ibi

Lisabon

547 poruka u ovoj temi

@Stevangbilo bi lepo da nam malo osunčate dane svežim utiscima i fotografijama predivnog Lisabona, Lagosa... :thankyou2:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sto se tice Lisabona, sve su drugi pisali. Mene recimo podseca na BG i Budimpestu. Lep grad, nije skup. Nije ulickan, sterilan. Posle Španije prva stvar koju smo primetili je da svi pričaju dobar engleski, sto je posle Španije velika stvar jer u Španiji ljudi skroz slabo pričaju engleski. 

Jedna velika prednost putovanja u ovo vreme je sto nigde nisu gužve, moze se sve videti i obici bez frke i trke, smeštaj se lako nadje itd. 

Recimo da cu pamtiti uvek da su nam u centru na Praca de Comerio i jos u 2 navrata nudili hasis, marihuanu itd. 

Bili smo 5 dana, videli dosta, isli u Sintru koja je super takodje. 

Ono što nismo očekivali jeste da će nas priroda Portugala oduseviti. 

U Lagos smo došli iz Sevilje. Usli smo u Portugal na prelazu kod Huelve, prelaz Guadiana. Već pisano oko putarina koju su u principu komplikovane dok se ne nauci. Ubaci se kartica u automat, uzme racun i cuvate isti dok ne izadjete iz Portugala.

Plan je bio da ostavimo stvari u hotelu Algarve, pa trk do Sagresa, medjutim taj dan smo obisli plaže u Lagosu jer kad smo videli stene na Praia de Dona Ana, oduševili smo se. Hotel se nalazi na samoj plaži. 

Sagres, tvrdjava, stene, obala, plaze wow. Kao u filmovima. 

Nakon 2 dana u Lagosu idemo dalje. Vraticemo se opet kad se smiri situacija oko virusa. Pravac Lisabon autoputem A22 i A2. Elektronska naplata putarine, do pred most 25 de abril u Lisabon (inkasant). 

Obisli grad uzduz i popreko. Opet kazem, grad kao grad je lep, sve pored mi je bilo nekako lepse. Cascais (Boca do Infierno), Estoril, Sintra sve do Cabo de Roca. 

Povratak na Španiju putem N4 na Badahoz. 

Sve u svemu ok. Sledeci put, u planu je jug Portugala izmedju Lagosa i Huelve. 

Izmenjeno (Stevang)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

20191107_184540.thumb.jpg.9e1f209d7cbc21Evo i mog malog doprinosa.

20191104_112453.jpg

20191104_112919.jpg

20191104_113127.jpg

20191104_131645.jpg

20191104_110151.jpg

20191104_111818.jpg

20191104_130945.jpg

20191107_172956.jpg

20191107_173004.jpg

20191107_183238.jpg

20191104_113406.jpg

20191104_123543.jpg

20191104_131151.jpg

20191107_184701.jpg

20191107_184626.jpg

20191106_230654.jpg

20191105_152728.jpg

20191107_160408.jpg

20191104_110211.jpg

Izmenjeno (GrandPlaza)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prve dve su Lisabon, poslednja Évora, od pre 7 dana. 

Generalno je utisak da je Lisabon poskupeo, pre svega smeštaj koji je osetno skuplji. 

IMG_20230105_215107.jpg

IMG_20230106_183815.jpg

IMG_20230103_175140.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U subotu krećem za Portugal. : -) Vraćam se posle 11 godina kada 2012 ili 2011, pošto proveo mesec i po u Rimu, pridružio se u Komu grupi koja išla Fr, Šp i Port.

Iskreno, ne sećam se mnogo čega. Slike imam sa tog puta, ali nisu nešto kvalitetne sve ukupno.

Biću 7 dana Lisabon i 3 dana Porto. Naravno iz Lisabona mislim da radim te jednodnevne izlete, Sintra i slično.

Videću kako i šta. Ne planiram ništa unapred, sve ću na licu mesta kako se osećam u tom trenutku. 

Iskreno hteo sam neke druge destinacije, ali uhvatih okej karte iz Beograda za Lisabon (12.000 din povratna), pa rekoh why not.

Sve u svemu, ova godina je bila super za putovanja. Island, Jermenija po prvi put, Italija opet posle 2019, Austrija, Mađarska ...

Izmenjeno (Phillippe)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Interesuje me predlog za smeštaj u Lisabonu u kome do sada još nisam bila.  Do puta još uvek ima dosta vremena ali moram da rezervišem hotel. Plan još nisam počela da pravim pa i ne znam  gde je najbolje biti smešten da su znamenitosti  koliko toliko lako dostupne i da je relativno blizu železnička stanica zbog odlaska u Sintru,, Obidos, Porto,

