Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Medjunarodna vozacka dozvola

• Ne možete pisati na ovoj temi
141 odgovora na temu

#31 ackol

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:450
  • muški

Napisano: 29. Apr 2011 - 19:36

Pogledaj porukumomcilo93 @ 28. Apr 2011 - 17:49

kako sam vlasnik nove vozacke dozvole na njoj vec pise da je medjunarodna .Zasto onda treba bilo kakva druga medjunarodna vozacka ili to sto pisete vazi samo za vlasnike starih vozackih dozvola?

Vazi za sve. Nova vozacka dozvola jos uvek ne vazi u inostranstvu, posto nasi nisu jos uvek potpisali neke sporazume. Znaci da ce vaziti samo se ne zna od kada. A do tada svi u AMSS.

#32 volodja

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1935
  • muški

Napisano: 29. Apr 2011 - 20:09

Mislim da sam negde procitao pre neki dan da se Dacic sastao sa svojim "kolegom" iz Grcke i da je na pomolu istorijski dogadjaj, tacnije nece nam trebati medjunarodne vozacke dozvole.

#33 Зоки

svetski putnik

• Član
  • Poruka:795
  • muški

Napisano: 29. Apr 2011 - 23:49

Pogledaj porukuDraganV @ 29. Apr 2011 - 12:00

Da, treba i potvrda a razlog je sto u novoj dozvoli ne pise da li imate trenutno zabranu upravljanja motornim vozilom...
Изгледа да то, ипак, није прави разлог јер се забрана управљања моторним возилом више не уписује у стару дозволу. Уместо тога, уколико ти је суд изрекао ту казну, добијеш препорученом поштом са повратницом од МУП-а писмено обавештење да твоја забрана управљања м.в. у трајању од нпр. 3 месеца почиње да тече од дана када си примио то обавештење.

Пошто је то сада тако (проверено, мој друг добио јуче "писмо" од МУП-а пошто је пре неколико месеци дунуо 0,75 - а има стару дозволу), онда би та потврда требала за свако издавање међународне в.д. а није тако... ма збрка бреее...

Ovu poruku je izmenio Зоки: 29. Apr 2011 - 23:59

Member of Paidakia Thassos Group

#34 ackol

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:450
  • muški

Napisano: 30. May 2011 - 21:34

Jedna informacija iz prve ruke! Vlasnici novih vozackih dozvola prilikom vadjenja medjunarodne, ne treba da vade potvrdu da nisu pod zabranom, vec na licu mesta u AMSS-u potpisuju izjavu na svoju licnu odgovornost da nisu pod zabranom.

Ovu poruku je izmenio ackol: 30. May 2011 - 21:56

#35 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:499
  • muški

Napisano: 31. May 2011 - 15:35

Tačna informacija 100 % !
Danas sam bio u AMSS, potpisao izjavu
i poklonili mi međunarodnu vozačku
dozvolu za 2000,00 dinara.

#36 Peca72

svetski putnik

• Član
  • Poruka:604
  • muški

Napisano: 31. May 2011 - 15:56

Pogledaj porukusrećan putnik @ 31. May 2011 - 15:35

Tačna informacija 100 % !
Danas sam bio u AMSS, potpisao izjavu
i poklonili mi međunarodnu vozačku
dozvolu za 2000,00 dinara.

Bas jeftin poklon !!!!!!!!:klap::zvizduk::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

#37 dimitrije

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:276

Napisano: 31. May 2011 - 22:46

Pogledaj porukuЗоки @ 29. Apr 2011 - 23:49

Изгледа да то, ипак, није прави разлог јер се забрана управљања моторним возилом више не уписује у стару дозволу. Уместо тога, уколико ти је суд изрекао ту казну, добијеш препорученом поштом са повратницом од МУП-а писмено обавештење да твоја забрана управљања м.в. у трајању од нпр. 3 месеца почиње да тече од дана када си примио то обавештење.

Пошто је то сада тако (проверено, мој друг добио јуче "писмо" од МУП-а пошто је пре неколико месеци дунуо 0,75 - а има стару дозволу), онда би та потврда требала за свако издавање међународне в.д. а није тако... ма збрка бреее...

E pa nije tačno,što mogu da vam potvrdim iz ličnog iskustva!
Pre mesec i po dana sam pozvan u MUP,gde mi je jedna fina gospođa,na poleđini stare vozačke dozvole,upisala zabranu(od-do)i preko toga udarila jedan fini pečatić!
Inače,kod nas se ne traži nikakva izjava prilikom vađenja međunarodne dozvole.
Prosto da se čovek zapita da li živimo u istoj državi!

