Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kipar, boravak duzi od 90 dana ?

• Ne možete pisati na ovoj temi
3 odgovora na temu

#1 Barbosa

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 12. Mar 2010 - 00:42

Posto treba da uskoro odem na Kipar tacnije Limassol kod drugara,interesuje me kako mogu da izvadim vizu na godinu dana ili boravisna dozvola ili nesto trece. Imam biometriski pasos.

Napominjem da se ovde u Srbiji bavim privatnim poslom i imam radnju koja se vodi na mene.

Ja sam zamislio da idem do ambasade i da zatrazim vizu na godinu dana uz obrazlozenje da mi treba radi stalnog putovanja u Limassol i sklapanja posla,ali sam nazvao telefonom i teta me iskulirala i kaze da se vize neizdaju nego ako hoces preko 3 meseca da ostanes moras da dole trazis boravisnu dozvolu sto mi nekako ne pije vodu.

Trebalo bi da mogu da se ovde u Kiparskoj ambasadi izvadi viza za boravak preko 3 meseca valjda ?

Na koji nacin mogu da ostanem na Kipru legalno bar 6 meseci ?

Molio bih nekoga ko ima iskustva da mi objasni kako to mogu da izvedem,neka me kontaktira na pm ili neka pise ovde.

Pozz
Sasa

#2 profesorka

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 13. Mar 2010 - 19:36

kada sam ja isla na Kipar, nisam vadila vizu kod nas, vec tamo kad dodjes, ides u sa prijateljem u imigraciono. Ja sam imala radnu dozvolu i nista nisam zavrsavala kod nas, vec su mi na Kipru izvadili radnu dozvolu, a posle sam, kada mi je dosla sestra, isla sa njom u imigraciono da joj produzavam boravak, jer je na ulazu u zemlju dobila vizu na 2 nedelje i posle je produzavala, dva puta po mesec dana. Ne znam da li je jos uvek tako, ali eto, tada je tako funkcionisalo.

#3 Barbosa1

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 16. Mar 2010 - 22:06

Na osnovu cega je produzavala i da li su prilikom produzavanja pravili problem?

Ti si verovatno imala onaj pink slip? Kako si dobila radnu dozvolu?

#4 profesorka

putnik

• Član
  • Poruka:184
  • ženski

Napisano: 25. Mar 2010 - 21:08

za radnu dozvolu ne znam, meni su je sredili likovi preko kojih sam otisla na Kipar. Moja sestra je preko mene, bez problema produzavala vizu!

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0