Guest Gost_Petrovic

Parga - opšta tema

2192 poruke u ovoj temi

Pozdrav svima. Hvala vam na ovako divnim i korisnim informacija. 

Uplatio sam letovanje u vili Diamanto preko Argusa. Ima li neko informacije o ovoj vili?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 6 sati, djonzi je rekao/la:

Pozdrav svima. Hvala vam na ovako divnim i korisnim informacija. 

Uplatio sam letovanje u vili Diamanto preko Argusa. Ima li neko informacije o ovoj vili?

Naidje na posto bas o toj vili dok sam trazila nesto za sebe pa evo sam ti kopirala, valjda ce biti od pomoci.

Vila Diamanto je bila baš kao na fotografijama, dakle, vrlo skroman smeštaj. Sobe u prizemlju su trokrevetne (bračni + single). Iako je soba velika, sto za ručavanje je napolju, ispod prozora. Od nameštaja ima orman, ogledalo + toaletni stočić i stolica, kuhinja koja je opremljena (osim priborom za jelo) jednim prastarim ketlerom koji sumnjam da bi iko poželeo da koristi, i rešoom sa dve zarđale ringle (doduše ispravne). Nož za hleb je takođe zarđao. U frižideru ne radi sijalica. Na lusteru ne radi sijalica. Na lampi iznad kreveta ne radi sijalica. Ništa to nije bitno, jer se i onako trudite da svetlo palite što manje.

Kupatilo je u produžetku sobe, pritisak vode dobar, kada je sa tuš zavesom koja je nova i čista, nema prozora, nema ventilatora.

Na sobnom prozoru nema komarnika, a komaraca ima. Ne vidite ih, ne osetite ujed, ali nijedan dan nije prošao bez po 3-4 ujeda ujutru i 3-4 uveče, tj. čim se otvore vrata sobe, a vrata morate držati otvorena zbog kupatila, vlažnog vazduha i vrućine.

Klima ima, ali se plaća dodatno, kao i sef. (Sef je takođe zarđao. J) Bez klime se može, mada su dve-tri noći bile zaista tople, a i dobro bi došla u vreme pakovanja, kad morate da upalite svetlo (kuhinjsko, jedino koje radi).

Kao i u svim letovalištima mačaka ima puno i vole da budu na prozoru, a do njega moraju kako drugačije nego preko stola za ručavanje.

I konačno, žica za sušenje veša bila je potpuno zarđala. Kad kažem potpuno, mislim: sve žice, i uzduž i popreko, bile su zarđale i apsolutno nije bilo moguće okačiti ništa da se suši a da ne pokupi rđu.

Vila Diamanto je iza vile Gabriel, u istom dvorištu, samo izlazi na mirniju ulicu, što je nebitno jer u detalje možete čuti šta pričaju komšije iznad vas ili iz vile preko puta, pa i tišina/buka zavisi kako vam se zalomi: nama je, na primer, prva dva dana zapala gospođa koja je ustajala pre 7h i počinjala da ćaska na terasi, ali srećom to je bio kraj njene smene, međutim, posle toga su se pojavili neki Grci koji su se iz provoda vraćali oko 2h, pa bučno nastavljali druženje u svojoj vili do 4-5h.

Posteljina i peškiri zamenjeni su petog dana, a svakog drugog iznosili su smeće i usisavali.

Ima wi-fi.

Iako je sve bilo ovako, nama je smeštaj bio ok za tu cenu i namenu, tj. samo da se prespava. 

Inače, vilu možete naći i na booking-u, kao Dream Studios, mada su slike iste kao kod Argusa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 24.7.2016. at 12:23, GrujaNS je rekao/la:

@GrujaNS Hvala na objasnjenju za put do Lichnosa :klap:

Sta podrazumjeva taj izlet do Amudije i koja je cijena?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 18 sat, Milos Andjelic je rekao/la:

Mi smo išli baš tim putem ali mislim da posoji bliži ... koji vodi direkno na plažu ... samo mi nismo bili te sreće :)

Postoji.... Ovo je put kojim se spustate sa magistrale u cik-cak do besvesti. Jos gore je vracati se njime. Pogledajte koju stranu ispred. U junu kad sam bila, i pisala o ovom putu ,neko od forumasa je objasnio gde se ide kracim.Uzgred da pitam da li je neko prolazeci kroz maslinjake svracao u Eleia kafance?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izlet do Amudije podrazumeva voznju do mesta Amudija gde se nalazi jako lepa plaza sa jako dugackim plicakom,u Argusovom aranzmanu u cenu od 15e koliko kosta izlet je ulazio i rucak u restoranu Poseidon, a bila je i doplata naravno ko je hteo da se vozi brodicem po reci Aheron od 5e.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je ok ici u Pargu pocetkom septembra, recimo, cetvrtog? Posto svi pricaju o tom hladnom Jonskom moru, kako je tada, koliko je cesto kisa, nikad nisam isla na more u septembru, nemam pojma kako moze da bude :neznam:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima,

Pre tri dana sam se vratio iz Parge. Isao sam sa devojkom preko Viva travela od 15.-26.07. Smestaj u vili Marija, u delu gde je vecina nasih ljudi i smesteno, oko Green pekare. Nama je smestaj bio odlican, soba sa odvojenom kuhinjom, u prizemlju ali bez ikakvih zamerki. Zena vlasnika je nasa, pa smo sa njom oko svega i komunicirali, , doduse tek oko 14 h smo usli u sobu prvog dana. 

