| Noćni život: | Cene: | Šoping: | |||
| Zabava: | Meštani: | Transport: | |||
| Hrana: | Ukupna ocena: | ||||

- Opšti utisak
Nema sta, fantastican grad. Zadivljuje arhitekturom. Potez od kraljevske palate do zeljeznicke stanice je fenomenalan. Onda luka, pa ako sam dobro napisao Aker brygge obavezno posjetiti. E sad, jako je skupo. Kafa je oko 5 eura, garderoba, ako imate srece pa naletite na snizenje, bar tri puta skuplja nego kod nas, ali sta je tu je. Standard brate. Ljudi su prilicno ljubazni, ima dosta naroda sa nasih prostora pa se cesto moze cuti i nas jezik na ulici. Uglavnom ako imate mogucnosti, otidjite. Nije na odmet osjetiti grad i drzavu koji su godinama bili prvi na listi najskupljih i najveceg standarda na svijetu. U lokalima nema pusenja. Ja sam bio u novembru kada je bilo jako hladno, ali u bastama imaju ogromne grijalice sa svih strana, tako da pusaci, ali i ostali koji zele, najnormalnije sjede napolju kao da je ljeto. Cijene pica ako izadjete u grad - ma ajd zdravo! Za nas cetvero, dvije ture pica izasle su 125 eura. Znaci, oko 15 eura po picu po osobi... a pili smo pivo od pola litre. Ma uzas skupoca. Dakle, ko ima love, avion svake subote leti iz BG za Oslo u pola devet navece. Let traje tri sata, a ako kupite kartu bar dva mjeseca unaprijed, kostace vas (ako letite sa Norwegian avio kompanijom, mislim da je to jedna od onih cheap flight), izace vas svega 40-ak eura.

Turistička agencija Putovanja.info vam nudi najbolji izbor ponuda sa tržišta Srbije. Izaberite, rezervišite i uplatite vaš idealan odmor!