Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Autom oko Jadranskog mora!

5 odgovora na temu

#1 McMillan

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 07. Mar 2010 - 02:36

Cao,

Molim vas za malo strpljenja i nekoliko saveta.

Plan je da sa devojkom krenem na put oko Jadranskog mora, pa preko "Bari-Bar" trajekta, nazad do Srbije.

Napravio sam rutu koja otprilike izgleda ovako:
Beograd, preko Zagreba, Istra (Rijeka, Opatija, Pula, Rovinj, Porec, Umag - sve u dva dana), zatim Trst, Venecija, preko Verone do Milana, pa na jug Djenova, Piza, Firenca i na kraju Rim i trajektom Bari-Bar u CG, pa Srbija.
Jos nismo isplanirali koliko cemo dana u kom gradu provesti, ima vremena(idemo krajem juna), pa me interesuje da li je neko isao na ovaj put i ako jeste, vasa iskustva, savete, predloge... Mozda ste citali negde ili pricali sa nekim ko je isao, pa i to moze da pomogne. Plan je da se uklopimo u 15 dana.

Izracunao sam da cemo preci od Beograda do Barija nesto preko 2500 km.,tako da znam otprilike koliko ce mi trebati para za gorivo, ali me interesuje trosak za putarine (okvirno), koliko je trajekt Bari-Bar za dvoje i auto (imam samo sumnjiv podatak da je oko 200e) i mozda jos nesto sto sam prevideo?
Jos mi je "booking" smestaja ostao, ali o tome cemo tek kad se dogovorimo gde cemo koliko dugo ostajati, pa u skladu sa tim.

Svaki savet je dobrodosao.

Unapred zahvalan!

#2 ljerka

svetski putnik

• Moderator
  • Poruka:2862
  • ženski

Napisano: 07. Mar 2010 - 06:09

Lepa tura..... Postavljena slika

Za trajekt pogledaj na ovom sajtu:

http://www.directfer...i_bar_ferry.htm

Preko sajta http://www.viamichelin.com/, pored kilometraze, goriva, imas za svaku deonicu naznaceno koliko iznose putarine.

#3 vladarr

putnik

• Član
  • Poruka:185
  • muški

Napisano: 07. Mar 2010 - 23:56

Ja ti predlažem da se umesto iz Barija spustiš još 100km južno do Brindisia a odatle ferry za šest sati do Krfa! Lepši će vam povratak biti kroz Grčku nego CG.
Nijedna zemlja ne postoji dok ne odeš i lično se uveriš u suprotno!

#4 ElCid

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:290

Napisano: 08. Mar 2010 - 10:21

Sto se tice putarine na toj relaciji ili na etapama puta ( od mesta do mesta ) moze ti pomoci ovaj sajt
http://www.viamichelin.com/

#5 Tasha

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:251
  • ženski

Napisano: 09. Mar 2010 - 15:48

ja sam prosle godine putovala tim trajektom pa ako mogu da pomognem tu sam. cene mozes da pogledas i na www.montenegrolines.net, a ako ti nesto nije jasno mozes i mailom da ih pitas, jako su ljubazni i brzo odgovaraju na mail. imas i drugog prevoznika azzuro lines, pretpostavljam da su njihovi brodovi bolji i moderniji, ovaj crnogorski iznutra i nije bas najreprezentativniji:))

#6 McMillan

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 08. Apr 2010 - 16:52

Hvala svima, pomogli ste!

Pozz

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0