•  Najava: Uskoro izmene na sajtu. Pročitajte više...          
 • Venecija


  lolita
  • Datum boravka: 31.03.2006.
  E konacno sam i ja videla i dozivela cuvenu Veneciju, biser izmedju mora i neba, kako je zovu!!! Zaista je u zagrljaju mora sa svih strana a ona sama je romanticna, kitnjasta i neobicna! Mada se sam grad izemedju kanala ipak moze satima obilaziti hodom, nije neophodno vozati se gondolama. Sama voznja kosta oko 60 eura ali su Srbi snalazljivi cak i u ovim uslovima: petoro iz moje gupe je selo da se vozi u jednu gondolu i podelilo trosak za voznju na prihvatljivu sumu. Nije bas da su doziveli romantiku voznje, kao kad se voze parovi po dvoje, ali su iskusili nesto sto je nezaobilazno u Veneciji!
  Trg svetog Marka sa Duzdevom palatom i nizom stubova "zastitnika grada" je stvarno arhitektonski izazovan za razgledanje. Isred svake palate redovi turista cekaju da obidju zdanja iznutra, ako imate malo vremena za Veneciju, nema sanse da cekate da dodjete na red!
  Rialto most je, od petsto venecijanskih mostova svih velicina, najveci i najpoznatiji, po njemu se tiska reka turista.
  U samoj Veneciji ima jako malo hotela, ali oni koji postoje su tako luksuzni, raskosni i bogati, kao u filmovima!
  Gondolom se moze prici ostrvu sa crkvom Santa Marija dela salute.
  U samom gradu je moguce jesti parce pice za dva eura kao i naci pice po povoljnim cenama. Inace je jako neobicno da u Veneciji ne postoji nocni zivot, uvece sve zamre iako su milioni turista u toku dana setali. To je zato sto je ovo grad kulture i grad-muzej, za razgledanje danju.

  0