Putovanje kolima nocu u Grcku sa malim detetom
Napisano: 09. Mar 2010 - 11:53
Napisano: 09. Mar 2010 - 14:53
Buster je sedište za decu od tri godine, tj od 15 do 36 kg. A našim zakonom je propisano da deca do tri godine moraju sedeti u dečijem sedištu.
Moje mišljenje je da, bez obzira da li zakon propisuje upotrebu sedišta ili ne dete treba da bude vezano, jer je na taj način sigurnije pri kočenjima i, ne daj Bože sudarima.
Mada je i činjenica da ova buster sedište ne pružaju zaštitu detetu kao ona klasična sedišta, jer dete nije bukvalno u njemu, i nema one bočne ivice koje ga dodatno štite...
Napisano: 09. Mar 2010 - 16:23
Mismo putovali 2009. na Krit i dete od osam meseci nam je svo vreme dok smo se vozili bilo u sedištu. Nismo putovali noću, klima nam je uglavnom bila uključena i nikome ne bih preporučio da dete ili decu vozi van sedišta ili bilo koje sprave koja omogućava vezivanje deteta. Nesreće se retko dešavaju ali se dešavaju i zato ne treba eksperimentisati i rizikovati sa dečijim životima.
Nemojte voziti decu van sedišta.
Napisano: 09. Mar 2010 - 23:43
Napisano: 11. Mar 2010 - 14:57
Svi koji vozite decu a nisu vezana, porazmislite malo o takvim situacijama, koje skoro uvek izazivaju drugi vozači, pošto su skoro svi vozači sa malom decom oprezniji prilikom vožnje.
Svima želim srećan put
you have not lived
until you've found
something worth dying for
Napisano: 12. Mar 2010 - 16:15
Pogledajte reklamu koja plastično objašnjava zašto deca moraju da budu vezana:
[url="http://www.youtube.com/watch?v=IJcxGgECkms"]http://www.youtube.c...h?v=IJcxGgECkms[/url]
Napisano: 12. Mar 2010 - 17:58
ako cemo tako moze nam se dogoditi da sedimo u dnevnoj sobi,gledamo TV i iz cista mira se otkaci luster i razbije nam glavu.
Napisano: 12. Mar 2010 - 20:58
Napisano: 12. Mar 2010 - 22:38
meni je nezamislivo da svoju decu posadim u deset sati uvece na zadnje sediste i vezem ih i da ih odvezem u osam ujutru kad stignemo tamo gde smo se uputili.mozda ja jesam nesavestan roditelj ali naravno da cu ih poloziti da spavaju na improvizovanom lezaju pozadi i naravno da cu ih vezati cim se budu probudili ako jos uvek nismo stigli.
ne bojim se ja kazne a o nesreci ne razmisljam jer ako polazimo tom logikom ne bi smo nigde iz kuce mrdnuli vec bi smo se pod stakleno zvono sakrili
Napisano: 12. Mar 2010 - 23:09
Da ne davimo više, svako po svojoj savesti ili po kaznama.
Napisano: 14. Mar 2010 - 19:39
ako mislite da je detetu daleko da sedi 7 i vise sati u kolima...nemojte onda ici tamo..idite gde je blize..ili avionom...moramo misliti na decu...
kao sto neko rece...odakle nama roditeljima pravo da pustamo decu nevezanu...lako je nama..imamo more ABSova...u volanu...ispred..sa strane..plus pojas....
Ja imam dvoje dece 7 i 4...na more putujemo danju...krenemo rano ujutro...stajemo kada god deca imaju potrebu za tim..stajemo kada mi imamo potrebu za tim...dobro se spremimo...pripremimo...isplaniramo stajanje...codemarker je o tome pisao u sitna crevca gde se sve moze stati i sta se moze ocekivati...
Pa neka im je neudobno...pa neka placu...pa neka se deru...dajte im vode...samo neka budu sigurni...
Ja sam moju decu lako naucio i nema pogovora, da kada se sedne u kola mora se biti vezan...kazem im...kako je tata vezan...tako morate i vi...ili nema kola...drugi izbor im nemojte davati...i videcete kako ce im biti sasvim lepo...mnogo lepse i sigurnije...
Dakle moj glas je...deca u stolice i pravac grcka...NA ODMOR!!!
da nisam ni ja svetac..imao sam i ja izlete u karavanu...oborim sedista...pa duseci, pa jastuci...pa milina za njih...jedva cekaju opet...imaju svoju kucicu...meni lepo...oni cvrkucu..milina...ali dogadjaj u siroj familiji me je itekako opomenuo...da to se NE SME raditi...posledice mogu biti strahovite..
Ovu poruku je izmenio Mirko: 14. Mar 2010 - 19:41
Napisano: 14. Mar 2010 - 22:49
Jeste da mi je klinac mali, i ove godine puni 4, ali on je navikao na svoje sediste, od rodjenja je u njemu (prvo u baby 0-12mes. a sada u vecem od 1-5god.), i nikada nije pravio problem, cak ni posle 4 000km.
Iskreno, u vise navrata smo imali situaciju da nam auto dolazi u susret, preticucu kolonu vozila preko pune linije. Sad sam se najezila kad sam se setila proslogodisnjeg vracanja sa mora...u jednom trenutku sam mislila da je kraj...sada mi smesno zvuci, ali sam tada vristala...tresla sam se do Beograda....nikada ne znas kada neka budala moze da ti naleti!
Ja sam za decije sediste!
Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0