1234

RODOS

1518 poruka u ovoj temi

Super! Ova informacija za 14 noćenja me jako raduje. :yesss:

Elem, prošle godine sam bila na Rodosu u septembru, preko Argusa i nisu imali u ponudi ništa duže od 9 i 10 noćenja. Ja sam od starta znala da je to malo za Rodos, ali drugog izbora nismo imale (drugarica i ja), jer smo na brzinu odlučile i to je bilo jedino što je ostalo. Gledale smo i druge agencije, ali ništa duže od 10 dana nismo našle, pa smo se odlučile za Argus, jer bar ne kradu dan, pošto se stiže prvog dana rano ujutru (u svitanje), a odlazak je zadnjeg dana oko 11h uveče. Tako da smo imale zaista punih 11 dana, ali za Rodos je i to malo. Zato sam sebi obećala da ću da se vratim tamo i da nađem načina da duže ostanem. :volimenevolime:

Pitate za cene na Rodosu, ja koliko se sećam sve je bilo kao u BG. Neko reče da za 20€ dvoje mogu lepo da večeraju i u pravu je. Flašicu vode sam na plaži plaćala 50 centi, što mu dođe skoro pa kao na Adi. :pardon:

Ležaljke na Eli plaži su 5€ dnevno (sa suncobranom), tako da je to jedini veći izdatak. Mi smo imale polupansion, pa nismo trošile na hranu, jer doručak i večera su bili jako obolni. 

Tako da, Rodose, eto mene na dve nedelje! :srce:

Pričala sam sa ljudima koji su došli preko ove agencije Kalodoukas i svi su bili zadovoljni. I mi smo sa Argusom bile zadovoljne, super su organizovani i imaju dobre vodiče na Rodosu (čak troje njih), a sami zakupljuju čarter let Aegean, tako da ko je zainteresovan za kraći boravak, slobodno neka odabere Argus. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 1/17/2016 at 19:08, Anajtat je rekao/la:

Na Rodosu sam bila pre dve godine sa suprugom i bebom u stomaku :) 

Anajtat, i ja planiram Rodos u trudnoci, pa me zanima u kom si mesecu bila jer ste obisli sve? Svaka cast, mada ja sigurno necu videti sve to :)

U 1/21/2016 at 3:09, Antigona 1 je rekao/la:
U 1/21/2016 at 3:09, Antigona 1 je rekao/la:

a sami zakupljuju čarter let Aegean, tako da ko je zainteresovan za kraći boravak, slobodno neka odabere Argus. 

Antigona, ja sam bas zvala Argus da pitam ko je avio prevoznik i rekli su mi da je Air Serbia, jesi sigurna da je u pitanju Grcka kompanija, to moze da mi iskomplikuje neke stvari... a i ne znam sto bi mi iz agencije dali pogresnu informaciju. Hvala 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakav je autobuski prevoz na Rodosu? Drugarica i ja nismo neki vozaci pa ne bi rentirale auto ali bi volela i da obidjemo ostvo

Hvala na odgovoru:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 1/28/2016 at 18:51, nolence je rekao/la:

Anajtat, i ja planiram Rodos u trudnoci, pa me zanima u kom si mesecu bila jer ste obisli sve? Svaka cast, mada ja sigurno necu videti sve to :)

Nolence, bila sam u 4.mesecu, osecala se odlicno, cak su mi i mucnine prestale cim sam krocila na grcko tlo :) Uspela sam puno od ostrva da obidjem autobusom, a kroz stari grad smo spartali svake veceri. Ako se osecas dobro, ako nije rizicna trudnoca-samo napred i uzivaj za sve pare! Uspeces puno toga da vidis, samo bez zurbe i stresa. Ako se teze kreces, nemoj putovati do udaljenih plaza , Lindos je cini mi se oko sat i po udaljen od grada autobusom, ali blizu su ti Kalitea banja, plaza u Falirakiju i Entoni Kvin zaliv. E sad, zaliv Entoni Kvin ima nizbrdicu, nije mnogo strma, ali treba da se pesaci neko vreme. Onda bih ti preporucila Kalitea banju i njene plaze i Faliraki koji je uredjeno mesto sa puno hotela i ogromnom plazom. Sve u svemu, uzivaces sigurno. Mazi bebu i plivajte zajedno :*

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Markesa. Autobuski prevoz na Rodosu je odlican. Mozete obici na taj nacin Kaliteu, Faliraki, Lindos kao i usputne plaze. Sve je blizu i dobro povezano. Nemojte brinuti ako niste vozaci, tu je autobus. 

