labrador

Icmeler

133 poruke u ovoj temi

@carambita - samo opusteno i slobodno se buni ako ti nesto nije po volji,naravno prvo pokusate fino a ako to neide galama cini cuda...ne vole kada im se galami...ako vam soba ne odgovara, pokusajte uz malenu novcanu nadoknadu da je zamenite...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ćao narode, u petak smo se vratili iz Ičmelera, i bilo je predivno, odmor za pamćenje. Hotel AQUA je fenomalan, i što se tiče smeštaja i usluge, čistoće, bazena, bara i same plaže. Plaža je sa plavom zastavom, za goste hotela ležaljke, madrac i suncobran su besplatni, mada je bilo i dosta gostiju sa strane koji su uglavnom plaćali od 2-3 lire po osobi, zavisi odakle su i kako je raspoložen beech boy :D , sa tušem, što je retkost. Temperature su bile oko 42 pa do 46st, stvarno pretoplo, mada su nam rekli da je to već normalno, i da se julu i avgustu temperature kreću oko 50. More je bilo malo hladnjikavo, iali smo se već za par dana privikli, plaže šljunkovite i vrele, toliko da posle 12h smo morali da idemo do mora u japankama. Nije mi se baš svidelo dno mora, ima nekog muljavog kamenje i deluje kao da je mrtvo, sem neke trave, nije bilo ničeg. Ali je zato slano, slano, kad izađeš napolje, ako se ne istuširaš počinje da pecka...

Icmeler je mnogo slatko mestašce, sa dosta restorana, i prodavnica, sasvim dovoljno. Bili smo i do Marmarisa i tamo ima svega toga ali previše. Cene za klopu su super povoljne, za 18lira dobijete kompletan obrok, koji podrazumeva predjelo, supu, glavno jelo sa raznoraznim prilozima, salatu, i slatkiš naravno, obroci su raznovrsni, i gde god da smo seli su bili i ukusni.

U samom mestu nije baš bilo malo nas srba, u toj turi uglavnom su svi bili smešteni u Marmarisu. Za Private stoji da nema tople vode, za sve, jer kako nam rekoše neke žene iz grupe voda se greje u onim bojlerima na krovu, pa ko se okupa na vreme.... One su bile zadovoljne što se tiče smeštaja i hrane, a i plaža im je ok.

Skoro svako veče smo izlazili u Marmaris, bar street, naravno, dolmuši idu do pola 1, neki zaluta i u 1ujutru, ali se vraćate taxijem, morate da se cenjkate, fora im da je vam kažu da je cena po taximetru, oko 35-40lira, što je dranje, prava cena je 30lira, mada možete da spustite i do 25, a najbolje je da nađete grupu, pa da podelite trošak. Taxi je uglavnom pick-up, tako da može da stane dosta.

Mi smo se divno proveli i odmorili. Od izleta smo bili samo na Dalijanu i svakom bih preporučila, jer ceo dan ste oko vode, na reci, kupanje u divnom jezeru, a kasnije na ušću reke Dalijan u more. Na ostale izlete nismo išli jer su bile velike vrućine, to ćemo neki drugi put.

E da kurs je bio 1e je 1.8324 lira, isti u svim menjačnicama, samo treba da pazite jer nekad hoće da uzmu neku proviziju.

Sve u svemu prelep odmor :srce:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@gwen

Bas mi je drago da vam je bilo super :D i da vam se Icmeler svideo

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

gwen je napisao:

U nasim ag smo naisli na prilicno slabu ponudu hotela u tom mestu, ili su sa dve ili sa pet zvezdica i AL varijantom sto je nama nepotrebno. U ponudi od ovuh manje zvezdicastih hot su Juniper, Private i Mirage. Jel neko bio u tim hot i kako je prosaoI

