Opšte informacije:

Pefkohori, popularno turističko naselje na poluostrvu Kasandra, na Halkidikiju. Letovalište nudi sve što je potrebno za kvalitetan i ispunjen odmor. Dovoljno sadržaja sa odrasle i za decu.  Veliki broj prodavnica, kako većih, tako i manjih će vam olakšati snabdevanje.  Mesto je dosta živo i ugostiteljska ponuda je raznolika, od restorana, kafića, barova, fast food restorana.  Lepo uredjene plaže i kristalno čisto more je ono što svake godine privlači veliki broj turista.  Posebno je šarmantan stari deo grada, sa starom crkvom.

Hrana i piće:

Pefkohori je mesto dobre snabdevenosti. U mestu na postoji veliki broj većih i manjih, dobro snabdevenih prodavnica. Najpovoljniji je Masoutis, povoljan je i market Silivo. Takodje dobar market je Eklektov.

Pijace nema, ali sveže voće možete kupiti u piljarnicama ili u kombijima  na ulici, pored plaže.

Smeštaj:

U Pefkohoriju vam je na raspolaganju veliki izbor smeštaja. U mestu se nalazi veliki broj hotela i vila  različitog nivoa cena i kvaliteta.

U slučaju da želite samostalno da tražite smeštaj. Preporuka je da to uradite pre odlaska na letovanje. Kad je u pitanju traženje smeštaja na licu mesta, nije preporučljivo to raditi u udarnoj sezoni, pogotovo sredinom avgusta. Jer su jako velike gužve i postoji mogućnost da tad ne nadjete smeštaj ili da odnos cene i kvaliteta bude loš, jer nemate izbora.

Hotel Atrium , odličan odnos cene i kvaliteta. Nalazi se na brdu, udaljen od prilično od centra i gradske plaže, ali je zato mirno i bez buke. Sobe su lepe, izuzetno čiste, kupatila prostrana, terase velike.  Postoji veliki bazen i mali za decu. WiFi se naplaćuje. Jedino morate biti spremni na pešačenje. Ono što je dobro je da postoji organizovani  hotelski prevoz do plaže.  Hotel sa odličnom hranom, izuzetne čistoće, dobre animacije za decu.

Hotel Poseidon, pristojan smeštaj,na odličnoj poziciji, u blizini gradske plaže, marketa, pekare, piljarnica. Apartmani zadovoljavajuće veličine. Parking može biti problematičan. Internet se plaća, dobar je signal.  Čisto je. Ima bazen. Na terasi nema privatnosti.

Vila Maria Magda, nalazi se sa gornje strane magistrale, pored marketa Masoutis, u mirnom delu Pefkohorija. Apartmani  solidne veličine, kuhinja dobro opremeljna. Higijena na visokom nivou.

Vila Akritas, na dobroj lokacji. U blizini pekare, marketa, glavne ulice, šetališta. Sve je čisto. Na 5 minuta od plaže. Vila ima sopstveni obezbedjen parking. Bazen izuzetno čist. Gazde su super.

Vila Hrisa, klasični apartmani, dobra higijena, kuhinja ima sve što treba. Nalazi se na par minuta od velikih marketa. Na par minuta od plaže. Parking je problem. Jer je to šetačka zona, u centru.

Vila Diana, se nalazi u paralelnoj ulici sa plažom. Sve je blizu, more, centar, najveći supermarket. Nema buke. Vila se redovno čisto. Vlasnik izlazi u susret.

Vila Petridis, korektan i pristojan smeštaj. Ljubazne gazde. Kuhinja ima sve što treba.Bazen izuzetno čist. Sobe takodje. Moguće je uplatiti PP . Par minuta hoda od najbliže plaže.

Vila Theramvos, stariji nameštaj, ali sve je čisto i ispravno. Vila je u centru, na minut od plaže, ali na mirnom mestu.  Parking je problem.

Vila Aloni Palace, sve je čisto i uredno. U vili je bazen koji je redovno održavan. Kuhinja je manja. Vila nije blizu mora, ali je na divnom mestu, u zelenilu i u blizini je parking.

Vila Kastor, se nalazi iza Roma pizzeria, u mirnoj ulici. Blizu je plaže. Soba sasvim solidno uredjena, noviji nameštaj. Klima dobro radi. Kuhinja ima sve što je potrebno. Kupatilo je lošije. Gazde same održavaju vilu, pa za sve reklamacije treba vremena.

Vila Thalasa Garden, na par minuta od plaže, blizu mola.  Studio je ok, sve je čisto. Ima malo dvorište. Nema parking.

Hotel Amon Garden, prostrane sobe, redovno se čiste. Ima bazen. Doručak standardan. Nalazi se u mirnom delu Pefkohorija, na minut od plaže. Ima mesta za parkiranje.

Vila Nikoletas Beach, na dobroj lokaciji. Na samom šetalištu.  Čista i lepo sredjena. Jedini problem može biti što se noću čuje muzika iz kafića.