grenouille

Brno

25 poruka u ovoj temi

Evo, da otvorim temu za ovaj prelep grad.

Ono što mi se svidelo, je da nije sve lepo i uštagljeno, već je u svemu potencirana funkcionalnost. Bila je zima, malo snega je palo i bilo je magično. Truckanje tramvajem gradom, lepe zgrade koje nisu bile renovirane od kad ikad.

Brno ima dušu. Slike uskoro, samo da rešim neke tehničke poteškoće.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Слажем се. Јако леп град. Деси се и да не одем до Прага, пошто је тамо често несносна гужва, већ да одем само до Брна. Препоручујем да се иде колима. Није далеко ни од Беча, па је могуће да се из Беча направи излет до Брна.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ili možda čak i prenoćište.

Predlog eFi hotel, preko Booking.com

Duplex apartman, za 4 osobe, 61€

Donji nivo

img20140411213051.thumb.jpg.3325f6a6173f

 

img20140411213106.thumb.jpg.6234bcd51da1

 

img20140412073456.thumb.jpg.2dd9e19ae015

 

Gornji nivo

 

img20140411213132.thumb.jpg.5e88c4a61ccf

 

img20140411213146.thumb.jpg.df64f8738893

 

img20140411213156.thumb.jpg.0b1d96ff99e0

 

img20140411213207.thumb.jpg.26e4e07ad2af

 

img20140412073400.thumb.jpg.c3707a8f6ac8

Pogled sa terase

img20140412071457.thumb.jpg.d2d33eb668f4

 

img20140412071524.thumb.jpg.bd744ab0c85d

Na doljem nivou ima mali WC, kupatilo je na spratu.

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Steta sto ovo nije bilo dostupno tokom Motogp trke :/ Tacnije sve je popunjeno u tom periodu .

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@Markeez

Koliko sam shvatila ti si bio na MotoGP, ovi moji muski se pripremaju da idu u avgustu, imam hiljadu pitanja.... Skoro svi smestaji po normalnim cenama otisli... nesto sam im rezervisala a sad preostaju karte. Kako si ti resio to sa kupovinom karata, jeste da je ovaj post od pre dve godine mozda se secas. Ima opcija da moze on line al ima neko upozorenje  koje me plasi, ne znam...

The organizing and selling entities cannot be held liable for any difficulties caused by unauthorized usage or eTicket duplication. It is necessary to keep the eTicket in a safe place. A person shall only be admitted upon presentation of the eTicket which is checked as the first one. Any other presentation of the same eTicket or its copy shall not grant the entry regardless who presents it.

Kakva su tvoja iskustva,ako mozes napisi nesto. Sad su u ponudi ona stajaca mesta na travi, neke Silver i Gold karte, nema jos on line prodaje za tribine. Valja li to na travi, vidi li se sta, mora li se doci mnogo ranije da se zauzme pristojno mesto, ima li ekrana svuda, koja je pozicija najbolja za pracenje...Da li da cekamo da izbace ovo na tribinama ... Moj sin bio u septembru u Mizanu na MotoGp  na tribinama, nema iskustava sa tim mestima na  travi, tamo su neke livade, nema nagiba i malo je prostora za gledaoce, pa je taj izbor tribine bio bolji..

Ostavili meni da im sve sredim, a ja veze nemam, puce mi glava od ovih mojih muskih :zid:

 

 

Izmenjeno (Teogonija)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako se ne ljutis pisacu ti na pp :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio na trkama, pa ako je jos uvek od znacaja mozete da mi se obratite :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ Charles hvala. Kupila karte, sve zavrsila, samo jos ovi moji muski da odu, ako im sine neko pitanje, javljam se.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Ako Vam je smestaj u Brnu, toplo preporucujem posetu nekoliko zamkova u okolini ukoliko imate slobodnog vremena.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao ljudi :) Zanima me kakve su cene u Brnu i moze li neko da preporuci neki dobar pab (pivnicu) i neko fino lokalno pivo? Takodje, cuo sam da je brno poznato po vinarijama, pa imate li neku preporuku za vino? Hvala

