Opšte informacije:

Popularno letovalište naših turista. Nalazi se u oblasti Pieria, u podnožnju Olimpa. 6km udaljeno od grada Katerini. Paralia je prepuna sadržaja:radnji sa suvenirima, restorana, kafića, poslastičarnica, butika, luna park..Mesto koje živi 24 sata.  Buran noćni život privlači mlade turiste. Dok su peščane plaže I dugačak plićak pogodni za porodice sa decom. Od Paralie je Olympic Beach udalje nekih 3 km I povezani su lepim šetalištem uz more.

Hrana i piće:

U samom mestu Paralia postoje prodavnice velikih lanaca, poput Lidla I Marinopoulosa (iz lanaca Carrefour).  Trebao bi I Best Price market da počne sa radom. Uglavnom većina turista se snabdeva u Lidlu, koji često ima I dobrih akcija I dobar asortiman robe. Takodje I Marinopoulos ima prihvatljive cene,ali mu se zadnje godine zamera loš asortiman. Pored ovih većih prodavnica, postoji I dosta malih prodavnica, neke su bolje snabdevene, neke lošije, cene su im uglavnom slične. Od tih manjihprodavnica se izdvaja prodavnica  ΠΙΤΣΙΑΣ (Picias) kao dobro snabdevena I sa povoljnim cenama.

Smeštaj:

Paralia ima puno smeštajnog kapaciteta, u vidu hotela, vila, apartmana I soba. Raznih kategorizacija I nivoa usluge, samim tim I cenovnog ranga.  U Paraliu je moguće otići I u sopstvenoj organizaciji. Bilo da smeštaj tražite preko interneta ili na licu mesta. Kako Paralia ima dosta smeštajnog kapaciteta, ne bi trebalo da bude problema u nalaženju smeštaja u bilo kom terminu pa čak I u udarnoj sezoni.

Vila Marili odlična vila , dobro opremljena, komforne sobe I čistosta na nivou

Vila Fedra de lux prosečna vila, loše zvučna izolacija. Lepše izgleda na slikama nego uživo

Vila Polizopoulos  nalazi se u prvom redu do mora. Dobro je opremljena. Dvorište vile je divno, sa ljuljaškama I toboganom I ostalim rekvizitima za decu. Preporuka za porodice sa malom decom.

Vila Valentina  na odličnoj lokaciji, sve je blizu. Čistoća je zadovoljavajuča. Jedina mana je kuhinja I njena opremljenost I održavanje.

Vila Nautilus  udaljena je od mora. Dobro opremljena. Medjutim gazde nisu raspoložene za saradnju.

Vila Rea je na finoj lokaciji, druga paralelna ulica sa glavnom.Kuhinja mala, kao I terase. Korektna vila. Gazdarica izlazi u susret.

Vila Aegeon Paralia je fantastična vila. ČIsta, fina, prostrana, sve je relativno novo. Kuhinja dobro opremljena. Terasa je prostrana. Nalazi se 150m od mora.

Hotel Plaza je zadovoljavajuć smeštaj. Sobe prostrane, kuhinje odvojene od sobe sa svim posudjem. Terase sa obe strane apartmana.

Hotel Pavlos  solidan smeštaj, izuzetno čist. Izdvojene kuhinje od sobe, što je super. Nalazi se u drugoj liniji do mora, 50m od plaže.

Cosmopoliten hotel nalazi se na kraju mesta, do plaže treba 5 minuta I plaža je dobra u tom delu Ima bazen. Odličan hotel