iva

Smeštaj u Rimu

205 poruka u ovoj temi

Čokoladna torta,nemoj baš da preteruješ jer se za lokaciju Termini interesuju ljudi koji putuju sa detetom a ti pišeš da je puno narkomana što ne odgovara stanju.Bio sam 7 dana smešten u Via Giovanni Giolitti u hostelu u zgradi i nisam video nijednog narkomana za to vreme.Puno je policije i to utiče na bezbednost.Afro migranti su bili mirni i pili su pivo Peroni uz svoj obrok sedeći ispred zgrade i tako iz dana u dan,to je slika koju pamtim.Normalno je da su lepše ove atraktivne lokacije koje si pomenula,ali su i dosta skuplje,Rim je možda i najskuplji evropski grad gledajući cene smeštaja.Prednost Terminija su i aerodromski busevi za Fiumicino i Ciampino,to se oseti poslednjeg dana boravka i dosta znači da se ne putuje iz udaljenijih delova Rima već ste odmah tu na polaznom mestu,a normalno i prvog dana vas aerodromski bus doveze blizu smeštaja.I ja bih isto kao kolega "padabre" opet odabrao Termini kao lokaciju za smeštaj iz navedenih praktičnih razloga.

Izmenjeno (Leicester)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio smesten u hotelu Sant Angelo. Perfektna lokacija, solidan kraj skroz. Predjete reku i tu ste u camom centru. Isto tako, sa trga Cavour koji je u blizini ide satl za FCO. Isao sam 3 puta njime i nijednom nisam putovao duze od pola sata. E sad, sto se samog hotela tice, cene jako variraju. U februaru je bilo oko 180e za 3 noci dvokrevetna soba. Takodje, postoji i happy hour u trajanju od recimo 17-19h gde besplatno imate pice i nesto za jelo. Doduse mora se doci ranije jer je ta sala mala pa nekad zna da nema mesta. Sve u svemu, bombona hotel, narocito za prvi put u Rimu.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zavisi kako ko doživljava određeno stanje stvari na određenoj lokaciji. Samo sam napisala svoje mišljenje i mislim da nije preterivanje već realno stanje. Nema veze ideš li s decom ili bez dece, ja sam uopšteno napisala da mi je u bilo kojoj varijatni ta lokacija neodgovarajuća.

A to što misliš da je lokacijski bolja od drugih, nije istina. To je priča koju prodaju turističke agencije. Osim što se tiče transfera od aerodroma, to je jedini plus što ne moraš da vučeš kofere do svog smeštaja. Ali opet 30e košta taksi koji ti smeštaj ugovori da te sačeka na aerodromu i to ti se više isplati nego cimanje sa dve vrste prevoza.

U Rimu rade dve metro linije od kojih većina turista koristiti verovatno samo A liniju, jer vodi kroz centar, ali daleko od toga da se ne mora iće busom ili peške. Metro u Rimu nikako ne pokriva grad, za razliku od Milana u kome je perfektran. Tako da gde god se čovek smestio, moraće da hvata neke druge prevoze ako hoće da vidi nešto van samog centra. Termini u tom smilu nikako ne lišava "muka" koje će se imati ako se odabere smeštaj na drugim lokacijama.

Dva puta sam bila u Rimu i meni se iskreno nije dopao kraj oko stanice Termini, previše mi je haotičan i nisam mislila nebezbedan, već odvratan. I iskreno i daleko mi je od svega. Nisam rekla ljudima da nikako ne idu ka Terminiju, već da ja to kao opciju nikada ne bih izabrala, ako imam drugu varijantu.

Hoteli jesu znatno jeftiniji kod Terminija ako idete preko agencije, ali ako bukirate individualno, možete oko Piazza di Spagne da nađete lep, a povoljan smeštaj, tako da nema potrebe da se ide "gore" do Terminija, već je samo potrebno razmišljati na vreme. 