Izmenjeno (Sheikh)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Био у Брну предходне две године на Мото ГП, обавезно останемо два дана јер је супер провод. Искрено да ти кажем не могу ти препоручити нека места по имену, нисам се трудио да памтим називе, али не можеш да промашиш. Једино се сећам назива пивнице ''The Pub'', можеш да наручиш било које флаширано пиво, али главни фазон за ту пивницу да су за столовима точилице и сам се служиш, на екранима паба имаш исцртану шему столова где се свако пиво рецка и победник увек добије неку награду, тако да ако си у неком већем друштву одлично место(ту је храна прескупа у односу на друга места). Види, ово ће ми бити трећи пут како идем, а већ се осећам као да идем нпр у Нови Сад. Цене су коректне јефтиније него у Београду, максимално смо уживали обе године тако да смо посетили више ресторана, кафића и пивница (једно десетак различитих локација) и нигде немамо примедби ни на цену ни на услугу. За вино ти не могу помоћи, али пиво је прва лига, клопа свињска коленица неизоставно, локали који боду очи и који су на главној ''џади'' су скупљи од они мало скривенијих као и свуда. Паркинг се од суботе у 13ч не плаћа до понедељка у 8ч. Имаш добар курс у њиховим тржним центрима, нема оног циганисања са курсним разликама као у Прагу (барем ми нисмо приметили). Што се путарина тиче најједноставније је купити вињету на Мол-овој пумпи у Браће Јерковић, ако ниси из Београда, имаш на Мол-овој на аутопуту непосердно пре границе, док вињету за Словачку и Чешку може купити на Словачкој граници(бившој). Ако идеш на мото гп имаш бесплатан јавни превоз који иде од трга до стазе(нема гужве као у нашем превозу, возача чека да се попуне сва седишта и још неко да уђе и одмах долази следећи и тако цео дан) који се зове Mendlovo namesti, и много јебоље и једноставније него својим колима. Ако си у могућности мера је једно три-четри дана ''активног одмора''.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala ti puno na korisnim informacijama. Ne idem na Moto GP, idem na "poslovni odmor" :) imas li mozda neko lokano pivo za preporuku? :) Sto se tice kursa, kada si vec pomenuo, planiram (kako se ne bih zezao sa tim) da sve sto mogu placam deviznom karticom (Master kurs je uvek povoljan), pa me zanima da li zans kakva je situcija sa karticama, tj. da li ih dosta lokala prima?
Jos jednom - Hvala ti puno

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ми смо користили само кеш, углавном примају картице. Пиво било које само да је Чешко нећеш погрешити и наравно точено, штета је тамо пити страна пива. Има добрих пивница и пабова. Као и свуда неочекуј у неком фенси ресторану одличан избор пива, вероватно су ту добра вина, као и обрнуто у пивници врхунску храну. Прати  шта раде локалци и не секирај се. Први пут када смо дошли, крене изненадни пљусак и ми се склонимо у неки мини тржни центар, гледамо онако безвезе шта има кад стрелица показује кафана да спрату, ми уђемо унутра да прекратимо време и два велика точена пива и коленица за двоје 1300 динара, обилазећи друга места схватили смо да је ово и дупло јефтиније од неких других, а да није било кише никада не бисмо дошли до тог места, али није на видљивом месту и нема туриста, одмах јефтиније. Ако тамо боравиш више дана промувај се мало није тај центар нешто претерано велики, кажем ти једно 4-5 би ми било потребно да ''снимим ситуацију''. Ако остајеш дуже пиши искуства јер ова два дана која смо ми тамо за време Мото ГП је мало да би се осетило како град дише.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Вратио се из Брна са Мото ГП ево већ трећу годину за редом, у предходим постовима  написао сам мање више све битне ствари. Али после три године дошао сам до неких нових закључака. Ова наша тура за Брно обухвата и пар успутних дестинација, као што су бања Мако у Мађарској, Будимпешта, Братислава и на крају Брно. Могу вам рећи да је најбољи провод сразмерно цена - квалитет у Брну. Не рачунам ту људе који обилазе градове превасходно због културно - уметничких знаменитости мада и ту Брно има шта да покаже, али провод, енергија града су одлични, препоручио бих овај град свакоме за један продужени викенд. Такође бих сваком препоручио да не баца 22 евра за вињете кроз Словачку и Чешку (ако иде само до Брна), путоваће неких сат и  мало јаче одличним путевима који су скоро паралелни са аутопутем и на којима нешто вечито ради тако да су сужења и успоравања честа, а за 22 евра у Брну могу пробати разна добра пива :) Питао ме је Sheikh да препоручим неко добро пиво, и не могу да се одлучим јер су сва добра, али ме је ове године одушевио тамни Kozel точени иако је то Словачко пиво, не покушавај те код нас јер тај Kozel, нема везе са правим и не може да се пореди са точеним. Такође имате веома јефтин смештај у месту Level у Мађарској Heléna Campingpark, 14 евра двокреветна дрвена кућица (није за екстремно хладно или топло време, у свим осталим варијантама пролази), и добра је алтернатива ко не воли дуго да путује. У Брну за разлику од Прага нико не покушава да вас превари, нема превара са курсом евра, лажним провизијама, подкрадањем при враћању кусура... Наравно да је Праг много садржајнији од Брна али само наводим неке примере који иду у корист Брна. Такође у Брну се може наћи смештај за 10 евра по особи и у самом центу града нпр. хостел John Galt итд. Долазећи до Брна можете у одласку или повратку посетити Будимпешту, Беч и Братиславу. Надам се да сам помогао некоме да се одлучи за нешто ново, јер сви се мање више врте на пар истих дестинација. Само за крај да напоменем ова тура за четри особе у сопственој режији може да се организује за веома пристојну цифру и да је плин у Чешкој 0,45 центи.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam u Brnu bila davno (pre 12.god) sve me je tamo odusevljavalo, prijatan narod, manja guzva nego u Pragu, prelepa pecina nadomak Brna, ne znam kako se zove, ali je ostavila ne izbrisiv utisak, jedan deo pecine se prepesaci, jedan deo se ide vozicem, a jedan camcem...prelepo, prelepo...

Isla bih ponovo, a vase informacije su vise nego korisne.

Pozdrav forumasima :thankyou:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26993
    Ukupno tema
    905537
    Ukupno poruka