•  Najava: Uskoro izmene na sajtu. Pročitajte više...          

 • Skituljko25
  • Datum boravka: 14.08.2016.

  Pozdrav kada sam ove godine zelela da idem na Kipar trazila sam utiske i komentare i nije ih puno bilo pa bih zelela da pomeognem nekom ko se mozda dvoumi da li da ide ili ne.

  Ovo nije jeftino putovanje da se razumemo ali nije ni toliko skupo koliko su mene plasili da su cene 10 eura za kafu i sl.

  Odsela sam u Protarasu privantno u apartmanu i smestaj je bio vise nego odlican, a verujte najjeftiniji koji se mogao naci 42 dolara za apartman po danu.

  Isli smo preko WIZZ-a i kupili kartu 3 meseca ranije tako da je sve ukupno po osobi mene keostalo put i smestaj oko 500 eura za 10 noci.

  Apartman je da kazemo tako bio smesten u predgradju, mir i tisina odmah 50 m nize autobuska stanica gde busici idu na 15 minuta.

  Do 4 ujutru i voze taj ceo potez do posle Ayia Napa i na drugu stranu do Paralimni. Vrlo su pouzdani moze da se uzme sedmodnevna katra za 15 eura u svim pravcima neograniceno sto je super.

  Mi smo tu varijantu jer oni voze suprotno od nas pa nam je to bio problem ali moze da se iznajmi auto ili kvad ali cene zaista ne znam.

  Plaze su prelepe boja vode tirkizna topla ma savrsena, lezeljke na svim plazama i fiksna cena je 10 eura par.To je zakonom propisana cena za taj deo i to je to.

  Sto ce cena pica tice to je oko 2,5 do 3 eura za kafu , 10-15 eura zavisi gde sednete za neku porciju hrane tipa lignje, paste ,meso  sa sve prilozima i salatom.

  Jednom smo 38 eura platili ogroman oval kao za 2 osobe ali to je stvarno bili za 3 minimum mesanih plodova mora, ogromna salata i krompir.

  Ono sto je skupo su te gluposti u radnjama cips 3 eura kesica , cokoladice , sladoled 5 eura kornet ili stapic ali verujte da smo napolju rucali svaki dan ito je bilo u proseku 10-15 eura maximalno po osobi a oni stvarno ne stede na porciji i bude bas dovoljno i vise nego dovoljno.

  Agia Napa je preko dana jedan svet a nocu drugi, provod je stvarno lud ima taj jedan deo sve klub do kluba gde te presrecu bukvalno,nude pice na akciji tipa 6 eura 2 koktela i vuku te da udjes i tu je provod do zore ima stvarno svakakvog sveta.

  Ima jako puno Rusa da ne kazem 80% turista ili se bar meni tako cinilo.

  Ovo po meni nije mesto za miran porodicni odmor jer plaze nisu u mestu nego mora da se ide i obilazi tako da znate da se spremite na to ako idete sa decom osim ako ne odsefnete bas u Agia Napi npr jer tu ima ta ogromna gradska plaza.

  Po meni bolje je ovako malo izvan mirnije je, a ako pozelite provod za 10 min ste tamo.

  Nadam se da sam nekom pomogla i resila dilemu  i pomogla da se odluci


  0