Opšte informacije:

Dasija je letovalište na istočnoj obali ostrva Krf. Nalazi se na 12km severno od glavnog grada Krfa. Preporučuje se često kao dobra baza za obilazak ostrva i idealno mesto za stacioniranje, naročito za putnike koji nisu na ostrvo došli sopstvenim prevozom. Kroz mesto prolazi uska magistrala, koja u špicu sezone (avgust) zna da bude prilično frekventna. Dasija nema klasično šetalište.

Smeštaj:

Ako izuzmemo najpoznatije hotele Chandris, koji se rnoviraju i biće zatvoreni u sezoni 2017, i još nekoliko manjih hotela, u Dasiji se uglavnom u ponudi smeštaja nalaze vile i apartmani.

Vila Lola ima dobru lokaciju i nalazi se između dva Chandris hotela. Sastoji se iz prizemlja i dva sprata. Sobe su čiste i imaju dobro opremljenu kuhinju, prostrane su i sa terasom. Ispred vile se nalazi parking, a vila poseduje i bazen sa barom. Osoblje vile je uslužno i ljubazno.

Apartmani Mirabelo su uredan i čist smeštaj sa bazenom. Nalazi se na uzvišenju sa kog se pruža fantastičan pogled na okolinu i more. Veliki plus zbog fantastičnog pogleda, za pojedine putnike je minus pri povratku sa plaže ili iz grada pešice, iako uzvišenje nije preveliko i neslavladivo. Udaljenost od glavnog puta i saobraćaja duž magistrale je takođe nešto što pojedini putnici ističu kao prednost, jer pozicija smeštaja garantuje da ćete se dobro odmoriti i naspavati.

Eliana hotel se nalazi u mirnijem delu Dasije, u ulici iznad marketa Joy. Hotel je na uzvišenju sa kog se pruža dobar pogled i okružen je drvećem. Hotel je sa bazenom i gosti su uglavnom zadovoljni hranom u njemu. Povremeno ima problem sa insektima, u sobama i pored bazena. Međutim, opšte je mišljenje da hotel ima dobar odnos cene i kvaliteta.

Vila Elpida se nalazi na ulazu u Dasiju iz pravca Guvije. Sastoji se iz dva objekta, od kojih je jedan noviji i sa novijim nameštajem. Ovo je još jedan smeštaj koji se nalazi na blagom uzvišenju, tj. Iznad magistrale. Postaljina se menja jednom za vreme boravka.

Vila Stavros je odlično pozicionirana i u mirnom okruženju. Dovoljno je blizu magostrale i prodavnica, ali opet izmeštena od buke. Ipred vile je dovoljno prostora za parking. Postaljina u sobama se menja jednom tokom boravka.

Vila Janis je udaljena oko 500 m od centa Dasije i do nje vodi slabo osvetljen put. Smeštaj u sobama je korektan i vila poseduje bazen.

Vila Ildi se nalazi na uzvišenju iznad magistrale u Dasiji. Put do vile je uveče dobro osvetljen. Sobe su čiste i uredne, sa kuhinjom. Vila ima lepo dvorište sa bazenom, čijim uređenjem se bavi čovek koji vodi računa o održavanju.

Vila Hermes ima odličnu lokaciju i poseduje privatni parking. Vlasnici vile su vrlo ljubazni, a poseduju i istoimenu rent a car agenciju. Sobe su čiste, posteljina se menja jednom za vreme boravka. Gostima je na raspolaganju korišćenje WiFi interneta.

Vila Vangelis je skroman smeštaj na dobroj lokaciji, preko puta hotela Chandris. Sobe imaju malo kupatilo, terasu i kuhinjski deo. Vila ima svoj parking.