MMarijaMM

Putovanja Wizzair-om

650 poruka u ovoj temi

Obaveštenje za sve forumaše. Zatvoren je aerodrom Geteborg Seave koji je bio na spisku destinacija Wizzaira iz Beograda. Do 28.03.2015. leteće se na drugi (inače veći i prometniji) aerodrom Geteborg Landveter. Još uvek nije rešeno da li će tako biti i kada stupi na snagu letnji red letenja, odnosno od 01.04.2015. Trenutno u rezervacionom sistemu ukoliko kupujete kartu za putovanje u zimskom periodu do kraja marta nudi Vam se samo Landveter kao opcija, a za period nakon toga još uvek je u sistemu Geteborg Seave (takozvani Geteborg City airport) iako je sasvim sigurno da neće leteti do tog aerodroma. Da li će nastaviti i dalje na Landveter i u kojim terminima videće se, ali Seave je definitivno zatvoren kao aerodrom. Rayanair je izgleda trajno prešao na Landveter a za Wizzair ćemo videti. Postoji čak i mogućnost da ne lete više do Geteborga, već da ubace novu destinaciju Jonkoping pored postojećih u Švedskoj Malmea, i Stokholma(Skovsta).

Izmenjeno (padabre)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

u nastupu ludila, i ocigledno neinformisana o brisanju cookisa, posto su cene za lisabon astronomskli letele iz dana u dan od 13000 f do 26000f pa i 35000f, ja se odlucim na brzaka za daleko jeftiniju varijantu, naravno iz budimpeste, naravno pojma nemam ni koji aerodrom u budimpesti je u pitanju, ni kako da dodjem! sad googlam, trazim, nerviram se, najradje bih otkazala let da ove lopine iz wizz air ne gule kozu za tako nesto, nisam ni pitala da li bi i koliko uopste refundirali i koji su uslovi, posto naravno,TO nigde ne pise.sve sto znam o putu su neke specijal karte za voz koje su oko 3000, i dalje nista..nasla sam neki stari post iz 2010 kako dalje do aerodroma..nisam sigurna da li je to sada malo bajato, i da li mi te informacije odgovaraju..molim nekoga ko zan da mi pomogne, heelp!

padabre

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Na povrat para zaboravi.

Ne vidim razloga čemu drama. Pa nije Pešta na kraju sveta. Tri voza dnevno idu tamo po ceni od 26e povratna. Javnim prevozom se lako može stići do aerodroma za nekih 2-3e. u jednom pravcu (metro+1bus linija).

U Pešti je u funkciji samo jedan jedini aerodrom "Ferenc List" ili Feriheđi, kako ga još zovu.

Pitaj šta te interesuje - pomoćemo.

Udahni, glavu gore i samo napred.

Izmenjeno (koldar)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

e pa ako neko opusteno stalno ide preko agencije, ovo deluje malo komplikovano za prvi put... ali ako bi koldar bio ljubazan da objasni taj deo koji metro, koja linija, na koju stanicu da izadjem, koji bus, i mozda mi se cini, ili sam pgresno razumela imaju dva aerodroma, na koji da idem??

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prvo ti nama reci kada imaš let? Odlazni i povratni.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

18.05.-23.05. iz budimpeste terminal 2B (ne pise ime aerodroma) u 10.15h, a avion slece u 14.30h, mislila sam da idem ili nocnim vozom, ili mozda dan ranije pa da obidjemo i budimpestu, ali recimo nocni voz stize ujutro oko 6h, u budimestu, i molim vas kako se brisu kolacici, hocu da pecam taj lisabon, hvala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moj ti je savet da u Peštu lepo dođeš dan ranije, prespavaš i sledeći dan pravac aerodrom. Sigurica. Nije da se ne može stići u kombinaciji sa tim noćnim za Peštu. Ali šta ako..........? Relativno je ovo knap. Meni se dva puta desilo da se voz pokvario (mada ne idem često za Peštu). Zbog ovoga sam jednom kasnio puna 2 sata, a drugi put oko pola sata. Naravno, ne dešava se ovo često, šta više - retko, ali pišem ovo je se ovo MOŽE desiti. I Šta onda? Ako nemaš dovoljno lufta u vremenu? Zdravo - Ćao! Avion te neće čekati. Zato treba i na ovo misliti. Zbog jednog noćenja u Pešti nećeš bankrotirati.

Na sajtu aerodroma je sve lepo objašnjeno kako sa i do njega:

http://www.bkk.hu/apps/docs/terkep/repter.pdf

A što se tiče brisanja kolačića. Malo google, ovo, ono.....Ne može baš sve u životu na tacni. A nije ovo ni mesto za to. ;)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

hvala na.... hm?!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Aerodrom je južno od Pešte ka Srbiji tj.na putu od granice ka Budimpešti i nije problem pronaći ga, ima dovoljno putokaza. Najudobnije je kombi prevozom koji vrše naše firme (izguglaj ih malo) od BGD do aerodroma. Odvezu te do terminala, sačekaju te kada sletiš i to je to.Kada ima više putnika onda nije loša ni varijanta sa svojim kolima, jer ima dosta parkinga oko aerodroma koji nisu skupi.Ali kako sam razumeo ti si solo pa je kombi prevoz povoljniji.