Cao, Marmaris je fenomenalno mesto za odmor, Icmeler je blizu i moja preporuka je da odaberete neki hotel u Marmarisu zbog vecernjeg izlaska, a na plazu setajte do Icmelera. Prosle godine sam bio u Marmarisu u hotelu ''Intermar'' i bilo je odlicno. Za te pare hotel nudi cist i pristojan smestaj, ljubazno osoblje i odlicnu hranu, govorim o veceri jer je dorucak kao i svuda u Turskoj - klasican. Ako pogledas njihov sajt, videces i slike soba koje su zaista takve, a najbolje su sa pogledom na bazen. Ako odaberes hotel sa vise od 3 zvezdice, nema promasaja. Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala na svemu, ali ja se već vratih, ako pogledaš koji red iznad videćeh i utiske biggrin.jpg

Pozdrav

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ups, super, drago mi je da je bilo ok, lepo s' vase strane sto ste napisali iscrpan izvestaj za buduce turiste. CAO

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ljudi, znam da moje pitanje nema konkretno veze sa ovom temom ali posto idem u icmeler ostavicu post ovde.............gde treba drzati pare, pasose, fotoaparat i slicne vrednije stvari? da li je sigurno ostaviti ih (naravno samo deo) u sobi, ili treba uzeti sef, zatim na plazi i sl..........u Grckoj nikad nisam imala problema, u Turskoj nisam bila pa zato pitam....ipak je sigurnost u inostranstvu najvaznija.......kakva su vasa iskustva?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vratih se pre nekih 12 dana iz Marmarisa i ono što ja mogu da ti kažem je da što se tiče hotela uzmeš sef, nije skupo i boje je da ne razmišljaš, lepo u njega ubaciš pare, pasoše, nakit, čak može da stane i foto aparat i kamerica. Što se tiče istog na plaži ja sam nosila aparat i kameru svaki dan , kao i većina iz našeg hotela, doduše u pitanju je hotelska plaža, nikom ništa nije falilo, što ne znači da kradja nema, ali i mnogo zavisi od toga da li si na hotelskoj plaži ili na gradskoj,. Inače sef smo plaćali 1.5 eura na dan, ali to i nije mnogo kad pomisliš šta je tih 15 eura u odnosu na to da ti nedaj Bože nestane novac.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

S obzirom da ja prvi put idem u Marmaris ili tacnije Icmeler jedina stvar koja me zanima kakve su plaze u icmeleru,jer sam videla nekoliko negativnih komentara za more u centru Marmarisa tipa da je mutna voda,da su uske plaze...Iskreno zanima me samo odmor i eventualno par tura ,znaci preporuku za nesto sto ne bi trebalo zaobici.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@goco, zavisi dosta i od toga gde ti je hotel, zapravo da li ima svoj deo plaže ili ne, što se tiče mora u Marmarisu, u samom centru gradska plaža mi se ne svidja jer je pre svega prenatrpana, velika je gužva i da , voda deluje poprilično mutno u tom delu, ja sam bila udaljena odatle neka 3 km prema Ičmeleru i moj hotel je imao baš lepu plažu , poprilično veliku i čistu, voda je bila ok , čista i bistra,ali jako hladna. Možeš da pogledaš MFT Marmaris hotel Tropical, pa ćeš tu videti i samu plažu. Inače po meni nikako ne bi trebala da propustiš izlet na kleopatrinu plažu, pre svega jer je divno toplo more i veruj mi taj dan ćeš se dobro iskupati pre svega, jer je u Ičmeleru takodje hladna voda, videćeš i sama ...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo su nam rekli da se hotel nalazi na sopstvenoj plazi u Icmeleru.a sobzirom da ja nemam pojma ni gde je Icmeler ni koliko je udaljen od grada kao da mi nista nisu ni rekli.Meni je bio bitan izbor hotela,a valjda je i mesto ok.Idemo u hotel Aqua,nadam se da smo napravili pravi izbor.Gledala sam tvoju foto turu,i iskreno da kazem zbog toga sam i odlucila da idem u Marmaris,mnogo su mi se dopale te ekskurzije.Ici cu obavezno,jer u principu neko ludovanje do zore me ne zanima,a i da presedim 11 dana na plazi a da ne vidim nista ni to mi nije primamljivo.Kombinacija izleti -plaza najbolja.Ima li dolmusa do Marmarisa ili se mora ici taksijem?Moze li neka preporuka za restoran sa dobrom klopom s obzirom da smo na pp,a ne na all.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se da neću biti nekulturan ako ja odgovorim.

