Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Medjunarodna vozacka dozvola

141 odgovora na temu

#1 MartinTrajkovic

putnik

• Član
  • Poruka:122

Napisano: 14. Aug 2006 - 21:58

Da li mi je potrebna medjunarodna vozacka u Grckoj?
Gde da je uzmem i koliko kosta?
Hvala

#2 Viki

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 14. Aug 2006 - 23:00

Medjunarodnu dozvolu mozes da uzmes u AMD mislim da sada kosta oko 2 500,00din.i vazi ti naredne tri god.Ja sam bila na Krfu i tamo nije trebalo ,jer kazu da vazi i nasa dozvola sto naravno ne znaci da je u svim delovima Grcke tako.Rentiranje auta dnevno je kod nas bilo 30 eu,dobije se popust na veci broj dana,mada nas je vodic upozorio da i pored toga sto postoji razlika u ceni prilikom uzimanaj auta nesto jeftinije obratimo paznju samo da li imaju potupuno osiguranje.

#3 kia

turista

• Član
  • Poruka:58

Napisano: 15. Aug 2006 - 10:57

Na Tasosu su trazili,bar znam za Limenas

#4 marijap

backpacker

• Član
  • Poruka:44

Napisano: 15. Aug 2006 - 11:50

Medjunarodna vozacka dozvola ti je potrebna da ne kazem neophodna.

Isto je kao kad bi pitao da li ti treba vozacka dozvola u Srbiji. Treba ti. Verovatnoca da ce te zaustaviti pandur je mala ali ako te zaustavi...

Cena je 2000 din i vazi 3 godine.

Detaljnije informacije mozes na naci na http://www.amss.org.yu/.

#5 jabg

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 15. Aug 2006 - 15:52

Please, a da li je potrebna medjunarodna vozcka za skuter do 50 kubika, konkretno na Tasosu. u AMSS sam dobila informaciju da nista ne mogu da rentiram bez iste.Da li je to tacno? :(

#6 lexilexi

backpacker

• Član
  • Poruka:20

Napisano: 15. Aug 2006 - 16:57

Cemu :( , pa medjunarodna se vadi za 5 minuta! Nama na Kritu nije trebala, tj. mogli smo da se provucemo i sa nasom, posto smo medjunarodnu zaboravili da ponesemo :rolleyes: ,ali svakako je bolje da je imas.

#7 terzic

backpacker

• Član
  • Poruka:22
  • muški

Napisano: 15. Aug 2006 - 20:07

Da vazi do 50 kubika, ali kad ti daju skuter preko 50 kubika savetuju te da kazes pandurima da si je zaboravio u apartmanu.Bio sam prosle godine na Tasosu.

#8 leona

turista

• Član
  • Poruka:52

Napisano: 15. Aug 2006 - 20:52

na rodosu nije trebala,cak smo mogli uvece vodicu da psaljemo poruku tipa hocu ta i ta kola i ovi iz renta kara ti dovezu ispred hotela

#9 jabg

backpacker

• Član

Napisano: 16. Aug 2006 - 09:49

Hvala Vam!

Uz ludilo koje me ceka pred put, mislim da cu je i ja najverovatnije "slucajno zaboraviti" ;) Bitno je da nije uslov za rentiranje, a posle cemo se vec nekako snaci. Hvala!

#10 beholder

backpacker

• Član
  • Poruka:33

Napisano: 16. Aug 2006 - 14:15

medjunarodna vozacka dozvola kosta 2000din, mozes je izvaditi u amss, potrebno ti je:
• Zahtev (dobija se u AMK, ovlašćenom za izdavanje)
• Vozačka dozvola (isključivo YU dozvola) na uvid
• Fotokopija nacionalne vozačke dozvole (prave fotokopiju na licu mesta)
• 2 fotografije 3,5 x 4,5 cm (mada sam ja izvadio sa fotografijom kao za licnu kartu/povlasticu)
• Lična karta ili pasoš na uvid

u bg-u mozes je izvaditi npr. u ruzveltovoj 200m dijagonalno od vuka ka bogosloviji ili u makenzijevoj (marsala tolbuhina) 76 u blizini kalenic pijace ili u bilo kom drugom gradu u bilo kojoj poslovnici amss :D ....

@jabg
sad, sto se tasosa konkretno tice, proslog leta mom drugu su dali skuter do 50cc bez medjunarodne v.d. trazili su mu nasu na uvid, odseo je u limenariji i tamo iznajmio skuter....mozda u nekoj drugoj agenciji na ostrvu traze medjunarodnu za skuter ili se nesto promenilo u proteklih godinu dana.......pa ako ti nije zao 2000din savetujem ti da je izvadis (ono, za svaki slucaj), ja se jos uvek dvoumim izmedju auta i skutera (pa sam je izvadio, jedva sam skrpio kintu ali jbg), bice verovatno i jedno i drugo, odlucicu kad stignem na tasos :D

vrlo bitna stvar je kaciga......dakle, i za tebe i za suvozaca, kazna je 83e na licu mesta, a ako oboje nemate onda duplo, pa ti vidi, u agencijama daju dve kacige ako trazis

sta god da odlucis zelim ti srecan put i lep provod, ja putujem u petak u potos...... mozda se vidimo na "drumu" oko ostrva.....

pozdrav

Ovu poruku je izmenio beholder: 17. Aug 2006 - 12:14

#11 jabg

backpacker

• Član

Napisano: 16. Aug 2006 - 15:53

Auuuuuuuuuuuu......

Taman sam mislila da u sirokom luku izbegnem kacigu i probam da se izvucem na sarm u slucaju bliskog susreta sa tamosnjim snagama reda i mira, ali skupo bi me kostala ta shala.

Hvala na korisnim savetima.

Srecan put, prijatan odmor i lep provod

#12 annica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:924
  • ženski

Napisano: 08. Feb 2011 - 02:15

Waki bwate, samo si 4 godine zakasnio sa odgovorom!!! :klap:

Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)

Švedska - putopis

#13 codemaker

svetski putnik

• Isključen
  • Poruka:4249
  • muški

Napisano: 08. Feb 2011 - 13:57

Ma ovaj dasa ima naviku da diže odavno "crknute" teme iz mrtvih... Pri tome ima veoma lucidne, korisne i sveobuhvatne komentare
Postavljena slika
Danas smo stariji nego što smo ikad bili, ipak mlađi smo nego što ćemo ikada biti.
Uživajmo onda u ovom danu dok traje.....

#14 banebg

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:331
  • muški

Napisano: 08. Feb 2011 - 14:34

Pogledaj porukucodemaker @ 08. Feb 2011 - 13:57

Ma ovaj dasa ima naviku da diže odavno "crknute" teme iz mrtvih... Pri tome ima veoma lucidne, korisne i sveobuhvatne komentare

nemoj da zaboravish da sad ima razlike sto je sa brojem 1 u imenu ;)
pa mora da dostigne onaj prethodni sa brojem "pametnih" postova...

#15 annica

svetski putnik

• Član
  • Poruka:924
  • ženski

Napisano: 08. Feb 2011 - 15:07

Mada ja mislim da je to neko ko se super zabavlja, a i nije glup koliko želi da ispadne takav :neznam:

Ovu poruku je izmenio annica: 08. Feb 2011 - 15:08

Da umemo, mogli bismo lepo provesti ovu sredu trčeći odmornim nogama za gladnim očima, puniti srce radošću što postojimo, čuditi se velikoj tajni života, čiji smo slučajni i srećni gosti. (Duško Radović)

Švedska - putopis

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 1, gosti: 1, skriveni članovi: 0