Putovao sam wizzom sa budimpeštanskog aerodroma i ne razlikuje se od bilo kog drugog, nema razloga za paniku. Imaš fine termine letova, fokusiraj se na to kako ćeš uživati u putu :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da, ima i ta varijanta sa kombi prevozom po sistemu "od vrata do vrata", za 50e. Sigurno da je ova varijanta sa najmanje glavobolja. Ali, u ovom slučaju, i ova varijanta ima manu. Naime, do 8h sati moraš biti na aerodromu, što realno znači da ćeš tamo biti i ranije, pod uslovom da sve ide kako treba. To znači neprespavana noć. Jedan deo noći, čekajući da li će se momak iz "XY" agencije uopšte pojaviti(kasniti) pred vratima, a drugi deo noći u sedištu kombija. I tako stižeš na aerodrom nenaspavan i šlogiran, sa bolovima u vratu, leđima, i ostalim ekstremitetima i takav nastavljaš dalje u "beli svet".

Varijanta sa vozom u kombinaciji sa noćenjem će te finansijski isto toliko izaći, s tom razlikom što ćeš na aerodrom stići naspavan i svež, i takav nastaviti putovanje. Lično, izabrao bih ovu varijantu, pa makar i bila malo skuplja, upravo zbog odmora i svežine, a to jako mnogo znači kada je na pr. u pitanju neki city-break. I gradovi se lepše doživljavaju kada si odmoran.

A ko ne ume da se snađe kako doći od želj.st. do aerodroma? Ajme, a šta će taj u belome svetu.

Varijante su tu. Svaka ima svojih prednosti i mana, a ti biraj.

Sretan put.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ajme, nije valjda? da se informisemo o ovakvim stvarima pored oficijelnih sajtova postoje i ovakvi forumi, i kao sto rekoh, prvo sto sam procitala bas na ovom forumu bio je podatak da su u pitanju dva aerodroma, ferihegu 1 i ferihegu 2, pa sam konkretno pitanje i postavila...za nekoga ko je VEC isao ovim putem da mi pomogne i da mi kaze konkretno ono sto sam pitala...ali dobih, ajme, nesto trece. hvala u svakom slucaju, cinizam i uvredljive komentare nisam ocekivala na jednom kulturnom i lepom sajtu kao sto je ovaj, ko moze da pomogne ok, ko ne moze ne mora ni da se ukljucuje u temu.

Izmenjeno (marinajakic)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

dakle, za nekoga ko IMA dobre namere, dilema je sledeca, u prvom citiranom postu sa ovog foruma ferihegy je aerodrom, i to ne jedan, nego ferihegy 1 i 2, a u drugom- zvanicnom sajtu ferihegy je zeleznicka stanica, znam ja da mogu u busu pitati nekoga gde se silazi za terminal 2B ali volim da odem pripremljena, i da znam jesu li to dva aerodroma ili ne, da ne sidjem na onom gde nije terminal 2B

Od Keleti stanice do aerodroma Ferihegy 1 i Ferihegy 2, postoje dve opcije:

1) Crvenim metroom M2 u pravcu Deli p.u. ici 3 stanice do Deak tera. Ovde preci u plavi metro M3 i u pravcu Ujpest ici 2 stanice do Nyugati p.u. Sa ove Nyugati stanice ide voz prema Ferihegy 1, karta za voz je 300 forinti.

2) Plavim metroom M3 do zadnje stanice Kobanya, pa zatim autobusom 200E (odnosi se na letove sa Ferihegy2, premda staje i na Ferihegy 1)

Од 4:00 до 11:00 часова, аутобус број 200Е комутира између Терминала 2 и Кобаниа-Киспест метро терминала (метро линија М3), преко Ферихеги железничке станице (возови до железничке станице у Будимпешти Ниугати). Од Кобаниа -Киспест метро терминала, путници могу узети метро М3 према Ујпешт Козпонт да дођем до центра града. Могуће је променити линије метроа М1 и М2 у Деак Ференц ...itdu

Izmenjeno (marinajakic)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako za tvoj let piše da polazi sa terminala 2 (T2), da li sa "A" ili"B", nevažno je, a piše sigurno, zašto onda uopšte spominješ terminal 1 (T1)? Šta on tebe tangira? Inače terminal 1 ne radi već godinama. Zatvoren je za putnički saobraćaj. Ni na zvaničnom sajtu Peštanskog aerodroma (www.bud.hu) on se skoro nigde i ne pominje. Zaboravi taj terminal 1, i putovanje vozom do aerodroma. Tebi je važan samo terminal 2 i ništa više. Postavio sam ti link kako se do njega dolazi. Tamo je objašnjeno kako se dolazi od i do aerodroma sa Deak trga. Od ovog trga ti treba samo jedna metro linija do želj.st. Opet napominjem, zaboravi T1, to je samo jedna od međustanica za bus 200e i ništa više. Zaboravi i voz do aerodroma. Tebi treba samo metro (2linije) + bus 200E.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li neko zna da li cu imati problema ako je moj ranac 44x31x22 jer su dozvoljene dimenzije za besplatan prtljag 42x32x25?

Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne bi trebalo, zanemarljivo je to. Ja sam (kad sam putovao sa porodicom za Memingem i Basel) imao dva rucna prtljaga koji su mozda za po par cm prelazili dozvoljene dimenzije i niko nam nista nije rekao ni u odlasku ni u povratku. Nisu cak nista ni merili.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905065
    Ukupno poruka