Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Medjunarodna vozacka dozvola

• Ne možete pisati na ovoj temi
141 odgovora na temu

#136 zarko.m.

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 19. Jan 2012 - 14:25

hvala na odgovoru, izgleda da mi ne ostaje nista drugo nego da zamolim sudiju da mi odlozi oduzimanje do povratka. mislio sam da dam zeni da vozi do makedonske granice a ja da preuzmem posle sa medjunarodnom. ali u pravu ste, ne treba se zezati sa tim. jos jednom hvala i javite ako saznate jos nesto, a ja cu javiti kako sam prosao ;)

#137 alfarone91

backpacker

• Član
  • Poruka:12

Napisano: 03. Mar 2012 - 02:27

Pogledaj porukuzarko.m. @ 19. Jan 2012 - 14:25

hvala na odgovoru, izgleda da mi ne ostaje nista drugo nego da zamolim sudiju da mi odlozi oduzimanje do povratka. mislio sam da dam zeni da vozi do makedonske granice a ja da preuzmem posle sa medjunarodnom. ali u pravu ste, ne treba se zezati sa tim. jos jednom hvala i javite ako saznate jos nesto, a ja cu javiti kako sam prosao ;)

Slican problem imam i ja. Elem, ocekujem da ce mi uskoro stici presuda o zabrani, takodje 3 meseca, pa sam mislio da izvadim medjunarodnu dozvolu pre toga. U sustini ona bi mi koristila za iznjamljivanje motora il auta tamo, do tamo bih busem. Nesto sumnjam da bi neko proveravao i imao nacin da proveri na licu mesta, da je meni zabranjeno upravljanje u Srbiji.

#138 zarko.m.

backpacker

• Član

Napisano: 03. Mar 2012 - 10:13

Pogledaj porukualfarone91 @ 03. Mar 2012 - 02:27

Slican problem imam i ja. Elem, ocekujem da ce mi uskoro stici presuda o zabrani, takodje 3 meseca, pa sam mislio da izvadim medjunarodnu dozvolu pre toga. U sustini ona bi mi koristila za iznjamljivanje motora il auta tamo, do tamo bih busem. Nesto sumnjam da bi neko proveravao i imao nacin da proveri na licu mesta, da je meni zabranjeno upravljanje u Srbiji.

Mene jos uvek nisu pozvali kod sudije za prekrsaje, proslo je vec dva i po meseca, ali ne brinem, stici ce to :) Raspitivao sam se malo i kazu da u principu nije problem da zamolis sudiju da ti odlozi pocetak zabrane. A sto se tice skutera, ja sam prosle godine na Krfu iznajmio skuter, trazili su mi srpsku ili medjunarodnu dozvolu zbog formalnosti (papirologije) oko najma. Mislim da je i za auto slicno, ne proveravaju to prilikom iznajmljivanja, a za policiju ako te zaustave nisam siguran. Kod skutera ako nosis kacigu i postujes propise ne bi trebalo da imas bilo kakvih problema (nece te zaustaviti). Ne ide ni njima u prilog da maltretiraju turiste bez razloga.

#139 DraganV

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:5942
  • muški

Napisano: 03. Mar 2012 - 10:20

Po pravilu, medjunarodna dozvola vazi samo uz nacionalnu dozvolu. Sve ostalo je vas licni rizik.

Postavljena slika

#140 zarko.m.

backpacker

• Član

Napisano: 03. Mar 2012 - 10:40

Pogledaj porukuDraganV @ 03. Mar 2012 - 10:20

Po pravilu, medjunarodna dozvola vazi samo uz nacionalnu dozvolu. Sve ostalo je vas licni rizik.

Svakako, zato ipak planiram da zamolim sudiju za odlaganje. Kod iznajmljivanja znam da ne prave problem, ali ako bude zaustavljanja ili ne daj Boze nekih drugih problema tu je vec druga stvar. Sada ne upisuju na dozvoli da postoji zabrana, ali verovatno imaju drugih metoda da saznaju. Rizik definitivno postoji, ali mislim da je malo manji kod voznje skutera, jer prateci i druge teme i forume nisam naisao na nekog koga je policija zaustavila na skuteru, sem kad nisu imali kacige, sto ne znaci da sigurno nece, kakve sam srece i to bi me snaslo :P

#141 SanjaG

putnik

• Član
  • Poruka:109
  • ženski

Napisano: 03. Mar 2012 - 21:28

Iznajmivali smo i automobile i skutere u Grčkoj, uvek traže međunarodnu. Niko nas nikada nije zaustavio pogotovo na skuteru a vozilo se nas troje :) Ne mogu da ti preporučim da to uradiš ali 100% sam siguran da nećeš imati nikakvih problema sa policijom osim ako ne praviš gluposti.

#142 vladac81

turista

• Član
  • Poruka:61
  • muški

Napisano: 04. Mar 2012 - 16:13

Tacno tako ,za iznajmljivanje skutera traze medjunarodnu,eto razlog vise da je imate.

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 1, gosti: 1, skriveni članovi: 0