Opšte informacije:

Limenarija se nalazi na jugozapadnoj obali ostrva Tasos. To je drugi grad po veličini na ostrvu, odmah iza glavnog grada.

Tipičan primorski gradić, sa lepim i dugim šetalištem, prepun pravih grčkih taverni smeštenih uz samu obalu, gde možete provesti prijatne trenutke. U mestu ima i restorana brze hrane, puno kafića i barova, poslastičarnica, ali je to u suštini veoma mirno mesto.

Hrana i piće:

U Limenariji imate puno taverni sa odličnom hranom, poput Limani, Kostis, Dionisos i većina se nalazi uz samu obalu, što daje poseban ugodjaj.

Postoji više manjih marketa, sa povoljnim cenama, kao npr. market kod Bugarina, a od skoro i market Prodos, kao i market Smile.

Ima više fast foodova, sa turistima omiljenim girosom, a svakako najpopularniji su Hello i Aegean, gde se uz dva girosa, dobije gratis palačinka.

U Limenariji ima  nekoliko poslastičarnica sa odličnim kolačima, koje ne propustite da probate. Takodje, ima i dobrih pekara.

Smeštaj:

U Limenariji možete naći smeštaj, za svačiji džep. Veliki je izbor smeštaja, od hotela do apartmana. Dosta toga se izgradilo u poslednje vreme. Ali ima dosta i starijih kuća, koje se izdaju po povoljnijim cenama.

 

Hotel Thalassies Nouveau, novoizgradjeni hotel, koji sjajno izgleda. Nalazi se u blizini centra, ali i magistrale. Čist i sredjen. Na plaži, sa divnom terasom sa pogledom na more.

Hotel Antonios,  je luksuzniji  hotel, novije gradnje. Najviše se preporučuje parovima.

Vila Kiparisiou, izuzetno popularna vila, zato što ima sopstvenu plažu i idealnu lokaciju. Solidnog smeštaja, malo starijeg, sa pogledom na more.

Vila Vana, dobar smeštaj, čist, sa pogledom na more i ljubaznim gazdama.

Vila Mini House, nalazi se jako blizu plaže i nije daleko od centra. Vila je sasvim solidna, sa malo starijim nameštajem i manjim sobama, ali čista.

Vila Moli, se nalazi kod magistrale i poseduje duplekse. Pogodna za višečlane porodice. Čisto, promena peškira redovna. Postoji fen u sobama. Manje terase. Ima komarnike na prozorima i uvek tople vode.

Vila Marija (bivši Stefanos), vrlo blizu plaže, skromna, ali čista. Terase su prostrane, sa bočnim pogledom na more. Mana je što nema klimu, ali ima ventilator u svakoj sobi.

Vila Delfini,  je lepa vila sa novim nameštajem. Ima frižider sa zamrzivačem i komarnike. Čisto. Korisnici je preporučuju.

Vila Keramidi, novija vila koja se nalazi u mirnom delu Limenarije. Vlasnica zna srpski. Promena peškira i posteljine na 5 dana. Apartmani prostrani i čisti.

Vila Anna, je nova vila i nalazi se iza vile Anna Beach. Čistoća je na izuzetnom nivou.