Red vožnje http://www.ando.gr/upload/files/eot/BUS.pdf

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zna li neko, pošto su izleti iz Rodosa do Turske, da li postoji samo izlet do Marmarisa i koliko se putuje?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 16 sat, jaksa je rekao/la:

Zna li neko, pošto su izleti iz Rodosa do Turske, da li postoji samo izlet do Marmarisa i koliko se putuje?

Mi smo prosle godine isli sa Rodosa do Marmarisa. Postoji u luci puno agencija koje prodaju te aranzmane. Nama se nije dopalo i ne bih preporucila nikome. Put traje kratko, ali more je veoma uzburkano u tom delu (puno talasa ima) i katamaran se veoma ljulja. Tamo kada stignete, voze vas do Marmarisa, ali prvo svracate u zlataru, pa vas tu dave jedno 1 sat, onda vas vode u jedan butik u centru i onda vas tu opet dave. Puste vas slobodno da setate po Marmarisu u najtoplijem delu dana jedno 2h, onda okupljanje i voze vas ponovo u fabriku slatkisa. I onda do luke i nazad na Rodos.

Sve u svemu, mi smo se smorili najstrasnije. Ali, opet se ogradjujem, nama to nije bilo zanimljivo, pogotovo pored Rodosa koji ima da se obilazi i uziva i za punih 15 dana:)

A inace mi smo prosle godine isli u solo reziji, uzeli smo catrer kartu od Argusa za 205 EUR i sami rezervisali hotel. Ta smena je bila 10 nocenja, ali je bilo punih 11 dana boravka na Rodosu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Takodje, nije nam se dopao izlet do Marmarisa. Nas su vodili u fabriku koze umesto fabrike slatkisa. Bila bih bar malo srecnija da je fabrika slatkisa bila u pitanju. Ali svakako u najtoplijem delu dana setati je sumanuto.

Ali zato sam Rodos je svakako za preporuku. Puno zanimljivih mesta kao i sam predivan grad. Iznajmiti rent-a-car bar par dana da bi se sve obislo lagano - Prasonisi, Lindos...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jaksa, znam da je izlet do Marmarisa prošle godine koštao 45€ preko Argusa, a rečeno je da se putuje nešto jako kratko, valjda 45 minuta. Nisam bila zainteresovana, pa nisam pitala za detalje. Koliko sam shvatila to je uglavnom shopping tura.

Znači u pravu je bio naš prošlogodišnji vodič (iz Argusa), koji nam je iskreno rekao da je taj izlet za Marmaris glupost (iako njegova agencija nudi). Kao što vidim iz vaših iskustava zaista je shopping tura u pitanju.

A mi nismo bile zainteresovane iz prostog razloga što je boravak na Rodosu ionako bio kratak, a Rodos mi je ipak draže da obiđem nego Marmaris.

BTW, istog sam vodiča pitala i za ronjenje, isto mi je rekao da nema šta da se vidi, jer je i sam ronilac. A ja sam mislila da ga mrzi da radi izlete. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta se mogu ocekivati na Rodosu  u terminu od 22.9. do 6.10. ? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 13 minut, Golica je rekao/la:

Sta se mogu ocekivati na Rodosu  u terminu od 22.9. do 6.10. ? 

