Opšte informacije:

Asprovalta je letovalište u zalivu Strimonikos, udaljeno oko 75 km od Soluna sa velikim prelepim šetalištem uz plažu, koje je prepuno taverni i restorana koji nude raznovrstan izbor, kako grčke kuhinje, tako i morskih specijaliteta. Poznata je po talasima,  što dočaravaju video i slike, pa možete ih doživite gotovo  “iz prve ruke”. Na plaži ima i tuševa, a u kafićima na plaži uz piće možete koristiti ležaljke i suncobran.

Naravno, ima mesta i za korišćenje sopstvenog mobilijara.

U Asprovalti se nalazi dom zdravlja i privatna ordinacija. Apoteke su dobro snabdevene.

Za one koji dolaze avionom do Soluna, evo nekih informacija o transferu od Soluna do Asprovalte, koja je inače povezana i sa Stavrosom relativno čestim polascima.

Hrana i piće:

Giros kod fontane je prilično izdašan, ali  treba probati i giros na ulazu iz Vrasne u Asprovaltu,  sa leve strane, restorančić sa kariranim stolnjacima.

Loll bar je super mestašce sa finom muzikom, Antonis taverna ima super ribu i morske plodove, a Oasis caffe ima lepu pizzu.

Tu je i express restoran.

Ponedeljak je pijačni dan, iako se svako veče može ponešto može naći (deo do Nea Vrasne), a na tom potezu ima i dosta diskontnih marketa.

Povoljni marketi : Masoutis, Lidl, Arvanitidis, Aldi, Marinopulos, Zooi, Dia.

Smeštaj:

Vila Dimitris je odlična, na minut od plaže, a gazdarica ljubazna, uvek spremna da izađe u susret gostima.

 

Vila Panorama ima dobar smeštaj, nalazi se na 5 minuta hoda od plaže. Wi-Fi je ok, na prozorima imaju mreže za komarce, a na 5 dana se menja posteljina, mada ima i onih koji ne nose baš pozitivne utiske.

 

Vila Galini beach nalazi se na kraju Asprovalte ka Nea Vrasni i ima parking, ali i onih koji prenose baš loše utiske o boravku u njoj, tako da je za mnoge potpuno razočarenje.

 

Za Vilu Stela takođe ima i pozitivnih i negativnih komentara, naročito na račun domaćina.

 

Vila Alexandros se nalazi na samom početku šetališta. Apartmani su čisti i uredni sa svim potrebnim nameštajem i priborom u kuhinji. Klima je uračunata u cenu smeštaja.

 

Vila Elli se nalazi blizu plaže, ima prostran smeštaj, ogromne terase. Sve je novo, čisto i uredno. Stepenice na spratovima su malo uske i idu u krug, tako ko ide sa malom decom neka povede računa.

 

Vila Elena nema baš najbolje ocene onih koji su tamo boravili.

 

Ponekad treba obratiti pažnju : postoji i vila Jana i vila Joana. Na istoj su lokaciji, izgledaju gotovo isto, samo što su im ulazi iz dve ulice (kao bliznakinje su).

Izdvajamo smeštaj