fernanda

Ekskurzije u Hurgadi

39 poruka u ovoj temi

Zanima me na koje ste sve ekskurzije nailazili?

Koliko otprilike kostaju?

Cula sam za neko Rajsko ostrvo, da li to postoji u ponudi?

I jos nesto, cula sam da je izlet do Kaira jako naporan i skup. Da li je to tacno?

Pomozite iskusni putnici :D

Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eskurzije u Hurgadi:

poseta beduinskom selu dzipovima kroz pustinju:preoprucujem samo zbog voznje i pejsaza i slusanja apsolutne tisine u toku noci u pustinji, inace beduinsko selo je jad i beda mada dobra prilika da se uzme odlican saharski pesak i malo projase kamila.

Jednodnevi izlet dolini kraljeva, karaku i Luxoru ti iskreno savetujem a uz svu tu policijsku pratnju i obustavljanje saobracaja da bi ste prosli osecaces se kao predsednik/ca ;D

Poseta ostrvu je stvarno divna zbog mora tirkizno plave boje i belog peska

mada na ostrvu osim kojeg sanka pri obali nema nista, tamo se ostaje koji sat pa se ide na ronjenje koje je fantasticno, naravno obican snorkling, za deep dive mozes proci obuku ali je malo skuplje.

Sama hurgada je fina, prodavci su malo naporni ali se obavezno cenjkaj, prihvati caj ako ti ponude sedi i prenemazi ;) uspeva odlicno !

Put do Kaira nije naporan ako nejdes vozom znaci obavezno autobus i netraje bas dugo. Poseta piramidama je divna ali ako hocesh da udjesh u Keopsovu sto je stvarno fantasticno morash ici sama sutradan rano izjutra sa njihovim kamikaza taksijem i obavezno se dogovori za cenu unapred (bio sam u keopsovoj stvarno je fantasticno ) ulaznica kosta oko 20 eura. i morash samma cekati da kupish kartu u prodaji je samo 200 za jutarnju turu i 200 za poslepodnevnu. Inace mozes i malo da se setas ulicama kaira samo izbegavaj njihove lokale jer ti mogu smuckati neko sranje u pice ja sam dobio naprimer ose itd u kafi , znaci samo hotelski restorani ili restorani koje ti preporuce u hotelu.

Nezaboravan dozivljaj je vecera na nilu (krstareca kroz Kairo)

Na svakih 50 metara obicno imash turistickog policajca tako da ako imash problema da predjes bulevar ili neko pokusava da te prevari itd

samo pogledaj u stranu podigni ruku i vici "turist police" svi ce se razbezati ;D

Inace nemoj da se zacudish ako vidish njihove zene da se kupaju skroz obucene u moru to je normalno.

Cene za eskurzije u hurgadi su od 20-50 eura zavisi preko kojie agencije ides. Mani se shopinga u Hurgadi ako idesh za Kairo tamo cesh sve naci

sto ti treba mnogo jeftinije. Ja sam kupio koznu zimsku jaknu za

20 Eura!!! Pamuk im je divan a papirus nemoj kupovati na ulici vec u pijacnim galerijama u Kairu i obavezno proveri sertifikat na poledjini papirusa.

Nadam se da sam ti bio od pomoci

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno!!!

Ne znam da li cu stici sve da obidjem i vidim jer ostajem samo 12 dana. Sad vidim da je trebalo da uplatim dve smene!

Ali nema veze drugi put :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da naglasim samo da nijedan izleti nije ni jako naporan ni jako skup. U odnosu na sve pare koje se daju za jedno ovakvo letovanje, to je mali deo, sto se da za izlete.

Obzirom da pominjes izlet do Kaira, pretpostavljam da je aranzman svih 12 dana u Hurgadi. Onda otpada varijanta kalkulisanja kada otici na plato Gize zbog ulaska u Piramide. Sve zavisi od dinamike izleta tog dana, i kada je uplanu muzej...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Eto vidish nisam obratio paznju na nesto sto je Nikola primetio.

Ako nisi ugovorila sa Agencijom boravak u Kairu vec planirash izlet morash znati da je turistima zabranjeno samostalno kretanje po teritoriji Egipta !!

Obicno se organizuju konvoji od nekoliko autobusa i policijskom ili vojnom pratnjom izmedju destinacija. Znaci nema bash neke slobode u izboru !

Samostalne aranzmane ce retko ko prihvatiit od domacina tamo jer su kazne za turisticke prekrsaje enormne kako za domecine tako i za turiste !

Sve je to pocelo od kako je kidnapovan autobus japanskih turista 90 tih koji su zatim pogubljeni u jednom hramu. Posle toga je turizam u Egiptu opao za nekih 40 % ! zato nije ni cudo da su kazne OGROMNE !! ako ti pobegne

autobus na izletu budi spremna da platis i do 1500 Eura za samostalnu policijsku pratnju i prevoz samo nebih ti to savetovao.

Nebih da te plasim sa svim ovim gore jer je egipat poprilicno siguran ako se

pridrzavash njihovih turistickih pravila.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U vezi kašnjenja u autobus sa neke lokacije, zlata vredan savet: ako idete sa lokalnim agencijama, obavezno uzmite telefon vodiča ili same agencije, da ih kontaktirate u slučaju bilo koje nepredvidjene situacije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da se nadovezem i ja na ovu temu..

da li mi neko moze reci koliko se putuje od Hurgade do Luxora?? Mislim vremenski. Neko mi kaze 3 sata a neko 5, a to bash i nije mala razlika?! Svi su mi rekli da nije naporan put, a samo zbog Luxora i idem u Hurgadu ( U Kairu sam bila)...ali idem sa mamom koja nije najboljeg zdravlja (ali ce ici po svaku cenu) pa me iskreno zanima, da znam sta da ocekujem.

pozdrav svima...

