Opšte informacije:

Grad Krf ili Corfu ili Kerkyra, glavni je grad ostva Krf.

 

Kako god ga zvali, on je najlepši grad Jonske obale i s pravom nosi naziv jonska lepotica, a sigurno je i jedan od najlepših gradova, same Grčke, uz Atinu i Solun. Ne zna se, da li je lepši, danju ili noću.

 

Grad je neverovatan spoj Italije i Grčke. Najveći pečat na grad su ostavili Venecijanci, pa grad mnogo više podseća na italijanske gradove, nego na grčke. Predivne zgrade, uske popločane ulice, trgovi sa crkvicama, male krivudave ulice i skrivena dvorišta, posetioce ostavljaju bez daha.

U svakom kutku ovog grada, možete naići na nešto lepo i zanimljivo, poput  Venecijanskog bunara.

Hrana i piće:

Grad je prepun restorana i tavernica u kojima možete probati lokalne specijalitete, poput musake ili girosa, ribe i morskih plodova, ali i specijalitete internacionalne kuhinje.

Najpopularniji su oni,  koji se nalaze uz more, duž zaliva Garica, ali i oni koji se nalaze u samom gradu, poput taverne Bellissimo, jer gde kod da sednete, uživaćete u ovom prelepom gradu.

Možete posetiti restoran na Trgu Kremasti i ujedno obići poznati Venecijanski bunar, jednu od znamenitosti grada Krfa.

Ako se odlučite za nezaobilazni giros, svratite u poznatu tavernu Rouvas ili pojedite giros u najšarmantnijem restoranu brze hrane, koji možete da zamislite.

Kada budete šetali Listonom, svratite u kafe Aigli, na odličan fredo i frape ili popijte piće u divnim kafićima na jedinstvenim Kanonima, sa spektakularnim pogledom na aerodrom.

U gradu postoji i veći broj marketa, kao što su Lidl, Carrefour, Marinopoulos, AB, Dimitra i drugi, gde možete povoljnije kupovati.

Smeštaj:

U glavnom gradu Krfa, postoje mnogi hoteli. Smeštaja tipa klasičnih apartmana, na koje su naši turisti navikli, nema previše, jer je to ipak, pravi grad.

Ima dosta hotela,  poznatih hotelskih lanaca, u okolini grada, koji velelepno izgledaju, ali srpskom džepu su najčešće nedostupni.

Većina turista, koja dolazi na letovanje na ostrvo Krf, odseda u okolnim mestima.

Medjutim, grad Krf je odlična baza za obilaženje ostrva, pa je zato preporuka, da ukoliko želite da odsednete u njemu, smeštaj potražite preko sajtova za bukiranje tipa airbnb ili nekog drugog.