bassomnia

šoping u VIDINU

21 poruka u ovoj temi

Dragi forumasi,

Potrebne su mi informacije od vas u vezi sa ovim gradom u Bugarskoj. Dakle, u pitanju je Vidin, u Bugarskoj, na 40ak kilometara od Negotina. Nacuo sam da su cene hrane i odece skoro duplo jeftinije i da postoje odredjene ture koje idu do ovog grada [cuo sam da postoji tura za penzionere].

Zanima me da li znate nesto o ovom gradu, da li su cene zaista toliko pristupacne, i kako do njega - postoji li neka organizovana tura neke agencije.

Na netu nadjoh samo slike dva shoping mall-a u ovom gradu i nista vise...

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I mene interesuje isto :klap:,

nije mi jasno od nasih prijatelja iz Bora retko ko ide preko u shoping, kao nekad se islo ono bas bas, sad skoro niko,

cula sam za jedan mall da je Miskovicev, i da je copy / paste Delty, i sto se tice cena i cak rasporeda radnji ,

mi smo trenutno nastanjeni u Boru, i volela bih na prolece jedan izlet tamo,

ako neko ima iskustva neka pise ,

dal da se spremam il ne :nea:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene u Vidinu su iste kao i u ostalim soping centrima u Bugarskoj. Mislim da to vise nije jeftinije nego kod nas. Tacno je da se ranije donosilo iz Vidina, ali obicno su Bugari to raznosili po pijacama u Knjazevcu i Sokobanji. Nasi slabije.

Ne bih preporucila odlazak u zimskim danima preko granicnig prelaza u ovom kraju, jer je put sa Bugarske strane jako los, desi se da ga uopste ne ciste od snega. To je jedan od razloga, a drugi jer Bugarska ulaskom u EU nije vise niska sa cenama da bi se ta kupovina isplatila.

Sada Bugari kupuju kod nas meso i mlecne proizvode, a narocito cigarete koje su kod njih mnogo skuplje.

Kucna hemija je kod njih povoljnija, ali samo na akcijama (do 15%). Bela tehnika je skuplja kod njih, garderoba je ista kao kod nas.

Izmenjeno (Infoputnik)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

TNX :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bila sam prosle zime u Vidinu i mogu reci da je ici tamo zbog sopinga bezveze - em nema nista posebno, em cene kao kod nas ili za 10 posto nize. Ali, moram priznati da je izuzetno zanimljivo obici grad turisticki. Dunav je prelep (a grad je na samom Dunavu), tvrdjava Baba Vida fascinantna... Moja preporuka je da svako ko je u mogucnosti obidje ovaj grad (pogotovo leti kada se organizuju turisticke ture brodovima po Dunavu) ali ici tamo zbog sopinga je... prevazidjeno. Ako se ipak odlucite na tu varijantu ono sto se donosi je aronija (caj,sok...)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ne verujem da bi penzionerima organizovali SHOPING ture tek tako...ne bi oni isli tamo zbog kucne hemije, sta znam...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

shoping u bugarskoj tacnije u vidinu se isplati ako cete kupovati ne markiranu garderobu.

imate gomilu butika na korzou u kome su cene garderobe smesne naspram cena u srbiji.

zemlja porekla te garderobe nije mi poznata ali je srednjeg kvaliteta i SIGURNO NIJE KINESKA.

ako u vidinu trazite markiranu garderobu sigurno je necete naci jer je nema.

sto se hrane tice ona vise nije dzabe kao sto je bila pre ulaska u EU, hrana je loseg kvaliteta naspram bilo cije. Kupovinu hrane, kozmetike , garderobe preporucujem MADJARSAKU.

ukoliko putujete kolima u vidin , povedite racuna gde cete auto parkirati sta cete od vrednosti ostaviti u auto i slicno posto se auta obijaju u ogromnom broju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Saznao sam pre par dana da postoji u Jagodini jedna agencija koja svake druge subote vodi u VIDIN u obilazak...

povratna karta je 1500din...

pa kome je blizu Jagodina, eto informacije

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tržni centar je mali, ali nije loš.

U prizemlju je supermarket Pikadili koji je bio u vlasništvu Delte.

Cene hrane u njemu su slične našima. Nešto je jeftinije, nešto skuplje, ali su razlike zanemarive da bi se put isplatio.

Ako se ture za penzionere organizuju zbog kupovine hrane, onda je to zbog takozvanog Sklada.

U pitanju je skup nekih starih zidanih skladišta od cigle u kojima su otvorene male prodavnice prehambene robe. To je inače do pre pet godina bilo mesto odakle se iz zapadne Bugarske donosila prehrana. Ja sam tamo otišao tri puta. Prvi, zadnji i nikad više! :nea:

Nisam siguran da to još uvek egzistira.

Garderoba i cipele u svim buticima su kineski naravno, osim jednog dela lake ženske garderobe koji se šije u Bugarskoj ili Turskoj.

Odlazak u Vidin može da opravdan samo turistički uz obilazak nekih restorana gde je cena hrane za nekih 20 do 30% niža nego u Srbiji.

Prelazak preko Vrške čuke (to je bliže Boru od Bregova) nije dobra varijanta zimi. Nikako. Tu je broj prolazaka automobila mali i leti a kamo li sad. Inače taj granični prelaz se sveo na mesto gde bugari iz zapadnog dela idu ka Evropi, pošto mnogo njih radi tamo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja stalno ganjam ljude da idemo z a Vidin

(inace sam iz Zajecara)

i Zajecar je najblizi Vidinu/bugarskoj granici - 11 km/40 km do Vidina

Ne znam kako je sad tamo

ali, ranije... odeca/obuca je tamo 3 puta jeftinija nego ovde

i zaista je kvalitetna!

Mislim d aje roba turska

a ta roba je po buticima u Zajecaru, dakle, 3 puta skuplja!

Ja bukvalno sve dzempere i vecinu dukseva imam iz Vidina!

Grad je zanimljiv, lep...

Pre je iz Zajecara svake subote bio bus koji je isao za Vidin

sada ga vise nema :(

raspitivao se o tome

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...i non stop spominju sir Fetu koji svercuju u Srbiju jer je dosta jeftiniji... ?!

ako je roba iz Turske idem sigurno...zasto da ne...kvalitetnija je od kineske anyway

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako prolazis kroz Zajecar

pokupi me!Delicemo troskove goriva

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vrlo rado, ali cu sigurno ici preko ove agencije posto idem sam

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa,ako ides preko agencije te...oni mora da prolaze kroz Zajecar!

Ajd, por favor, raspitaj se da li to jeste slucaj

pa da upadnem i ja :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ok raspitacu se

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907231
    Ukupno poruka