. godine. U kući se može videti bogata kolekcija kuju je ovaj umetnik posedovao, kao što su autoportreti, apstraktne slike bugarskih umetnika dvadesetog veka, kao i brojni predmeti koji su pripadali Krastevu. U bašti se takođe može videti nekoliko eksponata.
  • Sportski kompleks Plovdiva je najveći te vrste ne samo u Bugarskoj, već u celoj istočnoj Evrpoi. Izgrađen je krajem osamdesetih godina prošlog veka, a poseduje kanal za veslanje, teniske terene, bazene, kao i plovdivski stadion kapaciteta 55 000 sedišta. Iako nema licencu UEFE, na stadionu se održavaju brojne manifestacije, kao što su rok koncerti.  /GREBNA BAZA/
  • Plovdiv svojim posetiocima ima da ponudi još mnogo toga. Gotovo na svakom koraku nalaze se jedinstveni primeri osmanske arhitekture, grad u potpunosti odiše orijentalnim ambijentom. Ovde posetioci mogu da uživaju u nesvakidašnjoj atmosferi, bilo da su na ulici, u restoranima, kafićima, barovima, crkvama, muzejima, ili na stadionu. Plovdiv je grad u kome se istorija doživljava na najbolji način. Plovdiv je sjajna destinacija za pravo uživanje i odmor.
Izmenjeno (divmicika)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907234
    Ukupno poruka