Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Smestaj na Sitoniji

272 odgovora na temu

#196 suki

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2395
  • ženski

Napisano: 29. Jan 2012 - 20:59

Pricala sam danas sa prijateljicom koja je letovala u Sartiju, a sad hoce da ide na zapadnu obalu, verovatno u Neos Marmaras i to iz razloga, kako ona to meni kaze, jer toliko duva na svim plazama na istocnoj obali, da te prosto oduva i uzasno je neprijatno.
Sad, ja sam videla bas dosta plaza sa te istocne strane koje su mi lepe, ali nisam ljubitelj bas jakog vetra, koji nosi peskire i sl. volim kad onako prijatno pirka, nista vise.
E, pa zanima me da li je to sve tacno i da li je onda bolje da trazim smestaj iskljucivo na zapadnoj strani?

#197 mirarbi

tasofilka

• Moderator
  • Poruka:7679
  • ženski

Napisano: 29. Jan 2012 - 22:11

Nema pravila. 2009. vetra u vreme kad smo mi bili nije bilo ni na jednoj plaži, ni sa jedne strane. Leta 2010. je baš duvalo, al' naizmenično na jednoj ili drugoj strani, pa smo prema vetru birali na koju ćemo stranu, istočnu ili zapadnu. Najkrivlje mi je bilo što je prelepa Fava zbog vetra i talasa bila neupotrebljiva.

Najbolje je biti na spoju dve strane, pa lako stići na plaže i sa jedne i sa druge strane.

#198 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 29. Jan 2012 - 22:27

To sam i ja pomislila da se njima tako zalomilo. Znam da malo vise duva sa istocne strane, ali ona je uzasnuta, pa mi je to bilo malo cudno.

#199 Alexia

svetski putnik

• Član
  • Poruka:618
  • ženski

Napisano: 30. Jan 2012 - 21:25

Meni je skroz cudno kad vidim price o vetru na Sitoniji. Mi je celu obisli, malo vettrica ponekad bilo, ali potpuno nebitno...Nikako ne dozivljavam Sitoniju kako vetrovitu, s obzirom da sam bila na Rodosu, vetar na Sitoniji je smesan:)

#200 mimicak

backpacker

• Član
  • Poruka:13

Napisano: 30. Jan 2012 - 22:10

Evo i ja da se ukljucim, mi smo bili 2010. i 2011. u Sarti i 2010 sredinom avgusta je toliko toplo bilo i ni daska vetra tih 10 dana, bilo je toliko pakleno da na pesku nije moglo uopste da se stoji i voda je bila toliko topla da nije bio poteban postepen ulazak u more. Kao bara! Sto je nama bilo prelepo! :suncase: mi obozavamo vrucinu! Noci su toliko bile tople da je klima bila neophodna. :lol: Ali zato smo se prosle god smrzli (2 dana u avgustu i 8 u sept.) Vetar je duvao skoro svakog dana, ali posto nije bilo tako toplo naravno da se mnogo osecao. Ipak jacina sunca je mnogo jaca avgusta, a jos je duvao vetar pa je zato u septembru bilo dosta hladnije. Nije to ne znam kako strasno, recimo da se moze porediti sa Tasosom. Voda nije bila pretopla vec normalna. Jedino sto uvece nismo mogli da idemo u papucama, noci su bas bile sveze. E sad zavisi ko je kakav. Mi smo zimogrozljivi i volimo preeeetoplo, tako da je sve to individualno i vreme je promenljivo, ali zasigurno se ne radi o vetru orkanske jecine koji nosi ljude i peskire. :D

#201 maloprase

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:224
  • ženski

Napisano: 31. Jan 2012 - 09:09

Suki, tako im se zalomilo. U Sartiju svakog dana duva vetar, ali na okolnim plazama kako kad. Pa samo pogledaj neke fototure na kojima su plaze sa istocne strane, videces dosta onih na kojima je potpuno mirno more. Divna stvar u vezi sa Sartijem i vetrom je to da se u blizini nalazi zaliv Sykie u kojem se nalaze dve predivne plazice, tamo nikad nema vetra. Tako da u slucau jakog vetra na obliznjim plazama ovde mozete da se sklonite i uzivate, prosto je neverovatno koliko je more mirno, kao staklo. Vec sam pisala o tome, a mozete pogledati u fototuri, plaze Klimataria i Tourkolimnionas

#202 pajamen

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:246
  • muški

Napisano: 31. Jan 2012 - 21:58

malo prase... pssss ne otkrivaj tajnu za klimatariju.....navrnu ce svi tamo...bolje nek idu na orange beach tamo je prelepoooo...a mi cemo na klimatariju.....