Istina je da je Rim izuzetno skup grad, pogotovo što koka-kola u bašti košta 5e, ali što se smeštaja tiče to nije istina. U kom god hoćeš dobar smeštaj, moraš da platiš. Osim ako naravno ne uspeš da pronađeš neku akciju na Bookingu što je veoma često i te kako moguće!

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odseli smo u Anthoni guesthouse, 400m od Terminija, meni najvaznije noci su tihe, mirne, nema buke, smestaj vise nego odlican, obzirom da smo uhvatili akciju na bookingu pa je cena bila veoma povoljna, a do svega se stize peske bez problema za 20-tak minuta, obzirom da je I Rim grad muzej na otvorenom setnje su veoma zanimljive. Jedino sto na svakom cosku po celom gradu ima policije I vojske I naoruzani su do zuba. 

Izmenjeno (vekim)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko isao preko Vive hotel Philia je u pitanju? 
Ima li neko iskustva sa tim hotelom, blizu je terminija to je sve sto pouzdano znam o njemu, a planiram da uplatim preko njih za 8.3.. Dvoumio sam se izmedju Argusa i Vive, ali mi ipak Viva vise odgovara, jer je ona 8.3 termina, a Argus 6.3.. Nadam se da nisam pogresio.. :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo ljudi,

Trazim smestaj u Rimu za april (malo poranio). 

Gde bi preporucili da budemo smesteni a da imamo neku dobru povezanost sa centrom grada i najlepsim znamenitostima?

Na Bookingu koliko vidim najpovoljniji su delovi oko Vatikana ili oko Glavne zeleznicke stanice... Kako su ti delovi povezani sa centrom?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Delovi oko Terminija i Vatikana su metroom odlično povezani sa centrom a ima i puno autobuskih linija koje mogu biti isto tako korisne.Termini je odlična polazna lokacija,mada nije baš prijatan ambijent jer ima previše ne-Italijana sa drugih kontinenata a Italijana je tu najmanje.Ako je cena slična možda je bolje izabrati blizinu Vatikana jer tu takodje ide metro a puno je lepše.

Izmenjeno (Leicester)
3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja сам смештај нашао преко аирбнб-а (апартман) и то код неког нашег гастабајтера, тако да смо избегли провизију, па је сума била само 35е по ноћењу за двоје.

Одличан крај San Lorenzo, 400 метара од границе одакле почиње централна општина Municipio I, 1,5км од Терминија, 2,5км од Колосеума, једина мана је што Рим нема разгранату метро мрежу, тако да је најближа метро станица била удаљена  1,4 км, али бус мрежа је одлична тако да је она одлично послужила као додатни, а најчешће и главни превоз.

Тако да немој да обраћаш превише пажње на метро и ако моја препорука је да избегнеш хотеле јер су скупи и у очајном стању, односно ако желиш неки нормални доста је скуп.

п.с. све око Термнија личи на гето, пар пута смо ишли пешака до Колосеума и то заиста одудара од овог кварта у коме смо имали смештај као и на северу где је Тибуртино, универзитетски кварт и две метро станице.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prvi put idem za Rim i veoma malo znam o tome kako se snaći i organizovati tamo sem informacija koje ovde i usput mogu da pokupim na netu...
A nisam ni znao da su cene smeštaja baš tolike, kolike jesu... :)

Pretražujem glavne sajtove za pretragu smeštaja, ali me interesuju i neke vaše preporuke ako imate ili pomoć bilo koje vrste.

Tražim za dvoje dobar, povoljan i smeštaj koji je relativno blizu glavnih atrakcija u gradu, unapred hvala! :)

 

Izmenjeno (ikiM)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja bih na bookingu jurio nešto malo izvan samog centra, a da je u blizini neke metro stanice, da možete lagano metroom do centra. Na taj način ćete uštedeti jer je smeštaj u centru prilično skup prirodno, a metro vam omogućava da brzo budete u centru. A ceo Rim je jedan veliki muzej, tako da verujem da ćete uživati! :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905059
    Ukupno poruka