suki

Stavros ili Asprovalta

61 poruka u ovoj temi

Da li neko moze da mi uporedi ova dva mesta, s tim da uzme u obzir da pitam za starije ljude koji bi isli u junu(oko 15, 20) I da li je tad vreme OK tamo?Inace ne znam sta je to ove godine, ali vecina aranzmana za juni je vec rasprodata!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

asprovalta ima lepsu plazu,lepse setaliste i skuplje restorane i smestaj nego u stavrosu.mislim da u svemu je asprovalta bolja.ako imate vizu u tim mestima uvek moze da se nadje slobodnih apartmana,a pored je i vrasna koja je ok za starije ili porodice sa decom. B)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tačno je da je Asprovalta veće,lepše i uređenije mesto ali je po meni ipak više za mlađe.Plaža je uređenija i ima više sadržaja ali mi se ne sviđa zbog velike dubine već na 3-4 metra od obale(na centralnom delu).Zbog toga su sve plaže u Stavrosu bolje za starije i malu decu jer je i 50 metara od obale voda duboka svega metar pa je voda toplija a i talasi su manji.Osim toga i šetnja na brdo do Ano (Starog) Stavrosa i predivan pogled na ceo zaliv jedna je od prednosti ovog mesta u odnosu na ravnu Asprovaltu.Kombinacijom ova dva mesta imao sam savršen odmor.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:P gulanfer je u pravu da je kombinacija stavrosa i asprovalte dobra kom binacija.ja mislim da stavros ima veliku manu sto cesto duva vetar na plazi i ima luku pa svaki dan uplovljava neki brod.inace plaza u stavrosu ima plicak za decu sto retko koje mesto u grckoj moze da se pohvali time. B)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

asprovalta je fantasticna!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovorima, ali posto je dosta toga vec popunjeno, u igri je sad i Nea Kalikratia.(Kad je sad vec pounjeno sve za juni i dobar deo jula, ne znam sta cemo mi koji znamo kada cemo na odmor tek u maju?! :huh:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

zna li neko kakvo je vreme u drugoj polovini maja a i voda kakva je?Da li je moguce kupanje?

Izmenjeno (djone)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molil vas da mi preporucite koje od ova dva mesta izabrati,na more idemo sa dvoje male dece.Ako moze neko da mi predlozi neki apartman na obali mora-Pozdrav svima iunapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molil vas da mi preporucite koje od ova dva mesta izabrati,na more idemo sa dvoje male dece.Ako moze neko da mi predlozi neki apartman na obali mora-Pozdrav svima iunapred hvala

Generalno gladajuci oba mesta su mala i lepa, ali bez nekog extra sadrzaja. Koliko se ja secam Stavros je imao jednu plazu (pesak) u neposrednoj blizini velikog parka koji je sav u zelenilu (zbog dece - idealno), dok Asprovalta ima veliku dugacku plazu (mislim da je sljunak) i tu ima neke hladovinice (poneko drvence), ali ne kao kod ovog parka u Stavrosu.

Izmedju ova dva mesta se nalazi mislim Nea Vrasna, ali i vojna baza.

Ovo Vam govorim jer se vrlo cesto dogadjalo da voda bas i nije najcistija, pogotovo u Stavrosu.

Da li ste mozda razmisljali o Jerisosu, koji je vrlo blizu ova dva mesta?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

moja preporuka za ljude sa malom decom je Stavros

kao prvo ima manje zezalica na zetone, a vise parkova, plaze su sigurnije nego u Asprovalti

s druge strane trebna znati izabrati smestaj u Stavrosu jer moze da se desi kao nama da se 200m od plaze pretvori u 500 i to u brdu :(

Asprovalta je ravna i divna s druge strane, ali ove godine idem prvi put

po nagovoru mm i prijatelja, ali mi se uopste ne svidja, prvo zbog plaze koja nije posuta peskom

tj odmah krece duboko

ne znam kako je sa pedijatrima i sl. U stavrosu ih ima nekoliko i ima laboratorija

al za ne daj Boze kolima smo pa sam malo opustenija

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa nije bas tolika dubina u Asprovalti odmah. Dublje je sigurno nego u Stavrosu, ali da ima na 7-8 m udaljenosti dubine od 1.5m ima ali je takva i malo dalje na 15 m od obaleja sam normalno stajao (uz mali uslov ja imam 192 cm). Uz samu obalu je normalno plitka. Pa bili su tu roditelji i sa sasvim malom decom.

Po meni veci problem su komarci kojih ima. (doduse ja sam osetljiv na njih pa verovatno i zato). Na setalistu uz plazu nema automobila sto je glavna prednost Asprovalte u odnosu na Stavros. A sto se tice ostalog pa od Asprovalte do Stavrosa se stize za 5 minuta (podrazumevam sopstveni prevoz)

Izmenjeno (miletovmile)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

komarci su svuda problem, bez raida i autana se ne krece u Grcku, a ista prica je i u Paraliji i u Stavrosu i u Asprovalti

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stavros.

U Asprovalti zaista brzo ide duboko, nije odseceno naravno pa da postoji stepenik da iz plicaka ulazite u 3m dubine ali zaista brzo nailazi duboko. U Asprovalti je cesta pojava velikih talasa i cini mi se da oni potkopavaju plicak i odvlace pesak u dubinu.

Jos jednom, Stavros.

Izmenjeno (odmor)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vratili se iz Asprovalte i odmah da kazem STAVROS je mnogoo bolji

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vratili se iz Asprovalte i odmah da kazem STAVROS je mnogoo bolji

Slažem se sa tobom! :cool:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907232
    Ukupno poruka