#203 123

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:418
  • ženski

Napisano: 01. Feb 2012 - 22:46

Evo da napisem i ja neku rec. Od 10 dana koliko smo bili u Sartiju, okupali smo se tamo samo nekoliko puta i ako nam je smestaj bio preko puta plaze. Suncobrani koje smo nosili bi se povremeno krivili pod naletima vetra, i kako na tom delu plaze nije bilo onih stabilnih, za iznajmljivanje, nismo se ni trudili da se zadrzavamo tu. Mozda je i bilo par dana bez vetra, ali pouceni prethodnim iskustvom, svaki dan smo isli van Sartija. Sad, ako planiras svaki dan na drugu plazu i ako ce to biti plaze na istocnoj obali, onda je logicno da izaberes smestaj blizi tim plazama. Mada ni zapadna strana nije tako losa...
Ja, kada bih ponovo birala - ne znam da li bih ponovo izabrala Sarti za bazu.

Ovu poruku je izmenio 123: 01. Feb 2012 - 22:47

#204 suki

svetski putnik

• Moderator
  • ženski

Napisano: 02. Feb 2012 - 12:28

Ubedili ste me da to ipak sve zavisi od vise faktora. Sarti i ne planiram za bazu, ja zelim nesto intimnije. Jedino to sto ne mogu da prelomim koju stranu, jer mi se cini da na istocnoj ima lepsih plaza, a ova prijateljica mi je pricala kao da tamo non stop duva svuda. Uostalom, prosle godine na Lefkadi je na Milos plazi bas duvalo, ali snasli smo se, pa cemo valjda i na Sitoniji ;)
@malo prase, hvala za preporuku, pogledacu te FT :)

#205 milenaidaki

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2624
  • ženski

Napisano: 02. Feb 2012 - 23:18

Sitonija je pitomo jagnje u odnosu na Lefkadu u svakom pogledu. Savršena za odmor, a toliko ima plaža da uvek može da se pronađu one na kojima u istom trenutku duva vetar jako i one na kojima nema ni najmanjeg povetarca. Postavljena slika Bar je moje iskustvo bilo takvo, dva puta smo letovali na Sitoniji u toku avgusta meseca.

Ovu poruku je izmenio milenaidaki: 02. Feb 2012 - 23:21

#206 renedekart

turista

• Član
  • Poruka:54

Napisano: 13. Feb 2012 - 23:14

Bili smo u Metamorfozisu zadnjih dana avgusta, pre odlaska na Tasos. Tasos je OK, ali nas nije kupio kao Metamorfozis.. Nije bilo vetra. Naprotiv, bilo je prelepo, voda kao bara. Ove godine idemo na isto mesto i u isto vreme.

#207 eskontic

svetski putnik

• Član
  • Poruka:575
  • ženski

Napisano: 14. Feb 2012 - 09:45

Pogledaj porukupajamen @ 31. Jan 2012 - 21:58

malo prase... pssss ne otkrivaj tajnu za klimatariju.....navrnu ce svi tamo...bolje nek idu na orange beach tamo je prelepoooo...a mi cemo na klimatariju.....

Pajo no no ...nije lepo sto tako pricas :cool:
radim,na poslu sam mk

#208 pajamen

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 14. Feb 2012 - 11:35

eskontic

eskontic

Priložene sličice

• Prikačena slika: 264018_2240572213154_1213504579_32757050_2524622_n.jpg
  • Prikačena slika: 261393_2240571013124_1213504579_32757047_4068090_n.jpg

#209 pajamen

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 14. Feb 2012 - 11:39

malo smo otisli u off...smestaj je u pitanju...
a ja se nadam da i ove godine necu gledati guzvu na klimatariji....

#210 joksavs

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 14. Feb 2012 - 17:46

Pogledaj porukupajamen @ 31. Jan 2012 - 21:58

Hej, naci Klimatariju je jedno nezaboravno iskustvo...kakav lavirint puteva... :)

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0