Ton_majstor

Тасос као инспирација

190 poruka u ovoj temi

Ja nisam mogla da verujem kad sam videla nekoliko snimaka sa delfinima. Uopšte nisam znala da ih tu ima. Kakve su šanse da se oni vide? Zna li se koliko se često i gde pojavljuju najčešće??

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Искрено, виђали смо их неколико пута досад, и то свуда осим на истоку острва, где нам је био смештај до ове године. Не знам разлог, можда је тако испало.

Често прате трајекте преко мореуза, а предвече, када рибари крену у риболов, умеју да се мувају око њихових бродова, знајући да ће бити пљачке.

Прошле године су пливали око трајекта и још једном на југу. Ове године, поред тог снимка из Лименарије, задње вече смо их гледали са Рта Пахис и доле код Рта Кефалас.

Треба само стати и гледати... дуго, можда вам и успе, као нама (ове смо случајно приметили, после куповине у "Ирис Голд").

Поздрав!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala puno. Mi ćemo biti u Limenasu. Iskreno se nadam da ćemo ih videti. Prošle godine u Turskoj se to zadovoljstvo plaćalo 80E. Tolike pare da dam ne pada mi na pamet, plus kada znam da njima to baš i nije zadovoljstvo kad su zatvoreni. Ovako kada slobodno plivaju to je fantastično!!!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, propustio sam da navedem koji je snimak. U pitanju su "detalji sa Tasosa". Baš me kopka koja je to plaža.

Samo napred, svi čekamo nove snimke...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ако си мислио на плажу од 2:00 - 2:45, то је плажа "Светог Антонија", која се налази пар километара пре Аликија, када се иде од Кинире. Овде:

6026440812_1ec6cc4dd0_b.jpg

Сама плажа није ништа посебно, али је природа около дивља и лепа. Има крупног, облог камења у води, која није превише топла, али је чиста као суза. Ове године је нешто сређенија него раније.

Са стране има стена, које су препуне подморског живота, па човек сатима може да се маје са сасама, хоботницама, рибицама, раковима и шкољкама, ако то воли да гледа, слика и пипа.

Ево још две слике са те плаже (неке су и у видеима), иако ово и није баш тема за њих: ;)

6026472302_d9b859c46c_b.jpg

6025918039_19ac8eee4f_b.jpg

Поздрав!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo to! Moram priznati da nisam bio, pa nije ni čudo što nisam prepoznao šta je na snimku...

U svakom slučaju hvala na slikovitom i iscrpnom odgovoru, a ja ću se potruditi da se narednih godina i ova plaža nađe na spisku za obilazak.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ако си мислио на плажу од 2:00 - 2:45, то је плажа "Светог Антонија", која се налази пар километара пре Аликија, када се иде од Кинире. Овде:

6026440812_1ec6cc4dd0_b.jpg

6026472302_d9b859c46c_b.jpg

Možda grešim, ali ova plaža mi liči na Agios Joanis.

Ako sam u pravu, to je lepa mirna uvala, do koje možete

doći kolima. Kola parkirate u maslinjaku. Plaža je od

skora sređena, postavljeni suncobrani i ležaljke. Postoji

i mali restoran (kamp kućica - grci je zovu kantina).

U blizini je arheološko nalazište, sa tablom Ancient site

of Agyios Ioannis, po kome je plaža dobila ime.

Ovu plažu posećuju i kamperi (nema uređenog kampa).

Izmenjeno (srećan putnik)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ма, да, бре... лапсус церебри. :lud: Није Антоније него Јован. Хвала ти на исправци!

Поздрав!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da se i mi malo dodamo... Skala Maries

http://www.youtube.com/watch?v=WtsPizWpMGc

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I put od Limenasa do Tarsanas beach u realnom vremenu (pešaka)

http://www.youtube.com/watch?v=YaWEDVryI48&feature=related

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kekes bach

http://www.youtube.com/watch?v=IxpGg5Zvz6M

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Сјајно! Лепо је то видети очима, јер често не помаже никакво текстуално објашњење, а слике буду недовољне. Видео је видео.

Не знам у ком програму радиш видеа, али људима најчешће смета то љуљање, трешење и дрмање. То се решава у скупљим /сложенијим програмима, али треба експериментисати да се са тиме и не претера, онда све изгледа као на води.

Они моји филмови из кола су стабилизовани, јер се на снимку осети свака рупа или лош асфалт. Не би били гледљиви да то нисам урадио, иако сам на под ставио ћебе, сталак има гумене ноге, а камерман је то све пазио да стоји како треба.

Слика сада изгледа као да смо се возили у Ролс-Ројсу, а не у малом аутомобилу. Иначе, ти стабилизатори за камере су скупи, има их и за 1500 €, а они лошији иду за 500-600. Међутим, све се да направити и код куће, па се за 1000-2000 динара добије сасвим употребљив "steadycam", како се то иначе зове.

За догодине ћу га имати. :zvizduk:

Ако ти треба савет, пиши ми на ПП.

Поздрав!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Хвала!

Поздрав!

Izmenjeno (Ton_majstor)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo će da bude mnogo lepo :klap:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Хвала!

Поздрав!

Izmenjeno (Ton_majstor)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907233
    Ukupno poruka