Da li Baixa, Alfama, Bairo Alto ? Privatni smeštaj ne preferiram, 

Dolazak je u Lisabon a povratak je  iz Porta. Ukupno 8 dana  sa putem. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Definitivno je  po meni najbolja lokacija za smeštaj Avenida da Liberdade ili neka bliža ulica,tu ima puno hotela,  sto bliže železničkoj stanici Rossio zbog odlazaka na izlete u Suntru, Cascais, Estoril, Cabo da Rocu. Neko će možda dati preporuku za hotel, ja sam bio  privatno. Alternativa može biti baš centralna lokacija izmedju Rossio stanice i Praca do Comercio.  Alfama je brdovita, tamo nikako ne uzimati smeštaj. Najbolji parametar može biti blizina Rossio železničke stanice i što bolje skorije recenzije hotela, to je neki rezime. Prihvatljive su opcije izmedju Marques de Pombal velikog kružnog toka i reke Težo a blizina Rossio stanice je top izbor.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@ljerka, izbegavala sam privatan smestaj, a sad pogledam i uporedim cene i nadjem bas fin apartman ili stan.

Moja preporuka je da ne zaobidjete Aveiro.

Pronasla sam prelepu skrivenu uvalicu gde dolaze lokalci u Cascais-u, a posle par godina vidim fotografiju u Wizz casopisu.

Mozete pogledati Marka zvaka pricu o Lisabonu, sa nasim Tiagom. Restoran koji se spominje je za svaku preporuku.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Eowyn, @Leicester  hvala za info ali morala sam da prelomim  za smestaj nikad ranije kada sam videla ponudu.

Neverovatno  je da je za 6 meseci unapred  tesko naci pristojan smestaj kako po lokaciji tako i ceni. Putujemo u drustvu i ipak smo se odlucili za sam centar Baixa  uz malo buke:D, obzirom da ne ostajemo dugo i nikad nismo bili. Stanica Rossi je blizu a ona  ce nam trebati..Plus morali smo uzeti u obzir i brdovitost Lisabona da  snagu ostavimo za obilazenje :rolleyes: 

Generalno, cene smestaja su nas iznenadile, i u Portu je skupo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ako sam dobro ukapirao, u pitanju je maj mesec. cene u hotelima su za maj25 sada na nekom defoltu, i mogu da znacajno variraju - u principu cene se ustabile na oko 30-45 dan pre roka za koji trazis, jer vide kako im ide prodaja. prerano trazis,  mada je dobro da odaberes par hotela cije ces cene pratiti.

na bookingu uvek trazim nesto tipa 8+, priv,kupatilo, fri kancel, fri wifi...i najvaznije gde je u odnos na shemu metroa.

trazi genius opcije + cene za kupovinu preko mobilnog. mozda ti upadne i neki getaway deal.!

za lisabon sam digao ruke za maj - verovarno kasnije...

ako hoces mir ne idi na barrio alto, strmina su alfama & grasa (+stara i losa kanalizacija pa se ocesa smrad kroz kupatia). belem je daleko i saob.guzve su velike. potez od baixa pa sve gore do kraja av.liberdade je ok. 

kad airbnd gledam: da je superhost, da je ocena  > 4.85 , i takse i dodaci na cenu

isti smestaj na bukingu i airbnb je jeftiniji na airbnb - vise puta se uverio!       

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ako sam dobro ukapirao, u pitanju je maj mesec. 

na bookingu uvek trazim nesto tipa 8+, priv,kupatilo, fri kancel, fri wifi...i najvaznije gde je u odnos na shemu metroa.      

Hvala na opsirnom odgovoru koji  mnogo znaci  kada se prvi put ide, a kako stvari stoje verovatno cu opet jednom ponoviti odlazak u ovaj grad. Vec mi se javlja...:D . Odlicni su ti saveti i zapazanja.

Vec dugo godina putujem u sopstvenoj organizaciji i imam iskustva ali nikad dosta dobrih saveta od putnika koji su vec bili na destinaciji koja me interesuje. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi skoro uvek koristimo booking ,  najčešće apartmanski smeštaj. Ocena 8+ i puno recenzija, i nikad ne uzimamo smeštaj gde se traži depozit za sluĉaj štete.  U Lisabonu naš smeštaj  se zvao Anjos Balconies. Ne bih menjala ništa  sledeći put. Istina, nalazi se blizu trga Martim Moniz, gde su noću spavali migranti, i jutrom za sobom ostavljali gomilu smeća, koje niko ne čisti. To je bila jedina mana, ali nismo se osećali nebezbedno. A blizu je i Tijagov komšiluk:srce:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije iznenadjenje što je Lisabon skup pošto je bilo mnogo turista još pre 7-8 godina, to je sada verovatno još masovnije. I u Porto ide dosta ljudi pa nemojte ni tu biti iznenadjeni,veliki broj posebno Nemaca je bio tada a i ostalih Evropljana. Nema tu mnogo tajni, Portugalcima se otvara prilika za dobru zaradu i podižu cene.

Ne znam da li i dalje radi Pasteis de Belem kod Belem kule, verovatno da? Tamo su bili  najbolji Pastel da Nata kolačići, čini mi se i originalni ali sam zaboravio dosta toga. Vožnja kroz Alfamu tramvajem 28 je nešto autentično, verovatno i dalje vozi? 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27050
    Ukupno tema
    906404
    Ukupno poruka