Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

DAKAR - Senegal

• Ne možete pisati na ovoj temi
12 odgovora na temu

#1 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:298
  • muški

Napisano: 07. Mar 2010 - 14:30

Pozdrav forumasima koji prate AFRIKU i mala molba za eventualnu pomoc. Naime, pokusavam da nadjem najoptimalniju varijantu da za sto manje novaca stignem do Dakara i nesto mi ne ide bas, pa ako neko zna neku shemu, ima neki predlog ili ideju bio bih zahvalan... Takodje me zanima zna li ko gde se i po kojoj ceni moze izvaditi viza sa Senegal?
...every journey begin with a single step!

#2 M@Y@

backpacker

• Član
  • Poruka:11
  • ženski

Napisano: 07. Mar 2010 - 16:03

Ja sam trazila....imas Turkishom, BG/Istanbul?Dakar, ali je duga konekcija, za maj je cena oko 730E....hmmm, za ostale varijante presedanja ne znam.
Pogledaj Spanairom, oni imaju lowbudget.

Evo ti jos jedna ideja:
http://www.flightsta...airportCode=DKR
Ovo ti je link Dakarskog aerodroma i mozes za danas, juce, sutra i utorak da vidis listu svih letova koji dolecu i polecu i kompanije koje sve lete, pa da po tome trazis varijante.
ja sam tako ceprkala za lokalne letove za Banjul.
Ima gomila nekih africkih kompanija: Mauritanija airlines(moze on line da se kupe karte), ASKY, ARIK, Virgin NIgerija, Elysian....(za njih mislim da ne moze)..... pa trazi tako.

A, za vizu na sajtu Ministarstva inostranih poslova pise da je potrebna. Ranije se radila u Francuskoj ambasadi.
Ja sam im danas poslala mail, i cekam odogovor, ili cu ih nazvati sutra.

Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:08
Obrisan nepotrebni citat.

#3 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:460
  • muški

Napisano: 07. Mar 2010 - 16:18

Pitaj u ambasadi Francuske,treba viza.
Nego,kako si ti zamislio taj put,greska bi bila da se posvetis samo toj zemlji,mogao bi i u Gambiju?.Postavljena slika

#4 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Mar 2010 - 22:53

Evo nasao sam neku italijansku LC companiju (www.meridiana.it) koja ima extra cene za gomilu destinacija ukljucujuci i Dakar samo mi se cini da ovo ne moze da se placa on line a to je vec problem... Inace, pored Senegala u planu je Gambija, Siera Leone, Gvineja Bisao, Gvineja i Mali...

Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:08

#5 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Mar 2010 - 23:09

Mislis da ides organizovano preko agencije?
Voleo bi da neko sa ovog foruma obidje taj deo Zapadne Afrike.
Vrlo je problematicno sa vizama,pogotovu za taj deo Afrike.
Mislim da ni sigurnost u Maliju nije kao nekad,da je bilo puca u nekoj od Gvineja,i da malarija hara tim delom,to mi je ono iz prve.Postavljena slika
Senegal i Gambija su turisticke zemlje.

Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:09

#6 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Mar 2010 - 00:41

Dobro bre prijatelju sto da se vredjamo , kakve AGENCIJE!? :) U Senegalu mislim da ce mocu da se rese vize za zemlje u okruzenju... Sto se sigurnosti tice to je uvek relativno, sto rece moj potencijalni saputnik - ako je prosao neko sto ne bi i mi :) Od svega me najvise plasi ta malarija ma da ni to nije istog intenziteta u svim periodima godine... kako god sve ovo je u fazi razrade i ako se sve skocka mi odosmo za mesec dana, ako nesto zariba JI Asia je uvek rezervno resenje pa...

#7 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Mar 2010 - 01:34

Pa sto mi spominjes neke kompanije,sa extra cenama?Postavljena slika
Iskreno,ako nisu u pitanju samo zemlje Senegal i Gambija,onda priljatelju moj moras vise od mesec dana da proucavas tvoju zacrtanu liniju kroz taj deo sveta.Postavljena slika

#8 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 08. Mar 2010 - 09:59

hehe, pa kada sam rekao kompanije mislio sam na avio kompanije :) sto se pripreme tice plan je zacrtan nego je ostalo da se vidi kako bi se resili tehnicki detalji... videcemo...

