Opšte informacije:

Agios Nikitas prelepo mesto smeštano za severozapadu ostrva. Malo mirno seoce,  sastavljeno od jedne ulice, zatvorene za saobraćaj. Mir i tišina, čine ovo mesto idealnim za odmor. Jedinstveno mesto koje ima dušu. Meštanu su izuzetno ljubazni.  Postojanje lepe gradske plaže u mestu i blizina još tri  prelepe plaže, do kojih je moguće peške doći, blizina grada Lefkasa, čine ovo mesto odličnom bazom na ostrvu.

Kako je mesto zatvoreno za saobraćaj, u samom mestu nije dozvoljeno parkiranje. Postoji potencijalni problem parkiranja, pogotovo u sezoni.Tako da je preporučljivo tražiti smeštaj sa parkingom. Izvan mesta, sa leve strane, postoji veliki privatni parking, koji se brzo popuni u sezoni. Parkiranje je zatim moguće duž magistrale.

U samom mestu postoji ambulanta, dole, blizu plaže.

Hrana i piće:

Iako je malo mesto, u Agios Nikitasu ima dovoljno prodavnica, poslastličarnica i restorana.

Ima par marketa u mestu, snabdeveni su dovoljno za osnovno što vam treba. Cene po marketima nisu iste, Aristo market je povoljniji.  Za veće nabavke je preporuka ići od Lefkasa.

Ima dve pekare/poslastičarnice koje imaju i peciva i kolače. Ima poslastičarnica ispod smeštaja Eleni rooms, gde imaju odlične waffle.

Ima nekoliko restorana. Od kojih je najviše preporuka dobio riblji restoran Sapfo, koji se nalazi do same plaže, sa desne strane. Ima prelep pogled na more sa terase. Hrana im je jako ukusna.  Zatim ima i Maistros restoran, koji takodje ima lepu hranu. Giros ima u To Steki, velike su porcije, a ima i giros pita.

Ako želite da sednete negde na piće On the Rock cafe do plaže ima najbolji hlad, a tu je odmah u blizin i En Plo kafić.

Smeštaj:

Kako mesto važi za dobru bazu, tako je i potražnja za smeštajem velika. Na vreme rezervišite svoj smeštaj. Ako idete automobilom, preporuka je da gledate smeštaje sa sopstvenim parkingom.

 

Green View, prostran studio sa lepim kupatilom, WiFi konekcijom. Sve je čisto, oprano. Dobro opremljeno  . Ono što je jako bitno za Agios Nikitas, ima svoj parking.

 

En Plo, pristojni apartmani koji se nalaze kod samog šetališta. Ima dobar WiFi. Ima svoj parking.

Napomena: Green View I En Plo su jedna ista kuća, podeljena na pola.

 

Hotel Santa Marina na par minuta od Agios Nikitasa. Prelep pogled sa terase na Agios Nikitas. Ima bazen i sopstveni parking.

 

Vila Iris, je na odličnoj poziciji. Kuhinja pristojna, kupatilo malo i uredno.  Standardno opremljena, veoma čista. Terase su dovoljno prostrane. Ispod je mini café i vrt koji je zaista lep. Pristojan smeštaj.

 

Hotel Agatha, hotel sa sopstvenim parkingom, na koji se ulazi sa magistrale.  Ogromno dvorište u hladu maslina, sa predivnim pogledom. Blizu je plaže. Savršeno čist smeštaj.

 

Hotel Nefeli, porodičan hotel, koji već dugo radi. Gazdarica je ljubazna i dobro zna engleski. Sobe se redovno čiste. Doručak je jednoličan. Hotel ima svoj parking.

 

Elena rooms, smeštaj je jednostavan, ali čist. Gazde su ljubazne. U prizemlju ima poslastičarnica. WiFi je brz. Može se uplatiti i doručak. Jako blizu mora.

 

Hotel Kalypso, na super lokaciji, u samoj pešačkoj zoni.  Hotel je čist, sredjen. Domaćini ljubazni. Ima svoj parking.