1234

RODOS

1518 poruka u ovoj temi

Bila sam prošle godine od 7. do 17. i bilo je baš toplo, toliko da sam uveče išla bez rukava, a grad je bio prepun i uopšte nije delovalo kao kraj sezone. Moja koleginica je bila 2x po nekoliko dana u oktobru i kaže da se oba puta kupala. Mislim da nećeš pogrešiti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ljudi, da vas pitam, je li pametno da idem na Rodos od 12tog septembra? 

Ma zašto nije pametno ... retki su delovi Grčke koji nisu čak i za kraj septembra, ali mislim da je Rodos sasvim OK. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi, nasla sam na netu da postoji ikea pick up na rodosu. Ima li neko da potvrdi da je bio tamo i kako to funkcionise, verovatno se naruci tj nema izlozbenog prostora?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Postoji Ikea na izlasku iz grada, na novom putu prema Lindosu, pored nje je bar prosle godine bila prodavnica Intersport-a. Hteli smo da svratimo ali su oni radili od 10 ujutru a mi uvek ranije krecemo u obilazak tako da je bilo zatvoreno ali se vidi da unutra ima stvari, cak i u izlogu koliko se scam. E sad ne znam kako funkcionise jer je bilo neobicno radno vreme pa se nismo uklapali ni u odlasku ni u povratku da svratimo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super, posto nisam uspela da nadjem nekog ko je bio a mozda se i javi neko vec....hvala puno!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Možda je najbolje da im pošaljete upit emailom. Deluje dosta mala prodavnica. Ali kada proveravate proizvode na njihovom sajtu možete da proverite da li određeni proizvod postoji u prodavnici na Rodosu...za dosta proizvoda koja sam ja onako proverila pokazuje da ih imaju na lageru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam mislila da oni rade iskljucivo po principu porucis pa tamo pokupis ali ako postoji mogucnost da se tamo direktno kupi, nije losa opcija. Pogledacu na sajtu posto sam im poslala mail ali niko jos uvek nije odgovorio.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko moze da napise vise o izletima brodom sa Rodosa, npr Marmaris, Kos itd, kako to ide, da li se ide preko njihovih agencija, koje su cene, malo vise informacija ko zna :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi idemo 08.08. carterom Argusa u sopsvenom aranzmanu. 2013 smo takodje bili na Rodosu, ali posto tada nismo otisli u Marmaris, ove godine to nameravamo. Iz luke svaki dan ide katamaran (ili neko plovilo:)) za Marmaris koji polazi oko 9h a vraca se oko 18h. Mislim da je cena 2013 bila 35 EUR. Takodje, svi izleti polaze sa istog mesta, tako kada budes bio tamo mozes na licu mesta da proveris da li ima Kos i koja je cena. Mislim da u solo reziji preko grka ces uvek imati bolju cenu nego preko agencije. Pogotovo ako si smesten u Rodos gradu i ne treba ti transfer do luke.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas se vracamo sa ovog prelepog ostrva, koji u prvi mah nije odavao neki narociti utisak ali kako su dani prolazili bili smo sve zadovljniji. Odseli smo u hotelu Astron, o samom hotelu sam pisao na temi "hoteli".

Hotel ima odlicnu lokaciju, sve je na deset minuta hoda a plaza na 5. Eli plaza je prelepa, ima guzve, posle 12 tesko cete naci lezaljku. Najbolji deo na plazi je ispred Casina Rodos. Jedna lezaljka je 5 EUR ne naplacuju suncobran kao u Turskoj. Mozete i na bazen Casina Rodos ako po osobi potrosite 4 EUR, ali to je jako malo mesto i nema dovoljno suncobrana, nama je lepse bilo na plazi.

Sto se tice izleta: 6 EUR je vozic, to obavezno da idete, ide oko luke i zapadne obale, pogled sa vrha je fantastican. Bus je 12 EUR, nocna voznja brodicem oko starog grada u trajanju 45 minuta je 5 EUR a voznja brodicem sa provodnim dnom da gledate ribice na pucini je 10 EUR. Magneti su 1 i 1.5, sapuni od maslinovog ulja su 1.5, maslinovo ulje u konzervi litar 10 E.

