Opšte informacije:

Polihrono, malo mirno lepo mesto, na poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju. Idealno za porodice sa malom decom.  Ima sve što je potrebno za lep, porodičan odmor. Dovoljno većih i manjih marketa. Vanpansionska ponuda je velika,  ima sasvim dovoljno restorana, kafića, poslastičarnica, pekara. Lepe peščane plaže i čisto more je ono što krasi ovo mesto i privlači  turiste. Ulica pored mora se uveče zatvara rampama I pretvara u šetalište.

Parkiranje je moguće na ulicama mesta, neke od vila imaju svoje parkinge. U udarnoj sezoni može biti problem naći parking mesto, usled gužve.

Polihrono je lokalnim autobuskim prevozom  dobro povezano sa okolnim mestima, kao i sa Solunom. Autobus staje na magistrali.

Hrana i piće:

U Polihronu postoji više marketa. Najpovoljnij i najsnabdeveniji su Carrefour i Fazma market.Dobar je i market Vavidinos.  Nema pijace u mestu, ali voće i povrće osim u marketima možete kupovati u piljarnicama ili u kamionima koji prodaju na ulici.

Lidl se nalazi na dvadeset minuta kolima . Kod Afitosa.

U Polihronu postoje mesare, a takodje i ribarnica.

Od pekara je najpoznatija poslastičarnica-pekara Lemoni , sa odličnim pecivima i kolačima, pored Fazma marketa , preko puta Doktora. Postoji još nekoliko odličnih pekara u mestu.

Restorana ima dosta, sa odličnom ponudom. Neki od preporučenih najviše hvaljenih restorana su Tastes of Greece, koji ima meni po prihvatljivoj ceni i Kapetanios sa odličnom hranom i  ljubaznim osobljem. Restoran Flegra , na plaži, je takodje poznat po dobroj hrani.

Kad je fast food u pitanju, giros i ostali mesni specijaliteti, najpoznatiji je Doctor of hunger. Poznatiji kao “kod Doktora”.  Toliko je poznat, da je postao  orijentir u mestu za sve.  Hrana je ukusna I povoljnija nego na drugim mestima. Osim njega ima preporuka i za Gyrosplanet.

Dobar sladoled i krofne možete pojesti u Oompa Loompa.

Neka od poznatih mesta za provod su Cocones i Praia beach bar, na plaži .

Smeštaj:

Ponuda vila, apartmana i hotela u Polihronu je velika i raznolika.

Ako samostalno tražite smeštaj, moguće ga je naći na licu mesta, po prihvatljivim cenama. Medjutim sredinom avgusta nije preporučljivo na licu mesta tražiti smeštaj, jer je velika šansa da ga ne nadjete.

 

Vila Tsiridi , nalazi na desetak minuta lagane šetnje od centra Polihrona, u pravcu Kriopigija. Na minut od peščane plaže, na kojoj nije gužva.  Na ulazu u vodu ima kamenja, a kasnije i ježeva. To je rešeno stavljanjem džakova sa peskom na ulazu. Vila ima prelepo dvorište, prilagodjeno deci. Uredno je i čisto sa velikim terasama. Internet je slab i lošiji šporet je u kuhinji. Zato ima roštilj u dvorištu. Gazdarica je uvek i izlazi u susret.

 

Vila Seapaint, se nalazi uz magistralu, na izlazu prema Haniotiju. Sve je novo. Lepe sobe, lepe terase, lepo dvorište sa roštiljem i delom za sedenje. U dvorištu ima i ljuljška. Vila ima svoj parking. Blizu je peščane plaže, ali nažalost to je desni deo plaže. Gde je kamenje i ima ježeva.  Do lepog dela plaže ima oko petnaest minuta hoda. Dalje je od centra. Čuje se buka sa magistrale.

 

Vila Aristidis, se nalazi u pešačkoj zoni. Ima bazen koji se redovno čisti.  Sobe su prostrane i čiste se svakog dana. Nameštaj udoban. Vila ima obezbedjen parking za goste. WiFi je slab u sobama.

 

Vila Magda, solidna vila, sa solidnim sobama. Ima veliku terasu.  Kuhinja ima sve što je potrebno. Iza vile je veliko dvorište sa nadstrešnicom ispod koje su sto i stolice i veliki roštilj. Udaljena je oko desetak minuta laganog hoda od plaže. Medjutim izlazi na desni deo plaže, prema Haniotiju, gde je u vodi kamenje i ima dosta ježeva.

 

Vila Sarikas , vila je na vrhu uzbrdice, kod magistrale. Prosečna vila, sve je čisto. Do plaže ima oko deset minuta hoda.  Pored je škola, čije se tereni mogu koristiti za sport. Vila ima bazen koji je dobar. Terase su zajedničke.  Fali posudja. U blizini ima nekoliko prodavnica i pekara kad se ide prema plaži. WiFi se naplaćuje. Osoblje je predusretljivo.

 

Vila Tasoula, vila je pored plaže.  Sve je prostrano i čisto. Moderno uredjeno. Nov nameštaj. Kuhinja je dobro opremljena. Iz sobe se izlazi na terasu.  Ima lepo uredjeno dvorište.  Vila izlazi na lep deo plaže. Nažalost nema pogled na more, jer kuća u kojoj žive vlasnici, je isred vile I zaklanja pogled.

 

  Vila Erato, se nalazi na idealnom mestu. Preko puta marketa Fazma. Na 5 minuta od plaže. Sve je blizu vile, pekara, market, poslastičarnica, giros. Pošto je u pitanju sam centar, velike su gužve uveče. Pa može biti i bučno. Apartmani su prostrani, sa odvojenom kuhinjom i velikom terasom. Kuhinja je glavna zamerka vili.

 

Vila Theramvos, ima prelepo  dvorište, održavano I čisto .  Svaki dan se čiste sobe. Plaža je bukvalno odmah pored. U plićaku postoje ploče, koje su klizave.  Čim se prepliva ta ploča u plićaku, dalje je čist pesak.  Uveče je jako lepo i prijatno sedeti u dvorištu, punom ljudi, dece, peče se roštilj. Kuhinja je dobro opremljena.  Ogromno dvorište, sa igračkama za decu. Vila ima svoj parking, pod vinovom lozom.

 

App hotel Palm Beach , ima veoma čiste sobe, odlično opremljene sa izdvojenom kuhinjom. Sve je novo i ispravno, sudova ima dovoljno.  Terase su velike, okrenute ka bazenu koji se redovno čisti.  Gazde su ljubazne. Udaljena je od mora par minuta.

 

Vila Sterios, nameštaj je stariji, ali je čisto i prostrano.  Ima veliko dvorište sa roštiljem, odlično za druženje i za decu.  Terase su uže, sobe su prostrane, kao i kuhinja. Na mirnom je mestu, nema buke i udaljena je par minuta od plaže.

Izdvajamo smeštaj