1. Ičmeler je pravo mesto baš za one koje noćni život ne zanima. Nisam verovao dok nisam doživeo, u 24:00h sva muzika se gasi, kao da postoji centralni prekidač. Čisto, lepo, simpatično mestašce, namenski napravljeno za turizam.

2. Hotel Aqua (super hotel) je na samoj plaži, a plaža u Ičmeleru je neuporediva sa onom u Marmarisu, naravno u pozitivnom smislu. Ja sam bio u septembru i voda nije bila hladna (ima i toplijih), a ja sam zimogrožljiv. Mislim da ćeš biti u potpunosti zadovoljna.

3. Do Marmarisa ima 4km. Dolmuši idu redovno, a može i da se prošeta pored mora, ko voli. Za one koje noćni život neinteresuje milina. Poslednji dolmuši se vraćaju iz Marmarisa oko 01-01:30. Znači tamam (kako turci kažu) da se uveče ode do Marmarisa na večeru, šoping, ili šetnju i stigne na vreme u hotel na spavanje.

4. Od izleta obavezno Dalyan banja i plaža, a tu su i Pamukkale i Efes. Poseti tursko kupatilo, a i tursko veče može da bude interesantno.

Sve u svemu, zavidim ti. Jedino što treba da te muči je još koliko dana moraš da čekaš do odmora biggrin.gif

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Juce popodne sam stigla iz Icmelera i sve ukupno utisci su sjajni! Za pocetak, putovali smo glanc novim Argusovim busevima-dupli, cisti, wc u upotrebi uredan, boljim se nisam vozila. Cak je i put trajao oko 26-27 sati sto je prilicno dobra satnica za Marmaris. U povratku je bilo guzvice tu i tamo ali na granicama sve ok. Za dalja letovanja cu se definitivno isprsiti za avion. Autobus je ok, sve je bilo u najboljem redu ali je dosta zamorno, dobro nije nam trebalo da se oporavljamo vise od 2 sata popodnevne dremke kad smo stigli, ali sledece godine cu preskociti ako mi finansije dozvole.

Hotel Juniper se ispostavio kao sasvim solidan.Dobili smo sobu na prvom spratu, onako malu ali cistu i urednu. Terasica je mala ali simpaticna, dok su neke druge sobe imale vece terase na tom spratu pa kako se kome zadesi. Peskiri se menjaju svaki dan, ai posteljina tek jednom nedeljno tako da je nasa fakticki bila promenjena skoro pred polazak. Meni licno to nije smetalo ali mi je malo smetalo to sto klima kad se upali smrdi ko djavo neko vreme dok malo ne izduva jer verovatno nikad nije bila servisirana sto je potvrdio moj decko koji se time bavi. Bas tople vode nema uvek odnosno posle 6 je hladnija voda jer se tada svi kupaju, a hotel ima samo one "bojlere" na krovu, mada se i sa takvom vodom mozete kupati pa nema brige. Vodici su nas savetovali da svi za svaki slucaj uzmemo sef u hotelu( koji vas za sve dane izadje oko15 evra) jer iako je osoblje pouzdano nikad se ne zna ko sve letuje u hotelu. Mi smo ga po preporuci uzeli za ne daj boze iako recimo na plazi nikad nismo imali problema a ostavljali smo u torbi i pare i fotoaparat. Dorucak je u hotelu preko puta, standardno salame, sir , voce, povrce, dzemovi,kafa, sok, jaja, meni je bio dobar dok neki pricaju da im se smucilo isto svih dana. Plaza je na 5-10 minuta, mi smo se kupali na plazi hotela Aqua i bilo je super. Klopali smo stalno na nekim razlicitim mestima i provalili da manje vise svugde imaju istu picu koja je kao kupovna dr Oetker koja kosta 2 lire dok je oni naplate 16 pa cisto da znate. Isto tako cene dosta variraju od restorana do restorana i zato je najbolje ici tamo gde je izlozen meni na ulazu da znate sta vas ocekuje.

