Opšte informacije:

Potos je malo mesto, koje se nalazi na jugu ostrva. Bez obzira sto je najmanje mesto, od tri najveća mesta na Tasosu, on je najomiljenija destinacija većine turista, tako da je u Potosu uvek velika gužva.
Vole ga naši turisti, podjednako kao i Rumuni i Bugari, a u poslednje vreme ima dosta i Turaka.

Hrana i piće:

U Potosu se nalazi veći broj manjih marketa, koji su dobro snabdeveni, a najbliži veliki market se nalazi u mestu Skala Rahoni.

Popularni su i restorani brze hrane, a jedan od najpopularnijih je i giros kod El Greka, Casa di pizza, Balkan…

Smeštaj:

Hotel Alexandra Beach Spa Resort 4*, je jedan od luksuznijih hotela u Potosu. Na samoj plaži, sa renoviranim sobama i očaravajućim terasama sa pogledom na more,  sa puno sadržaja za decu, divnom baštom, tavernom na plaži, bazenom, mini golfom i drugim sadržajima, koji će upotpuni vaš odmor.

Papaikonomu kompleks, satoji se od četiri zgrade i nalazi se na sopstvenoj plaži, sa ležaljkama i suncobranima za goste. Veoma popularan, zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta usluge. Odlično opremljen, higijena na zavidnom nivou. Lepe terase i veliko, uredjeno dvorište, sa pogledom na more.

Vila Dimitris, se nalazi iznad magistrale, što znači da je malo udaljenija od plaže. Vila je kompletno opremljenja sa posudjem, klimom, ima wi fi, parking i prelepu baštu sa roštiljem. Iako malo udaljenija, preporuka je korisnika.

Vila Hristos,  se nalazi u samom centru, u mirnoj ulici. Vrlo je čista i ima kompletno posudje u kuhinji. Nalazi se blizu plaže. Mana je što su terase zajedničke.

Vila Laskarina,  je lepa vila, sa novijim nameštajem, čista i uredna. Ima parking i lepo dvorište. Takodje ima i ljubaznu gazdaricu.

Vila Balkan House,  je odličan smeštaj, izuzetno čist, mada nekad ima malo buke.    Ima i parking, koji se nalazi nedaleko od kuće i u hladu je.

Vila Vaso,  se nalazi u glavnoj šetačkoj ulici, studija su standardno opremljena, sa prostranim kupatilom. Udobna i čista.

Vila Irini,  lepa i čista vila vila, poseduje peškire i wi fi. Vila ima i bazen, koji deli sa Hotelom Potos, a za goste vile, korišćenje je slobodno uz konzumaciju pića.

Vila Marija, nalazi se u glavnoj šetačkoj zoni, blizu plaže. Poseduje peškire, fen, zamena posteljine na 5 dana. Gazda vile uslužan i ljubazan.

Vila Christiane rooms, vila perfektne čistoće, sa lepim apartmanima, potpuno opremljene kuhinje i vila sa dušom, kako kažu zadovoljni  korisnici. Jedina mana je malo veća udaljenost od plaže.

Vila Irida, odlična vila, nalazi se na tihom mestu, čisto, promena peškira i posteljine svaki treći dan, lepe terase, prijatna i nenametljiva gazdarica. Jedina mana, malo manja kuhinja, koja je dobro opremljena.