Prva dva dana smo bili veoma razocarni jer nam je soba bila jako mala a voda na Eli plazi ledena. Treceg dana smo otisli u Faliraki busom i odusevlili se, cena busa je 2.4 EUR u jednom pravcu, do Falirakija treba jedno 40 minuta ali bus staje na plazi i taj deo gde bus staje je ja mislim najbolji deo. Plaza je prelepa, peskovita, podsecame na Kleopatrinu plazu u Alanji. Voda je cista, vidi se dno ali je jednostavno boja mora na Eli plazi neopisivo lepsa. Faliraki je raj za decu, jedino sto je voda malo prljavija u plicaku, ali to je od peska, ne od djubreta, nema trave, nije to nista stracno, klicni su se lepo brckali. Ono sto me je odusevilo u Falirakiju je dubina vode, visok sam 190 cm a voda mi je bila do brade na nekih 100 metara od obale, umori se covek dok se vrati do obale.

Odmah na plazi kod stanice u Falirakiju imate MEK. Cisubrger je 1.7 E, kafa 2.7 E.

Lezaljke u Falirakiju su 4 EUR. Sve u svemu veliki plus za Faliraki ali nam je lepse bilo na Eli plazi. Za decu ipak preporuka Faliraki.

Na Lindos smo isli busom, karta u jednom pravcu je 5.5, taksi do Lindosa je 60 EUR. Lindos je za nas jedno veliko razocarenje, bus nas je pustio na nekom parkingu i onda se spustate do dole, veoma je strmo, jos su nas uputili tezim putem do vece plaze, jedva smo stigli do dole. Na Lindosu je pakleno vruce, plaza je ne uredjena, tusevi su zardjali a voda je strokava i prljava i plaza je jako prljava i ne uredjena, plicak je dugacak. Mi smo brze bolje pobegli, na Akropolj se nismo peli, mnogo je vruce. Nismo bili ni u selu tako da nema utiske o tome. Posle smo od drugih putnika iz hotela culi da je voda na manjoj plazi mnogo bolja, ali mi nije jasno kako kada tu pristaju brodici. Inace brodic do Lindosa je 20 EUR, krece se u 9 a povratak je u  pola sest. U povrtaku se staje na Cambiku i Kaliteu. Mi nismo isli pa ne znamo utiske.

Mi smo bili na ove tri plaze i cista desetka za Eli plazu. Cetvrtog dana je voda postala topla i prijatna za kupanje. Nakupali smo se za sve pare. Uzivancija, jedino da nema  norvezana koji su pravili razne gluposti .

Od gostiju ovde ima najvise Srba, Norvezana i Italijana.

Cena izleta do Marmarisa je 47 EUR sa taksama, kokteli su 6 EUR, grcka kafa 2, giros 2.5. Musaka oko 7, pivo od 3 pa navise.

Preporucio bih svima restoran Caviliere gde radi nasa kragujevcanka Goca i divni konobar Jorgos. Svaki dan smo tamo vecerali, lep je ambijent, klopa nije skupa. Preporucio bih svima pork steak koji je 7.5 EUR, dobijete pomfrit i malo salate i pirinac. Musaka je 6.5, pivo 3 EUR, sok 2.5, cedjena narandza velika 3 EUR, Limunada 3 EUR, grcka kafa 2 EUR. 

Konobar preponzna da ste Srbi, Goci napise na porudzbini da ste Srbi i ona vam spremi bolju klopu, uvek nam je davala najvece krmenadle. Jedino mi se spagete nisu svidele.

Dorucka je ovde fenomenalan, za 7 EUR dobijate veliku cedjenu pomorandzu, veliku nes kafu, ogroman omlet i prociju pomfrita ili salatu.