U Pargu smo otisli na preporuku prijatelja i pre odlaska se informisali o svemu preko neta, evo par mojih utisaka.

Parga jeste brdovita, ali nista to nije toliko strasno, nama je trebalo nekih 5 minuta do setalista odnosno do sidra. Prepuna je taverni, kafica, raznih radnjica, kao neko fensi etno selo. Bili smo u spicu sezone pa je bila prepuna, od turista najvise ima Skandinavaca, Engleza,  nasih i Grka. Iskreno, cene su dosta visoke npr. veliko pivo je u vecini mesta 4-4.5 E, kafa 3, kokteli oko 8, Giros od 2.3 do 2.8, suvlaki 1.5, sladoled 1.7 kugla.

1. Plaze

Plaze u pargi su Piso Krioneri, gradska i Valtos.

Najvise smo isli na Valtos, najlepsa, prostrana, sa cistom vodom, nasa "nesreca" je sto je dan pre naseg dolaska bilo veliko nevreme, tako da se voda toliko ohladila da je bilo vrlo neprijatno ulaziti i boraviti u njoj prva 3-4 dana. I to bez ikakvog preterivanja, ljudi su bukvalno ispustali krike pri ulasku u vodu, plaza prepuna a u vodi par ljudi, na kraju se ugrejala tako da je bila i vise nego prijatna. Lezaljke i suncobran kao i na ostalim plazama u Pargi su oko 8 E. Put do Valtos plaze je od Green pekare pa uzbrdo, ili od sidra pa ka tvrdjavi, uglavnom, jednom kada prodjete, posle vam je lako. Uglavnom imate detaljan put ovde , mislim na stranici 80. Nije narocito lagan, ali nije ni bas da je pretezak, isli smo i po najvecoj vrucini, tako da je meni skroz ok, imate i brodic, mislim da je 2 e u jednom pravcu.

thumbnail_IMG_7076.jpg.a05e9dd4b953c6fdfthumbnail_IMG_7134.jpg.3ec7aa1676a53715b

Na gradsku plazu smo isli dva puta, jednom jer smo se uspavali a drugi put da bi otisli na obliznje ostrvo, pescana je, ne bih preporucio jer je stalno guzva, a i voda je prljavija nego na Valtosu, ostrvo je prelepo i morate ga posetiti, prelep pogled na grad, mozete u delu gde je najkraci put cak i da prepesacite, mi smo to i uradili a telefon poneli u nekoj kesici zbog slikanja.

IMG_7414.JPG.d0102ab79076130b03e8783b0bbIMG_7429.JPG.346cec44600767bf0fb7e21b2f7

Piso krioneri najmanja, bez guzve, kamenita, sa ocajnim lezaljkama ( cak i pocepanim).

Isli smo jedan dan.

Lihnos je plaza van grada na 4-5 km, lepa, voda zelenkaste boje, lezaljke i suncobran 6 E, za preporuku... Do plaze mozete brodicem ( 9 e povratna), peske ili pitajte vodica, posto su nama preporucili 10 e povratnu kolima za 1-4 osobe, sto vas je vise to je jeftinije. Mi smo isli peske kroz maslinjake a vratili se brodicem. Peske idete kada posle Piso Krioneri nastavite putem pravo, a onda ce vam putokazi ostalo reci sami, kroz sumu pratite oznake ispisane crvenim auto lakom. Nekih 50 minuta smo izgubili, a najtezi deo nije uzbrdo i krz sumu, vec sam silazak do plaze, vijugavim asfaltom po suncu. Nazad nas je prevezao gliser koji je tako brzo vozio da su deca plakala, ludak je stigao u Pargu za 6 minuta???  :shokiran:

IMG_7376.thumb.JPG.f389105b22c0401c24f45

Tvrdjavu posetite obavezno, i po danu i uvece, sto se tice mesta za izlaske, ima toliko toga da ce uvek ostati nesto da niste stigli, mi smo isli u Verandu na setalistu na koktele, u Sail in bar, koji radi do kasno u noc i koji je neka vrsta kluba, u kafic ispod tvrdjave koji ima prelep pogled, u Motley iznad gradske plaze na vafle koje morate da probate, oko 6 e su ali su svarno dovoljni za dvoje (profiterole mislim da se zovu te koji su nam se najvise svideli), u 33 je giros 2.5 e ali je stvarno premali, u top cafe-u pored crkve su 2.3 i bolji a najbolji u jednom fast fudu koji je u ulicici koja vodi iznad gradske plaze na gore gde je 2.8 a bolji je i dosta veci od 33. Imaju i menije za 6-8 eura gde stvarno dobijete dosta, malo je neugledan ali cim vidite lokalne grke da sede tu znate da je to to. Pekara za preporuku Ahileus (ili kako se vec pise) u prolazu kroz stari grad, odlican hleb, peciva i kolaci. Hleb sa susamom (0.9 e) najbolji. Green pekara je sigurno 20 % skuplja od navedene a nista specijalno.

