Opšte informacije:

Hanioti je turističko mesto smešteno na unutrašnjoj strani poluostrva Kasandra, na Halkidikiju.  Mesto sa puno šarma, puno drveća I zelenenila , uskih uličica.  Uz plažu se nalazi lepo uredjeni park. Mnoštvo restorana, kafića, dobro snabdevanje namirnicama, radnji sa suvenirima, postojanje parkinga  čine ovo mesto lepom turističkom destinacijom. Živahno mesto, sa dosta sadržaja za decu I odrasle.  Peskovit-šljunkovite plaže, sa kristalno čistom vodom privlače puno turista. Te u sezoni mogu biti velike gužve, kako na plaži, tako I u samom mestu. Ambulanta se nalazi u samom centru.

 

Hrana i piće:

U samom mestu ima dosta marketa. Po povoljnim cenama se izdvaja Masoutis market, koji se nalazi na magistrali. Na magistrali takodje ima još jedan veći market.

U Haniotiju se nalazi mnoštvo restorana. Neki od njih su restoran Zorbas, koji je dobio pohvale za dobru hranu, a naročito ribu.  Kao I Angelos taverna  koji je imao u svojoj ponudi ručak za dvoje po pristupačnoj ceni, sa odlčnom hranom. Roma pizzeria je takodje dobila pohvale.

Dobar giros možete pojesti kod Kostasa.  I u blizini crkve jedna neugledna radnja na kojoj piše samo GYROS , prodaje odličan giros.

Od poslastičarnica se izdvaja Dramis poslastičarnica sa sjajnim baklavama.

Neke od cena u Haniotiju.

Smeštaj:

Hanioti nudi veliki izbor smeštaja u vilama I hotelima. U slučaju da se odlučite za samostalno traženje smeštaja. Preporuka je da ga rezervišete unapred, pogotovo u sezoni. Početkom sezone se još može naći na licu mesta. Medjutim kako sezona odmiče, naročito u avgustu, sve je teže naći smeštaj na licu mesta, a da bude pristojan sa prihvatljivom cenom.  S obzirom na veliku popularnost mesta, smeštaji se brzo rasprodaju, malo ostaje slobodnih smeštanjih kapaciteta.

Hotel Grand Victoria, hotel se nalazi na par minuta od Molos plaže,  u prelepoj bašti sa bazenom I raznim zanimacijama za decu. Doručak i večera su na bazi švedskog stola. Imate mogućnost da birate  PP ili Al. Sobe su skromno opremljene, ali ima sve što treba i čisto je.

Vila Petrakis , je u mirnoj ulici, nije predaleko od mora. U blizini su supermarket,kao i lokalni marketi.  Dupleks je komforan,sa velikom terasom i odvojenom kuhinjom, koja je opremljena sa svime što treba.

 

Hotel Naias  ima prostrane  I prijatne sobe.  Centralnu klimu. Ima dva bazena, u jednom postoji i deo za baš malu decu. Takodje ima i igralište za decu pored plaže.Nalazi se na lepoj plaži, na kojoj ima bar  I restoran. Medjutim u vodi ima kamenja.   Svi komentari kažu da je hrana odlična.

 

Vila Tambos, nalazi se na početku šetališta, preko puta kanala I parka za decu. Kuhinja je odvojena od spavaće sobe.  Sobe se čiste svakih par dana. Takodje imate sve što je potrebno da sami održavate čistoću. Parking ima ispred vile.

 

Vila Livas, je starije gradnje,sa starijim nameštajem, ali je sve čisto. Na odličnoj je lokaciji, u centru, ali u bočnoj ulici, pa je mirno. Blizu je plaže. Kuhinja je opremljena sa svim što je potrebno. Gazdarica živi u istoj vili i za čas obavi spremanje

 

Hotel Hilltop, je na brdu, preko puta Masoutisa. Centar je blizu.  Doručak je odličan, sobe čiste i uredne. Svu su ljubazni. Bazen je stariji, ali čist.

 

Hotel Lesse , lep hotel, na dobroj lokaciji. Na par minuta od Molos plaže, blizu centra.  Od sadržaja ima bazene koji su čisti, ima mini golf teren,igralište za decu, stoni tenis. Parkinga ima dovoljno. U pitanju je porodičan hotel. Celokupno osoblje je izuzetno ljubazno I predusretljivo.Soba je prostrana, čista.  Kupatilo je ok, tuš kabina doduše nešto manja. Kuhinja opremljena. Pomoćni ležaj je rasklopljena fotelja.  Svi se u svojim komentarima slažu da je hrana odlična. i da je ima u izobilju. Bez obzira u kom terminu bili, švedski sto je dobar. Ima market u sklopu hotela.

 

Hotel Ostria Sea Side , soba I kupatilo prostrano. Sve je veoma čisto. Doručak solidan. Medjutim hotelska plaža i ulazak u more je loše.

 

Vila Hristina  ima veliko dvorište, uredno održavano. Ima gde da se ostave stvari zadnji dan, tuš, toalet. Higijena je korektna. Posudja ima dovoljno. Plaža, doduše lošija I centar su udaljeni na par minuta.

 

Hotel Olympic Cosma, sobe uredne, dovoljno velike. Čiste se svaki dan. Hrana je dobra. Plaža je na par minuta, a i centar je blizu.

Izdvajamo smeštaj