#38 rooster

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 01. Jun 2011 - 11:19

Ja sam 30.05. u AMSS u Smederevu izvadio međunarodnu vozačku dozvolu i trebalo mi je:

2 slike 3.5x4.5
fotokopija vozačke dozvole (imam novu)
lična karta i vozačka dozvola na uvid
2.000 dinara
potpisao sam neki papir na 3 mesta, šta je u pitanju nisam ni gledao :zvizduk:

za 10 minuta sam dobio dozvolu

#39 Oleg

svetski putnik

• Član
  • Poruka:665
  • ženski

Napisano: 01. Jun 2011 - 15:39

@Dimitrije
Upravo tako i suprug i ja smo do sada izvadili 3X medjunarodne dozvole i niko nam nikad u AMSS nije trazio nikakvo uverenje o zabrani

#40 srećan putnik

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:499
  • muški

Napisano: 01. Jun 2011 - 17:33

Izjava se potpisuje u AMSS na Novom Beogradu,
kod okretnice busa br. 16.
U pitanju je novotarija, koja ide vozačima
u korist. Vlasnici novih vozačkih dozvola
su morali da prilože i potvrdu iz MUP-a da
nemaju zabranu upravljanja motornim vozilom.
Tu potvrdu su morali da plate. Sada potpišu
izjavu (vlasnici stare i nove vozačke dozvole)
pod moralnom i materijalnom odgovornošću (kako
to opasno zvuči - jedva sam otkucao), da nemaju
zabranu upravljanja motornim vozilom. Sva sreća,
pa se nisu setili da naplate i ove izjave.

Ovu poruku je izmenio srećan putnik: 01. Jun 2011 - 18:05

#41 urkepz

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • muški

Napisano: 04. Jun 2011 - 22:28

Ja izvadio.
Medjunarodna vozacka

Ovu poruku je izmenio urkepz: 04. Jun 2011 - 22:29

Vranje

#42 GrčkaBre

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • muški

Napisano: 13. Jun 2011 - 14:22

Letovao sam dva puta u Grčkoj i niko mi nije tražio međunarodnu vozačku na graničnim prelazima,a sada čujem od rođaka koji se informisao u auto moto savezu da je obavezno moramo imati sa sobom. Naravno,pomenuti dokumenat izdaje AMS i naplaćuje 2000din.,pa nešto i ne verujem u tu njihovu tvrdnju. Kakva su vaša iskustva i saznanja na ovu temu?

#43 leonita

backpacker

• Član
  • Poruka:16

Napisano: 13. Jun 2011 - 14:42

Suprug i ja se spemamo da krenemo za Grčku za 2 nedelje, i mislili smo da izbegnemo barem taj papir, pored zelenog kartona i osiguranja koje je neophodno izvaditi, ali smo se informisali i saznali da je zaista neophodno i da traže na granici. Još jedan izdatak, ali šta da se radi.
Postavljena slika

#44 GrčkaBre

backpacker

• Član
  • Poruka:20
  • muški

Napisano: 13. Jun 2011 - 14:53

Zanima me odakle ta informacija?
Pitao sam i saobraćajnog policajca i on tvrdi da nema potrebe da se vadi međunarodna vozačka ukoliko lice ne ide na privremeni rad u inostranstvo. Da li vam je to potvrdio neko ko je bio nedavno dole?

#45 elzner

putnik

• Član
  • Poruka:174
  • muški

Napisano: 13. Jun 2011 - 22:32

Međunarodna vozačka dozvola (MVD) izdaje se na osnovu Međunarodne konvencije o saobraćaju na putevima (Beč, 1968), a u skladu sa odredbama Zakona o osnovama bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o poveravanju javnih ovlašćenja AMSJ (Službeni list SRJ broj 26/95).

Tacno je da postoje zemlje za koje ne treba medjunarodna dozvola (BiH, Crna Gora, Slovenija). Za Cesku ne treba do 90 dana a za Hrvatsku vam treba ako koristite vozilo sa HR tablicama :lud:

Sto se tice Makedonije i Grcke po propisima medjunarodna dozvola je obavezna e sad da li ce vas policija zaustaviti i traziti istu to je druga prica.

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 1, gosti: 1, skriveni članovi: 0