Restoran se nalazi kada se izadje iz Astrona ili Internationala i krene levo pa pravo nekih 20 metara, na cosku preko puta stare dzamije, odmah posle kafea Five Stars i Constantin hotela i bara.

Kada odete tamo samo recite konobaru Jorgosu da vas salju Ana i Kosta. Uzivacete u hrani i ambijentu, a Goca ce izaci da vas pozdravi kada bude bila slobodna. 

Najlepse uspomene nosimo iz Cavaliere restorana.

Bar street nam se nije svideo, gomila pijanih norvezana i na samom ulazu Gey bar. Vise tamo nismo odlazili, svi su na preporucili Colorado diskoteku ali tamo nismo ulazili.

Veliki utisak na nas je ostavio i stari Grad a posebno palata vitezova. To vredi videti, ulaz je 6 EUR, a da setate po zidinama oko starog grada u duzini 2.5 kilometara je 2 EUR.

Sto se tice shopinga blaga jeza, ono sto valja je preskupo a ostalo je kao kod nas kinezi ili nekada na bulevaru na tezgama. Ovde ce retko ko naci nesto od odece za sebe da kupi.

Renta car je 45 EUR po dana sa svim osiguranjima, u pitanju je FIat Panda.

Bus do Tsambika plaze je 3.5 EUR

Jedino mozda sto moze da se kupi a da valja je nakti za dame u starom gradu.

Sve u svemu jako mi je krivo sto je proslo deset dana naseg boravka na Rodosu.

Svima bih ga preporucio a pogotovo Eli plazu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko moze da da preporuku gde parkirati u Lindosu i gde se placa parking?Da li eventualno neko zna koliko je dnevna parking karta (ako tako nesto postoji)?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo jos jednog dokaza da svako od nas ima drugaciji ukus i da se ne treba previse oslanjati na tudja misljenja.

Mi smo ove godine bili na Rodosu u periodu od 8.7 do 18.7 u hotelu Noufara i po nama je najlepsa plaza na ostrvu u zalivu svetog Pavla u Lindosu, pa zatim sledi Ladiko.Ne mogu nista da kazem o gradskoj plazi u Lindosu jer se tamo nismo kupali.Kada bismo ponovo isli definitivno bismo za smestaj izabrali Lindos, mada mi se cini da je to za nas Srbe ipak malo skuplje.

Sto se tice parkinga u Lindosu mi smo parkirali na parkingu iznad zaliva svetog Pavla i tu je besplatno.Na ulazu u Lindos se produzi pravo i ustvari napravi polukrug oko gradica i udjete u grad sa donje strane.Ako zelite da idete na Akropolj u Lindosu preporuka je da to uradite u jutarnjim casovima cim stignete u grad.

Sto se tice Eli plaze nije nas nesto odusevila, dugacka sljunkovita gradska plaza.Ne kazem da je losa, ali mi ipak volimo manje plazice.Recimo nama se vise svidela Agati plaza nego Tsambika, iako su obe peskovite, ova prva je ipak manja.

Izmenjeno (danijela.NS)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moze li neko uopsteno da mi kaze, da li je komplikovano dolaziti kolima do ovih poznatijih plaza? Ja bih rentirala na dan, dva, cisto da obidjem neke od njih, Lindos mi je u planu sigurno, a vidim da ljudi muce muku sa dolaskom kolima do plaze i samog grada. Dok meni na mapi ne izgleda ni malo komplikovano. Kakvi su utisci onih koji su se vozikali uonaokolo :))) Hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ Cokoladna torta

Nije komplikovano, upravo je tako kako izgleda na mapi.

Mi smo obisli pun krug oko ostrva, u Lindos isli nekoliko puta.

U Lindosu smo parkirali pored restorana na plazi, to je njihov parking, samo su podrazumevali da cemo nesto da porucimo.

Bili smo i na svi ostalim poznatijim plazama, slobodno iznajmite auto.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije uopste komplikovano. U temi 'Plaze na Rodosu' ima opisa sa mapama za nekoliko plaza

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka