Bili smo u Neos Marmarasu krajem jula 2013 godine… Plaže su čiste, more je taman onako kako treba ni previse hladno ni previse toplo… Gradska plaža je solidna, ima deo bez ležaljki i deo sa kaficima i ležaljkama…Na delu bez ležaljki su uglavnom Srbi 🙂 Ležaljke se ne naplaćuju, nego naručiš piće i ležaljka je tvoja ceo dan, čak i subotom i nedeljom nije preterana gužva, ima ljudi ali mesto možeš lako naći… Na gradskoj plaži je sitan šljunak… Meduza u periodu kada smo mi bili nije bilo. Vetar stalno duva, tako da vrućinu ne osećate. Klima u sobi nam nije bila potrebna, jer stvarno je prijatno i vrućinu ne osećate.Tako da na to nemojte bacati pare. Iako vetar duva talasi nisu veliki… Na Paradiso plažu nismo išli,mrzelo nas je da idemo do tamo, a vozić koji ide kroz grad nam se nije plaćao, mada nije ni on skup oko 2 evra samo smo prošli pored nje kada smo išli na krstarenje…Ali koliko smo mogli da vidimo lepo je i mirno…Na krstarenje smo išli preko nase ogencije Sani turs odnosno Santala…Krstarenje je bilo 25 evra sa ručkom, koji je bio predivan za one koji vole morske plodove, a naravno ko ne voli bilo je i mesa, ručak je stvarno obiman, svi iz grupe su bili oduševljeni…Mi smo išli na krstarenje do kraja srednjeg prsta, više nam se to svidelo nego da idemo do na krstarenje do Pefkohorija, i stvarno je predivno, ima predivnih plaža, more je divno, to ne treba nikako propustiti… I da krstarenje bez ručka je 15 evra.

Porto Karas je divan hotelski kompleks 🙂
Jedan čovek je kupio deo brda i sagradio dva velika hotela, na vrhu brda su neki apartmani,palže su odmah pored hotela a ima i onih gde nema nikog, a takvih ima mnogo, kompleks je stvarno ogroman, ali je stvarno skupo, mislim da je 110 evra dan u sezoni a možda i više… Hotel raspolaže golf terenima, toboganima na bazenima, imaju pedaline da se iznajme, skuteri, oni veliki gumeni tobogani na vodi… I velika šuma oko hotela.
Do hotela se može ici brodićem i imate pravo da budete na jednoj plaži de se sve plaća i skupo je dosta, mislim da je brodić oko 3 – 4 evra i ulaz u Porto Karas oko 4, za te pare možete da obilazite ceo kompleks ali je zabranjeno ići na hotelsku plažu.
Nama je bilo žao da platimo brodić i odlučili smo da idemo peške magistralom, to baš i ne bi preporučila jer ima dosta krivina a idete magistralom de nema trotoara, možda nam je trebalo oko 30-40 min do tamo.I kad smo napokon stigli, čovek na ulazu nam je rekao da ne smemo nikako na hotelsku plažu ali nismo ga poslušali, ušli i ponovo jedan deo morali da pešačimo, ali priroda je predivna i vredi videti… Onda smo glumeli goste hotela 🙂 Nismo odmah išli na ležaljke pored bazena jer smo se bojali da nas ne provale isli smo na plažu, ali kada smo se opustili došli smo na bazen i stvarno uživali 🙂 Stvarno vredi videti, ai isplati se dati 4-5 evra za ulaz… I da ležaljke se naravno ne plaćaju u hotelskom delu. Nismo naravno bili jedini koji su tako upali, ima dosta naših koji tako rade… Čuli smo da može ujutru pre 09:00 da se uđe preko plaže, što je naravno bliže nego magistralom, ali ne može. Mi smo se sledeći dan uputili, nigde nikog nije bilo, ali su nas kamere snimile, ljubazno obezbeđenje je došlo i reklo da ne smemo da ulazimo ako nismo gosti hotela, mi smo se pravili prosti da ne znamo, izvinuli se ivratili se nazad. Ko ide neka ne propusti odlazak u Porto Karas 🙂
Bili smo smesteni u vili Janis II, nije neki smeštaj, ali ajde može kao da prođe…
Pozdrav! 🙂