Mi smo tek na kraju provalili restorancic ERDEM koji se nalazi preko puta plaze vrlo blizu Aqua-e koji je idealan za rucak, najjevtiniji je od svega sto smo videli i ima svu tu klopu idealnu za manji obrok kad ste na plazi. Jako lep je i WATERFALL koji se nalazi u blizini kafea WANDERBOYS a sav je u zelenilu. Ima mini vodopad, slatke zivotinjice kao mini zoo vrt- zecevi, patke, hrchci, kornjace, ma mnogo je slatko a i usluga na nivou a cene prosecne. Pare smo menjali uvek na istom mestu pored jedne apoteke, uvek su nam davali tacno po vazecem kursu, dok je u menjacnici na 100 metara odatle lik pokusao da me izvara i da se nismo opasno raspravili ne bi mi ni vratio 2-3 lire koje duguje. Zato pazite i ne dajte da vas prevare a argumentovana svadja uvek pomaze.

Nas dvoje smo mozda dvaput otisli u Marmaris sto samo govori da sve sto vam treba postoji u Icmeleru sem Bar street-a ali ako niste fan ludih izlazaka od ponoci pa na dalje, to nije nikakav problem. Inace dolmusi stvarno super funkcionisu i to mi se jako dopalo. Kad se sve sabere, provela sam divno vreme tamo i da me neko pita opet bih otisla. Ljudi iz Argusa su ispali korektni sto se svega tice i nemam nikakvih zamerki. Samo sam tuzna sto sam se vratila..............Ako neko ima bilo kakvo pitanje neka mi posalje poruku sada ne znam sta bih vise pisala a i ne verujem da sam bila od preterane koristi. Icmeler je za preporuku u svakom slucaju!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao CARAMBITA,

planiram sa suprugom da letujem u Marmarisu 20.sep. ali posto je nama bitniji mirniji odmor sa boljom plazom razmisljamo o Icmeleru.

Kakvi su utisci tvojih saputnika iz grupe o hotelima iz ARGUS-ove ponude?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa da budem iskrena, nismo mnogo komunicirali sa ostalim saputnicima prvo jer ih je bilo manje u Icmeleru nego u Marmarisu a drugo jer smo nas dvoje pretezno bili okrenuti sebi jer nam je ovo prvo zajednicko letovanje. Jedini komentar koji sam cula od jedne porodice iz naseg hotela je da im je bolji hotel Private u kojem su bili prosle godine nego nas Juniper, navodno plaza je nesto bliza i bazen je veci za metar do dva. Iskreno, plaza nije nigde dalje od 5 do 10 minuta hoda. Manje vise, mislim da su svi hoteli nizeg ranga (od 2 do 3 zvezdice) poprilicno istog kvaliteta i ti isti se nude i britancima i rusima i svima ostalima tako da tu nema neke razlike, jedino zavisi kakva vam soba upadne jer tu ima razlike u kvalitetu u jednom istom hotelu. Uvek mozete da trazite zamenu i da se svadjate. Koliko znam najskuplji je hotel Aqua u ponudi Argusa i njime su mislim svi zadovoljni jer je stvarno 4 zvezdice( ili 5 ne znam). Sto se Argusa tice, mislim da je njihova ponuda standardna mozda cak i bolja od drugih agencija jer oni dosta rade Tursku pa sve zavisi koliko para toliko i muzike. Najbolja varijanta je da se o hotelu raspitate preko interneta, znaci forumi strani i domaci ili da vam neko licno preporuci. Zao mi je sto nisam mogla da vam pomognem sa tudjim utiscima ali reci cu vam da sam i ja izabrala hotel i svoj odmor na nacin koji sam vam opisala i sve je ispalo ok, nisam pogresila! Srecno!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26984
    Ukupno tema
    905137
    Ukupno poruka