Ja sam sa malim dedetom bila od 19.-29.09.2015. i bilo nam je prelepo. Vreme je uglavnom bilo super, ne previse toplo. Bilo je i par dana kise, jedan dan smo proveli na terasi, cak nismo uspeli ni na rucak da istrcimo. Tek smo posle vecere uspeli malo da izadjemo u setnju. Voda je bila topla i mirna, sem jednog dana kad su  bili bas veliki talasi. Na Rodosu je sezona i u oktobru, tako da nije pusto i tuzno kao negde drugde. Samo uglavnom su sve dosta stariji ljudi, bakice i dekice preko 90, ali nama je to ok. Nema mnogo guzve na plazi, jedino sto je dan kratak pa smo ostajali samo do 17h na plazi. Sve u svemu Rodos je mnogo lep i bice vam super kad god da idete. Lep provod vam zelim :-) 

Izmenjeno (Jaca73)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

super:)   hvala. Kako sad kaze avgusta nece biti nista zbog posla, sto je bas nezgodno i poremetilo sve moje planove - tek kraj septembra i oktobar. Najbolji izbor mi se cini Rodos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moje  pitanje  bi  bilo   vezano  za  aktuelnu  situaciju  sa migrantima na  Rodosu, ima  li  ih . A   takodje  me  interesuje  pošto  sam  rezervisala  trajekt  iz  Pireja  jel  ima  neko   informaciju   o redovnosti  trajekta    i eventualnim  problemima  zbog  izbeglica. Istina  jul  je  daleko  ali  bih  volela  da sam  u toku  .Hvala   unapred  na  odgovoru

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 5 sati, [email protected] je rekao/la:

Moje  pitanje  bi  bilo   vezano  za  aktuelnu  situaciju  sa migrantima na  Rodosu, ima  li  ih . A   takodje  me  interesuje  pošto  sam  rezervisala  trajekt  iz  Pireja  jel  ima  neko   informaciju   o redovnosti  trajekta    i eventualnim  problemima  zbog  izbeglica. Istina  jul  je  daleko  ali  bih  volela  da sam  u toku  .Hvala   unapred  na  odgovoru

Citala sam nesto o situaciji sa migrantima na Tripadvisor na temi Rhodes forum. Koliko sam uspela da shvatim, migranti se nalaze na Kosu, Lezbosu, Hiosu i Samosu. Sto se tice Rodosa, nisam pronasla da ih ima, tj.da se zadrzavaju. Pomenuta ostrva su bliza Turskoj nego Rodos pa ih verovatno zato na Rodosu nema ili su u vrlo malom broju prisutni. Opet kazem, ovo sam procitala na forumu... I mi idemo u julu, tako da jedva cekamo:rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 2 sata, Miks je rekao/la:

Citala sam nesto o situaciji sa migrantima na Tripadvisor na temi Rhodes forum. Koliko sam uspela da shvatim, migranti se nalaze na Kosu, Lezbosu, Hiosu i Samosu. Sto se tice Rodosa, nisam pronasla da ih ima, tj.da se zadrzavaju. Pomenuta ostrva su bliza Turskoj nego Rodos pa ih verovatno zato na Rodosu nema ili su u vrlo malom broju prisutni. Opet kazem, ovo sam procitala na forumu... I mi idemo u julu, tako da jedva cekamo:rolleyes:

Ako pod migrantima podrazumevas azijate koji masiraju, afrikance koji pletu narukvice i plemena s juga koji iz nekog razloga non stop izgovaraju molitvu "Kola, Bira, Fanta".....

Onda ima migranata :)

Upravo, kole1985 je rekao/la:

Ako pod migrantima podrazumevas azijate koji masiraju, afrikance koji pletu narukvice i plemena s juga koji iz nekog razloga non stop izgovaraju molitvu "Kola, Bira, Fanta".....

Onda ima migranata 

Salim se naravno, ja sam bio prosle godine krajem jula, bilo je predivno, nije bilo migranata uopste, cuo sam za migrante kada sam se vratio od kolega koji su isli kolima za Grcku, pronadji moj komentar, od nekog 30. avgusta 2015 i sve ce ti biti jasno :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka