Opšte informacije:

Sarti je letovalište koje se nalazi na istočnoj obali Sitonije (drugi prst Halkidikija) i čine ga  novi, stari Sarti i Sarti beach, sa plažom koja je dugačka 2,5 – 3 km, ležaljke su gratis uz piće, sladoled i sl, a možete koristiti i sopstveni mobilijar. Video sa plaže Klimataria će vam dočarati kakva je voda i kvalitet plaže, a na fotografijama možete da steknete utisak o samom mestu. Plaža ima i plavu zastavu.

 

Hrana i piće:

Odmah uz šetaliste su kafići i restorani koji u svojim baštama imaju dosta zelenila.

Tu su mesara i ribarnica koje imaju dobar izbor, pekara, kao i veliki izbor cenovno pristupačnih restorana, ima čak i gotovih jela za poneti. Prepopučuje se giros u Obelixu ili kod Avre (stvar ukusa), a tu je i izbor drugih jela.

 

Smeštaj:

U Sartiju postoji nekoliko hotela kao sto su: Sarti Beach, Stefani, Sarti Plaza, App Hotel Sarti, Vabinis.

 

Hotel Vabinis (Vamvinis)  je dobro održavan, sa lepom baštom i bazenom, ima dobru preporuku, a u istom postu je i dosta informacija o plažama.

 

Hotel Stefani ime lep bazen i dvorište, nalazi se u novom delu Sartija, tzv. Sarti Beach.

 

Aristea studios imaju preporuku onih koji su tamo već boravili.

 

U vili Teodora uz osnovnu ponudu, čuvaju i parking mesto, plaža je u neposrednoj blizini, a u cenu apartmana uračunato je i korišćenje ležaljki i suncobrana u njihovom beach baru.

 

Vila Eleni je u novom delu Sartija na samoj plaži, ima ispred parking. U tom delu plaže je plićak za decu, a u blizini je pekara, par marketa, i tavernica sa dobrom hranom. Čista je i uredna.

 

Vila Atina je na lepom mestu, između starog i novog dela, ima preporuku. Vlasnici vile su veoma ljubazni, prijatni i gostoljubivi.

 

Vila Irina ima sobe koje imaju TV, klimu, WC, kompletan pribor za ručavanje. Terase su pristojne i dovoljno velike za boravak 2-3 osobe.

 

Vila Iliadis House je o lepo sređena, uredna i ima dobru uslugu. Ima sopstveni parking, sa hladovinom. Afrodita je u samom centru, u blizini je plaža i prodavnice.  Sobe su izuzetno čiste sa novim nameštajem.

 

Ta Vrahakia se nalazi blizu plaže i tu je i fin plićak za decu, smeštaj je lep, ima i preporuke.

Za neke aranžmane treba obratiti pažnju na detalje : postoje dva Elenas apartmana, jedan kod Ta Vrahakie restorana , na kraju starog dela, a drugi u novom delu Sartija, pa treba proveriti koji je uplaćen. U svakom slučaju nećete pogrešiti ni za jedan.

 

Athina rooms and studios ima dvorište koje je bukvalno ispred vrata, odnosno terase, sa bogatim sadržajem za decu.

 

Frau Irene haus je veoma dobar smeštaj. Nalazi se u delu novi Sarti. Tu je plaža dobra za decu zbog postepenog ulaska u vodu.

 

Apostolos je jedan od apartmana (vila) u kojima nećete dobiti ono što ste očekivali, ali i to je deo Sartija, koji ima i svojih loših strana (uske ulice i slepljene objekte, ali i “malo” nemara vlasnika). Ali, ipak uvek postoji mogućnost da bude bolje

 

Sarti blue – na slikama sve izgleda super, ali ponekad to nije baš tako …, a i izgleda nepromenljivo

 

Hotel Azalea ima lep smeštaj u Novom Sartiju. Trokrevetni studio sa kuhinjom, kupatilom, klimom, TV-om, lepom terasom.

 

Vila Sotirija je novija, nalazi se u blizini crkve, vrlo je čisto, nameštaj je nov i sve radi. Posteljina i peškiri se menjaju na pola smene. Sobe su malo manje, dok su terase prostrane i dobro pozicionirane tako da imate malo privatnosti.

 

Vili Stavrula Garden je novija i lepo sređena sa novim nameštajem i potrebnim stvarima (posuđe, peškiri, sušilica za veš…). Ispred vile je parking, a u dvorištu ljuljaška i roštilj.

 

Mare Monti ima dobre preporuke, naročito za čistoću. Prostran apartman bračni ležaj, TV, tuš kabina, kuhinja, rešo i mikrotalasna. Jedino može da zasmeta buka kad prolaze kola.

 

Hotel apartmani Corali se nalazi blizu plaže imaju dobar smeštaj, dve sobe i odvojena kuhinjica, sa velikim terasama. Kupatila su standardna, kao i svugde. Gazdarica dostupna i uvek na usluzi.

 

Apartmani Kostas se nalaze uz samu plažu, za one koji to traže – sve pohvale za gazdu i smeštaj, kao i za bar na plaži, ima i preporuke, nekoliko njih.

 

Vila Asterija se nalazi u starom delu Sartija, na odličnoj lokaciji, smeštaj čist, uvek tople vode, internet, sobe ne prevelike, ali dovoljne.

 

Vila Kiratsi sa lepim terasama, česma za pranje, nameštaj je iz Ikee i sve je novo..  AC, zatim TV i sve što vam je potrebno u kuhinji je na raspolaganju.

 

Rena’s house ima čist i dovoljno prostran smeštaj, odvojenu kuhinju, potpuno opremljenu.

Gazdarica je ljubazna i uvek na usluzi, ali terase gledaju na terase druge kuće koja je previše blizu i mogu da ometaju intimu.

 

Apartmani bungalovi RoulaNa nalaze se na 7 km od Sartija (plaža Valti). Odlično opremljeni, čisti, dvorište sa dva roštilja, parking, dečije zanimacije, drugi red kuća od pešcane plaže. U dvorištu ima 6 ili 8 bungalova/apartmana, za one koji bi išli zajedno sa prijateljima.

 

House Maria je porodična vila koji se nalazi u mestu Sarti na maloj udaljenosti od plaže sa kristalno čistim morem, a takođe je i veoma blizu centralnog trga.

Izdvajamo smeštaj