Opšte informacije:

Neos Marmaras se nalazi na zapadnoj obali, drugog prsta Halkidikija i najveće je i najpoznatije letovalište na Sitoniji.

Takodje, važi i za mondensko letovališe, a česti gosti su poznate ličnosti, koji dolaze sa svojim velelepnim jahtama, najčešće u luksuzni hotelski kompleks Porto Carras.

Neos Marmaras je sagradjen  na tri brežuljka i okružen maslinjacima i borovom šumom.

U njemu se, slobodno možemo reći, oseća neki kosmopolitski duh i podseća na neke gradove, atraktivnih grčkih ostrva.

Prelepo šetalište uz more, prepuno kafića i restorana,  nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Ima dva centra, tj. tako su gosti to nazvali, radi lakše orijentacije.

Hrana i piće:

U Neosu sigurno nećete ostati gladni!

Postoji ponuda za svačiji džep.  

 

Kod turista su svakako najpopularniji, veliki marketi sa povoljnijim cenama poput Lidla (koji se nalazi u pravcu Nikitija) i Masoutisa, kojih ima dva u samom Neos Marmarasu i gde postoji solidan izbor gotovih jela. U blizini Paradiso plaže se nalazi i market Marinopoulos.

 

Jako veliki broj manjih marketa, poput Theodorou i Oikonomo koji se nalaze na izlasku iz grada, kao i onih na svakom ćošku, brojnih pekara i fast foodova, sigurno ce doprineti tome, da o hrani nećete brinuti.

Smeštaj:

U Neos Marmarasu postoji zaista veliki izbor smeštaja, od luksuznih hotela, hotela manje kategorizacije, apartmana, pa čak i soba.

Ako ne idete u top sezoni, lako se može naći smeštaj i na licu mesta, jer vas prepoznaju kao turiste i sami vam nude, doduše najčešće na grčkom jeziku, ali sporazumevanje sa bakicama, uglavnom se završi pozitivno za obe strane.

Najveći broj gostiju opredeljuje se za smeštaj u blizini stadiona, tj. gradske plaže, ili, u poslednje vreme, izuzetno popularan smeštaj je i na Paradiso plaži, udaljenoj oko km od centra Neos Marmarasa, zbog velikog broja novoizgradjenih apartmana i malo povoljnijih cena.

 

Hoteli Porto Carras Meliton i Porto Carras Sithonia  5*,  pripadaju istom hotelskom kompleksu Porto Carras Grand Resort  i svakako su jedni od najluksuznijih hotela u Neos Marmarasu. Sam kompleks sadrži privatno pristanište, heliodrom, golf terene i konjički centar, teretanu, bazene, saunu, košarkaške i teniske terene, bioskop i mnoge druge sadržaje. Hoteli su  veoma popularani  kod naših ljudi, jer se uz ranu rezervaciju i velike popuste, može dosta povoljno letovati i u njima, pogotovu porodice, u family sobama.  Nalaze se na prelepoj peščanoj plaži dugoj 9 km, sa tirkiznom bojom mora. Ležaljke su besplatne za goste, kao i mnogi drugi sadržaji. Sobe su velike i prostrane,  sa pogledom na more. Mogu biti porodične, superior, de luxe, apartmani….  Ishrana je na bazi all usluge.

 

Hotel Lagomandra  beach, za nijansu niže kategorije, hotel od 4 zvezdice, ali izuzetno populan, prvenstveno zbog svoje prelepe peščane plaže sa zlatnim peskom i kristalno čistim morem, dugog plićaka i opojnog mirisa borovine, koja se nalazi u zaledjini. Na plaži možete uživati na ležaljkama, uz piće iz beach bara ili se baviti sportovima na vodi. Hotel se sastoji iz nekoliko zgrada, koje su kaskadno sagradjene. Nudi veći izbor soba i apartmana i ishranu na bazi švedskog stola.Čistoća je na zavidnom nivou.

 

Vila Dioskuri, se nalazi na samoj Paradiso plaži i pogodna je i za višečlane porodice. Poseduje mezonete, koji su odlično opremljeni.

 

Vila Dimitris, novija vila i lepo uredjena, nalazi se na malo većoj uzbrdici, uz samu magistralu.

 

App hotel Zepos, nalazi se na par minuta od gradske plaže, u ravnom delu. Pristojan smeštaj, sa lepim dvorištem i parkingom. U blizini poznate picerije Tukan. Na mirnoj lokaciji.

 

Vile Janis1 i Janis2 važe za provereno dobre smeštaje i veoma su popularne kod naših turista, posebno zbog dobre lokacije,  blizine plaže i centra.

 

Vila Anna Rooms se nalazi u blizini gradske plaže. Studiji na trećem spratu imaju direktan pogled na more. U blizini se nalaze marketi i restorani. Vila poseduje parking i peškire.

 

Vila Gesthimani, nalazi se u blizini Paradiso plaže . Poseduje noviji nameštaj, dvorište sa roštiljom, vlasnik govori srpski i ne mora da se ostavi kapara prilikom rezervacije (što nije čest slucaj).

 

Partenon family hotel, hotel apartmanskog tipa (studiji i apartmani), nalazi se u blizini Paradiso plaže, čist i uredan, bez posebne doplate za klimu, poseduje veliko dvorište sa roštiljem i zabavom za decu. Ima internet u sobama.

 

Vila Vaso,  se nalazi u mirnom delu Neos Marmarasa i je jedna od najpopularnijih vila zbog svoje lokacije, jer se iz nje svuda stiže brzo i lako. Okružena je brojnim marketima, restoranima, fast foodovima.

 

Vila Zepos, nova vila, (koja se često meša sa App hotelom Zeppos), sa novim Ikeinim nameštajem, novim posudjem i čistoćom na nivou. Jedina mana vile je, što se nalazi  dalje od centra, malo izdvojena od dešavanja.

Izdvajamo smeštaj