Opšte informacije:

Limenas je glavni grad  ostrva Tasos i ujedno je i najveći grad na ostrvu.

 

Možda ga ne krasi tolika lepota, kao neke druge, grčke ostrvske gradove, ali svakako da ima neki svoj šarm. Egejski.

 

U Limenasu postoje dve luke, stara i nova, u koju pristižu trajekti, kada stižete na ostrvo iz Keramotija. Plovidba traje nekih 40-tak minuta.

 

A postoji i brža varijanta, Leteći delfin, hidrogliser, koji saobraća na relaciji Limenas-Kavala.

 

U Limenasu se nalazi i veliko i lepo šetalište pored obale, baš od  stare do nove luke.

Hrana i piće:

Najveći market u Limenasu je Masoutis, gde možete kupiti gotova jela, a u samom mestu postoji i veliki broj manjih marketa, za koje kažu da su neki povoljniji i od ovih većih, kao i market Smile.

Uglavnom, za veće kupovine, preporučuje se i veliki supermarket, na dva nivoa , Laturis, u mestu Skala Rahoni, udaljenom oko 13 km od Limenasa.

 

U Limenasu postoje i mesare, ribarnice, piljarnice, dok klasične pijace nema.

 

Postoji veliki broj restorana uz obalu, poput Masabuko, Mouses, gde mozete probati grčke specijalitete, ali i one klasične, koji se na Tasosu malo drugačije spremaju. Cene su prilagodjene našem džepu.

 

Ima i nekoliko fast foodova, sa omiljenim svima girosom, a vrlo popularan je Panos place.

 

Takodje, ima i nekoliko poslastičarnica, sa divnim kolačima, kao i nekoliko pekara.    

 

I naravno, nezaobilazni  lukumadesi.

 

Smeštaj:

Hotel Makryammos Bungalows 4*,  je najlepši i najluksuzniji hotelski kompleks u Limenasu. Nalazi se na kraju Limenasa, u divnoj borovoj šumi. Sastoji se od više zgrada (bungalova), koji se razlikuju po strukturi soba. Od standardnih, preko superior, do deluxe apartmana. Cena zavisi od toga, kao i od toga, koliko je blizu vaš bungalov moru. Najbliži moru su, naravno, najskuplji. Sve sobe imaju pogled na more. Čistoća u hotelu je na zavidnom nivou, a ishrana odlična. Hotel ima svoju lepu, peščanu plažu, sa postepenim ulaskom u vodu, vrlo pogodnu za decu. Porodice sa decom su i najčešći gosti, jer u hotelu, pored standardnih sadržaja, postoji i mini zoo vrt. Takodje, česti gosti su i parovi, koji zele da uživaju u intimi.

 

Hotel Aethria 3*,  nalazi se skoro u samom centru, blizu plaže, poseduje standardne lepo opremljene sobe i najlepše dvorište u Limenasu.

 

Vila Costalina, lepa i čista vila, sa lepo odvojenim terasama i predusretljivom gazdaricom. Malo udaljenija od centra.

 

Vila Amy, pristojan smeštaj, čišćenje svaki dan, promena posteljine i peškira na 5 dana. Malo udaljenija od plaže.

 

Vila Albatros, vila sa odličnim apartmanima, u blizini nove luke i Tarsanas plaže. Dosta restorana i prodavnica u blizini.

 

Vila Roula, čista vila, sa prostanim apartmanima i relativno manjim terasama. Blizu luke i centra.

 

Vila Panos, nalazi se na početku glavnog šetališta, terase su sa pogledom na more, poseduje internet i klimu. Čista i uredna.

 

Vila Zanet, na odličnoj lokaciji, poseduje trokrevetne i četvorokrevetne duplex apartmane, odlični i komforni.

 

Vila Green View, uredan i čist smeštaj, redovno se menjaju peškiri i posteljina, jako blizu gradske plaže. Preporuka korisnika.

 

 

 

Vila Eleni, nalazi se u mirnom kraju, nedaleko od plaže i šetačke zone. Lepo uredjena vila, sa pristojnom veličinom apartmana i terasa. Čišenje je redovno, na svaki drugi dan.