Opšte informacije:

Nikiti je letovalište koje se nalazi na severnom delu Sitonije, udaljen oko 100 km od Soluna. U samom Nikitiju možete pronaći sve što vam je neophodno: velike markete, lekara/pedijatra, apoteku, super pekare sa baklavama i pecivima, taverne i restorane.

U samom gradu je napravljeno novo šetalište uz plažu koja je dugačka oko 2-3km. Ulica pored mora zatvara se u 20h i pretvara u pešačku zonu. Iza apartmana Ikies Matsiou, koji su na obali, nalazi se igralište za decu.

Hrana i piće:

Giros u Nikitiju – Giromanija, bez konkurencije, ima i terasu uz samu plažu.

Poslastičarnica na šetalištu, odmah pored crkve, ima odličan sladoled i kolače, kao i još neke preporuke, a za sladokusce tu su baklave.

Neke od preporuka su picerija Nel fuoco, hotelu pri Lagomandri (imaju musaku i fantastična junetinu), a na neke je ubedljivo najbolji utisak ostavio restoran Aristos u Ormos Panagiasu.

Smeštaj:

Hotel Blue Dolphin pored standardno kvalitetne hotelske usluge, nudi i animatore za decu, kao i dosta sportsko-rekreativnog sadržaja (basket, tenis, mini golf i stoni tenis).

Divinis apartmani se nalaze u samom centru Nikitija, odmah pored šetališta. U studiju ima dosta prostora, sve je uredno, a gazde su za svaku pohvalu (opširniji post sa dosta informacija o Nikitiju). Uz neke zamerke za higijenu, ovi apartmani imaju dosta dobre utiske. Još preporuka.

Vila Kaliopi ima pristojan smeštaj, sve je uredno, čisto i mirno. Ima roštilj u dvorištu, a vlasnici su vrlo prijatni i spremni da izađu u susret, a ima i preporuke.

Castri je malo udaljen, ali ima savršen ambijent, parking, letnjikovac… i plažu u neposrednoj blizini. Izuzetno je čist i za svaku preporuku, kao i njegovi domaćini.

Olive house je za neke i više od očekivanja, sa lepim smeštajem i prelepim dvorištem.

Vila Ioanna je neke razočarala, a posebno kvalitet smeštaja i higijena u njoj.

Stefanija Lux apartmani su takođe neke razočarali. Iako su novi, ima kritika.

Anna House je možda dobio i najveće kritike.

Ikies Mantsiou ima odličan smeštaj, uređeno dvorište i blizu je plaže.

Filippos su apartmani lux kategorije i nalaze se uz plažu. Imaju sve neophodno uz prelepe terase. u tom kraju se nalaze najekskluzivniji apartmani u celom Nikitiju, uključujući Dafne i Sithonia Apartments.

Studios Annio imaju lepo uređeno dvorište, parking. Studio je čist, imaju peškire, tuš kabina, Wi-Fi, dovoljno sudova, frižider, ketler, aparat za kafu …

Vila Hrisavgi se nalazi na oko kilometar od Nikitija, lepa i uredna za one koji vole mir, a da su blizu plaže, naročito za porodice sa malom decom.

Apartmani Kasandrinos su na odličnoj lokaciji, plaža je blizu, a ima i super dvorište za porodice sa decom. Ima i preporuke onih koji su boravili u njoj.