U nabavku smo isli u Carefour kod Piso krioneri plaze, najbolji i najjeftiniji market, 8 limenki mitosa 0,33 za 6 e, limenka koka kole 0.6, 4 suvlakija 1.7 e, stvarno najpovoljnjiji market, ostali npr Arista nekih 20 % skuplji, oni mali u centru i dosta vise.

Pijac ponedljkom i petkom kod crkve nikako ne propustite, Dosta povoljne cene, limun 1.5, pomorandze 0.7, nektarine 1-1.5, luk 0.6 ...

Svi su nam preporucili restoran Bahus na setalistu za veceru, ali tamo od 8 pa do kraja jednostvavno nikad nema mesta.... Inace vecera za dvoje od 20 e pa navise, iskoristite kada su akcije, meni za dvoje i sl.

OBAVEZNO ponesite nesto za komarce, oni aparati sto se ukljucuju u struju a i autan. Ubili su nas prvih par dana, a vrlo sicusni i ne cuju se kad vam pridju ima ih bas bas !!!

Zadnjih par dana je pocela vlaga, peskiri sa plaze nisu mogli da se osuse, tako da znate da i na to morate biti spremni.

Za izlet smo se odlucili za Jonska ostrva i stvarno vredi, kupanje na plazi Egremni na Lefkadi i jednoj na ostrvu Itaka se stvarno mora doziveti, poseta prelepom mestu Fiskardo na Kefaloniji (obavezno probajte kolac bonafee). Ostalo nista spec.

Na kraju nismo otisli na Paksos i Antipaksos, malo mi je krivo zbog toga.

Jonska ostrva 40 e, Paksos 20, Krf 35.

Pohvale za momke iz agencije Viva Nemanju a pogotovo Vladu, koji su nas redovno obilazili.

Sve u svemu, Pagra je za preporuku, budite spremni da potrosite malo vise novca, jer su cene dost visoke npr sigurno 30-40 % skuplja nego Limenas na Tasosu prosle godine, ali ne zalim...Evo jos par slika, ako nekome treba neki savet, pitajte...

IMG_7310.thumb.JPG.a7e16696404e1840310f2

IMG_7312.thumb.JPG.2b2bb0e29c975c8f8925d

IMG_7331.JPG.a2531dc7250e23418ab01ec928a

IMG_7406.thumb.JPG.8bafc26247a4b48b6cbeb

IMG_7475.thumb.JPG.f00f4ed0bc99897b46ebb

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li psotoji negde u pargi da se plati pice i dobije lezanjka uz to?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 7 minuta, nenad898 je rekao/la:

Prosle godine je bio jedan jedini kafic na Valtosu, ali se ne secam kako se zove. Mada kako sam cula, ove godine je promenjen vlasnik pa se sad i tamo placa. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 11 minuta, lilihipsojic je rekao/la:

Prosle godine je bio jedan jedini kafic na Valtosu, ali se ne secam kako se zove. Mada kako sam cula, ove godine je promenjen vlasnik pa se sad i tamo placa. 

Hvala, 

a koje su cenaa lezaljki na Valtosu?

i preporuka za neki restoran kafic?

Izmenjeno (nenad898)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 1 sat, nenad898 je rekao/la:

Vodic nam je rekao da se na Valtosu jedino uz dva pica dobiju gratis lezaljke u kaficu Sol ( tako nekako) na sredini plaze, ali kad smo otisli tamo rekli su nam da su 8 evra. 

Izmenjeno (MilancheV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav forumasi,

Posle putesesvija po ostrvima ranijih godina, procitavsi ovu temu odlucio sam se da ovo letovanje provedem u Pargi. Dosta informacija sam vec pokupio i odprilike mi je letovanje vec koncipirano. Zamolio bih da mi neko opise vilu Janis, u kojoj cu biti smesten sa porodicom, s obzirom da su o njoj jako sture informacije.

Unapred zahvalan

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima :rolleyes:

Nikako da docekam taj kraj avgusta i upoznam se sa prelepom Pargom :rolleyes: Nacitah se silnih komentara i mislio sam da cu naleteti bar na jednog clana koji voli i upraznjava sport zvani "PECANJE" ,pa da dodjem do nekih detalja koji bi mi pomogli.Ovako cu morati sam da istrazujem...Sto se svega ostalog tice,objasnjeno je i vise nego dovoljno i verujem da se uopste necu pokajati zbog odlaska u ovo fantasticno i prelepo mestasce:rolleyes:. Utiske i zapazanja javljam pocetkom septembra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Milanche, super ti je opis, a ova slika sa maslinjacima je :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907220
    Ukupno poruka