Sanja

i da na rajsko ostrvo idem 100% (mali raj) B)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo ovako :)

Krece se otprilike izjutra oko 07:00 i autobusi svi imaju air condition tako da putovanje od 3-4 sata nije nesto naporno. Tezi deo je obilaziti hramove i dolinu kraljeva peske jer ce u aranzman biti uracunat pored luxora i Karnak, a i Dolina kraljeva. Naravno ima sta da se vidi, tako da se u hotel necete vratiti pre vremena za veceru ili u kasno poslepodne.

Obavezno obujte sandale a pozeljno bi bilo nesto laneno svetlije boje sto ne upija previse svetlost i toplotu. shesir onaj pecaroski od slame je pravo olaksanje pogotovo ako idete u letnjem periodu .

Rucak ce biti na obali nila (uracunato u aranzman) i hrana je super.

Eto toliko iz mog iskustva :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

suuuper..

hvala :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

...ali idem sa mamom koja nije najboljeg zdravlja (ali ce ici po svaku cenu) pa me iskreno zanima, da znam sta da ocekujem.

Svako ko ima uslova da u Egipat ode u oktobru ili novembru, a ne julu i avgustu - treba tada da ide.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sto se tice izleta verovali ili ne,najbolji je zimski period...25 stepeni dnevna temperatura,u sred januara.Ali ipak da napomenemo da se temperature lako podnose,zbog suvog vazduha.Tako da tih 40-45 koliko ume da bude,ne mora bas toliko da vas plase.samo laksa garderoba i sesir,kacket..i sve se lepo podnosi.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mala ispravka..svajcarski vecinoim turisti oko 40-yak ubijeni ispred Hatsepsut hrama `95,ja mislim..u svakom slucaju,ako ides juli ili avgust,jeste pakleno u luxory,oko 60stepeni...voda,voda ,voda..platio bi onda i 10evra za flasu..krenuli u 5ujutru iz hurfade,stigli tamo u 11..jeste jako toplo,ako ti je mama bas bolesna ne bih preporucila..al idu straci,pa sve trceci,veruj mi..al eto,sve zavisi koliko je zena bolesna..ja sam isla sa lokalnom agenciijom i bili smo jedini srbi tamo..sve francuzi,nemci,austrijanci,rusi..sve je to isto,jedino ako ne zans engleski..al cena duplo manja..

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

@ Nikola S

Ja ove godine imam godishnji u Julu i to mi je sto mi je. Svi kazu da je izlet u Luxor nekako najtezi...duze se putuje, a ide se i juznije pa je dosta toplije. Nista, ponecu 3L vode, pa cu polivati glavu :rolleyes::rolleyes:

a za sledecu godinu (ako postanem direktor) planiracu godishnji iz dva dela...a drugi naravno krajem septembra.....(nada umire poslednja).

:D

@ jelica...

nije mama bash toliko lose, ali eto nije ni najsjajnijeg zdravlja...ako prezivimo pisacu vam ...hahahha...(necu da baksuziram sebi...BICE NAM SUPER)!!

Izmenjeno (gemini)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sto se tice izleta idi samo sa nasim agencijama, nemoj slucajno da te privuce cijena lokalnih agencija, moj prijateljs sto je isao samnom nije htjeo sa nama i isao lokalnom, i pravi najebao, prvo kadje iso za luxor, obacili ga u redovno autousku liniji hurgada luxor( autobus iz filma ko to tamo peva) sve je ulaze u karnak, dolina kraljeva, morao platit, platio rucak, i na kraju ostavili ga tako da je uz pomoć policije morao se vratit u hurgadu, 90% lokalnih agencija radi na crno , meni je malo bio naporan put u luxor, mislim izlet, jer su velike vrucine, dok sam kairo koji je dalje brze podnio, rajska su super. sto se tice hurgade cjenkaj se , za sve se cjenka cak i za tablete, obavezno kupi tablete antilan i pij ih preventivno, samo da ti kazem, kad sam usao u jednu trgovinu koze, početna cijena za dvije kožne jakne bila je 300 eura, na kraju sam ih platio 80, u kairu je jeftinije al onu guzuvu i navalentnost prodavaca nevrijedi tih para. nekupuj papiruse gdje vas vode u hurgadi, jer za 3 puta manje pare u mom hotelu desert rose sam uzeo a ista je prodavnica, u kairu ce vas odvesti u fabriku parfema gdje 10 ml parfema je 10 eura, u hurgadi isti proizvođač je cijena 3 eura, cijena vode je 2 funte-1,5 l, znaci ako ces sta kupovati samo se cjenkaj, meni je bilo uzivacncija nervirati ih - ja krenem izac oni istrci poniude zadnju cijenu itd, euro mijenjaj u bankama i mjenjacnicama, stajos reci neznam ako te sta interesuje pitaj

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sto se tice izleta idi samo sa nasim agencijama, nemoj slucajno da te privuce cijena lokalnih agencija

Isao sam sa lokalnim agencijama i nijednu neprijatnost nisam doziveo. Bili su jako profesionalni, autobus savrsen, engleski vodica potpuno razumljiv a satnica i dinamika izleta postovani.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26983
    Ukupno tema
    905068
    Ukupno poruka