Opšte informacije:

Nidri je turistički gradić na istoku ostrvu. Lepo šetalište pored mora, usidreni brodovi, puno restorana, kafića čine ovo mesto interesantnim.  Nidri je živahno mesto i sve se dešava  u glavnoj ulici. Koja se u 19h zatvara za saobraćaj i postaje pešačka zona.

Na ulazi u mesto ima odličan parking, kao i taxi stajalište.

Na ulazu u mesto, iz pravca Lefkasa, se nalazi ambulanta.

Plaža je šljunkovita, voda je bistra.  Medjutim plaža je lošija , pogotovo u odnosu na poznate plaže koje se nalaze na zapadnoj strani ostrva. Većina turista se odlučuje da obilazi plaže na zapadnoj strani ostrva.

Nidri je dobro povezan autobuskim prevozom sa ostalim mestima na ostrvu. Moguće je autobusom posetiti neke od plaža na zapadnoj strani,kao i na jugu kod Vasilikija. U mestu se nalaze tri autobuske stanice.  Autobusi su dobri, karte su kupuju u autobusu. Red vožnje pratite na zvaničnoj sajtu prevoznika KTEL.

Hrana i piće:

U Nidriju se nalazi dosta marketa, prodavnica sa suvenirima, pekara, restorana i kafića.  Najveći marketi su  market IN i market Zevs.

Restoran El Greco ima odličnu pizzu.  Preporuku su dobili restorani To Vareli I Tom s seaside, sa dobrom hranom.  Kao i restoran Apollon. U Ikaros Caffeu gazda sedne sa vama i popriča, a palačinke i voćna salata su im odlični.

Od fast food restorana najviše se pominju Sthatis  i  Spiros.

Smeštaj:

Vila Katina, vila je lepa, uredna, čista. Ima svoju malu plažu. Ima oko deset minuta do centra Nidrija. Medjutim pored magistrale  je, pa je bučno.

 

Vila Metropol, sve je uredno. Nameštaj je očuvan i funkcionalan. Čiste svaki dan. Od gradske plaže je udaljena oko deset minuta.  Mesta za parkiranje ima preko puta vile.

 

Vila Stela, udaljena je od centra. Posle magistrale je. Ima bazen, prelepo dvorište. Gazdarica svaki dan sredjuje.  Ima WiFi.

 

Vila Fillipos, je na sjajnoj lokaciji. Veoma je tiho. Dvorište je prelepo. Poseduje bazen sa ležaljkama. Parking sa dosta mesta.  Soba je mala. Čisti se svaki dan. Ima besplatan WiFi. Vlasnici su vrlo prijatni ljudi.

 

Vila Dionysos, pristojan smeštaj. Blizu je plaže i najvećeg marketa u Nidriju. Gazda je ljubazan.

 

Homer s studios , sobe velike, lepo opremljene. Svaki dan su čistili. Opremljena kuhinja. Wi Fi konekcija. Ima i parking.

 

Vila Tomas, je na dobroj lokacjii. Na pet minuta od centra i isto toliko od plaže. Soba je standardna, kupatilo malo i nema tuš kabinu. Čisto je. Vila ima fine terase. Ima WiFi. Treba izbegavati sobe do ulice, jer je bučno.

 

 Vila Margarita, ima dobru lokaciju, u samom centru. Autobusko stajalište je blizu. Soba sa velikom terasom. Kuhinja je nešto manja. Medjutim gazde su bučne i ne vodi se računa o kućnom redu.

 

 Vila Andreas,  pristojna vila. Studiji su skromni i ne baš veliki. Skoro je okrečena. Zemljotres je ostavio traga.  Kupatila su mala i nemaju tuš kadu. Ima dobru poziciju, na kraju šetališta, gde počinje luka.   Dozvoljeno je kupanje na bazenu susednog hotela Atos, pored koga je i lep tropski vrt.

Izdvajamo smeštaj