#9 M@Y@

backpacker

• Član
  • Poruka:11
  • ženski

Napisano: 08. Mar 2010 - 17:19

Pogledaj porukuCEJLON @ 07. Mar 2010 - 16:18

Pitaj u ambasadi Francuske,treba viza.
Nego,kako si ti zamislio taj put,greska bi bila da se posvetis samo toj zemlji,mogao bi i u Gambiju?.Postavljena slika

Ja, nova na forumu sam bila mesec dana u Gambiji.
Turisticka je zemlja, nama ugl nepoznata, cak su me pojedinci odavde i ubedjivali da ta zemlja ne postoji (postoji Gana, Zambija, ali Gambija ne!!:)))
Mahom su skandinavci, englezi, nemci i spanci....posetioci, koji cak zimi i zive tamo.
Priroda je predivna......kazu da je to zemlja u kojoj ima najvise najraznovrsnijih ptica....cak postoji ostrvce na koje se ide pred svitanje i ostaje do uvece, to im je prirodno staniste, mnogo vrsta ima.
Ekipu National Geografic/a sam srela tamo i jos nekih novina, ALI na zalost, zabranili su odlazak na to ostrvo, jer su ljudi poceli da im narusavaju staniste....
Prelepo je infiltrirati se u narod, ici na njihove ceremonije, pijace, riblje markete, jesti na ulici....
Bezbedno je, ja sam se osecala vrlo bezbedno!!!!
Naravno prevara uvek ima, od toga se ne moze pobeci.....ali su ljudi pitomi, uzasno su siromasni i njima je samo ljubav u srcu i to je bitno, da ti pruze ljubav. No, ko oseti pare......!!!!!!!

Sto se malarije tice i ja sam bila u dilemi (iako sam te struke i vrlo upucena)
Vakcinu protiv zute groznice sam primila, a s obzirom da sma isla zimi kad tamo nije kisna sezona, odlucila sam da ne pijem antimalarike.
NO, kad sam dosla, shvatila sam da moj otac(koji tamo zivi 6 god je imao 4 puta malariju i precutao je), malo sam se zabrinula, ali ipak nisam nista uzimala.
Nocu upaljena drvca protiv komaraca i mreze na prozoru, pa kako ko odluci....
Uglavnom je problem veci u dubljim, mocvarnim predelima i u kisnoj sezoni.

#10 pedjalon

backpacker

• Član
  • Poruka:37
  • muški

Napisano: 09. Mar 2010 - 12:54

TAP , portugalski vozi po ceni od cca 820USD , povrstna sa taksama na relaciji Budimpesta-Dakar.

#11 CEJLON

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Mar 2010 - 13:43

Pogledaj porukuM@Y@ @ 08. Mar 2010 - 17:19

Ja, nova na forumu sam bila mesec dana u Gambiji.
Turisticka je zemlja, nama ugl nepoznata, cak su me pojedinci odavde i ubedjivali da ta zemlja ne postoji
Bilo bi sjajno kad bi napisala neki putopis o Gambiji ,i postavila slike.Postavljena slika
Sve me interesuje,pocev od viza...

Ovu poruku je izmenio Cvrča: 13. Jul 2011 - 15:11
Skraćen citat.

#12 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Mar 2010 - 20:08

Pogledaj porukupedjalon @ 09. Mar 2010 - 12:54

TAP , portugalski vozi po ceni od cca 820USD , povrstna sa taksama na relaciji Budimpesta-Dakar.
Hm... 820USD izadje nesto oko 600e, ako uz to dodamo odlazak i povratak do Budimpeste + mini troskove koji su neizostavni u ovoj varijanti, docicemo do cifre vrlo blizu 700e, a za 730e se moze sa Turkishom iz Bg... Mora da ima nesto bolje, ne bezim ja od toga da se malo iscimam ali da ta usteda bude vredna paznje!

#13 Sirkepa

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 25. Mar 2010 - 23:12

I pored sve moje dobre volje od ove destinacije sam morao odustati pre svega zbog prekomplikovane procedure za dobijanje viza koje su uz to i nerealno skupe... Ako se uz to doda i neobjasnjivo skupa karta... Odlucio sam da se preselim na istocnu obalu Afrike tako da je to moja konacna odluka, a ovaj deo carobne Afrike ce sacekati neku srecniju priliku, ja se nadam u bliskoj buducnosti...

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0