Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Spanija - preporuka

• Ne možete pisati na ovoj temi
663 odgovora na temu

#76 aladarinho

putnik

• Član
  • Poruka:138
  • muški

Napisano: 08. Apr 2010 - 09:49

Pogledaj porukuTasha @ 07. Apr 2010 - 23:20

@aladarinho moze li preporuka nekih restorana/poslasticarnica u Ljoretu i sta tamo probati? :D

Što se tiče restorana,manje-više svi liče jedan na drugi,nema nekih ekskluzivnih mesta,a svi nude širok izbor jela,cene variraju od 6-8 eura za glavno jelo(lazanje,šnicla sa pomfritom itd.). Ono što ja mogu da preporučim,jeste meksički restoran,zaboravio sam kako se tačno zove,ali nalazi se u drugoj ulici paralelno sa plažom-izuzetna klopa,super ambijent i pozitivno ludo osoblje...Obavezno probajte i paelju,nacionalno jelo Španaca.Postoji nekoliko varijacija paelje,ja sam probao Paella Valenciana (sa komadićima piletine) i Paella Mare (sa morskim plodovima).Cena porcije paelje je oko 9-10 eura.
Moja preporuka su restorani u Tossa de Maru,par kilometara od Lloreta.Ambijent sličan Skadarliji,uske,kaldrmisane uličice,ambijent stvarno fenomenalan.Imaju odličnu ribu(ko je ljubitelj),ali i ostalu klopu i jako su ljubazni. Mali savet-uzmite dnevni meni,jer ćete proći mnogo jeftinije,a lepo ćete večerati. Npr. prošle godine je dnevni meni podrazumevao izbor jednog predjela(pasta ili lignje),izbor jednog od glavnih jela(5-6 različitih specijaliteta u ponudi,bifteci,riba...) i flašu vina 0,75l! Sve to košta 15-16 eura!
Što se tiče poslastičarnica,ništa spektakularno nisam primetio,ja sam uglavnom konzumirao sladoled...

Pozdrav!

#77 Roli

kosmopolita

• Moderator
  • Poruka:5052
  • muški

Napisano: 08. Apr 2010 - 13:59

Aladarinho je brz efikasan! :) Odlično što je tema oživela i to sa konkretnim infomacijama! :) Ja pitanja spremam polako,samo da završim sa poslovima pa na tenane! :D

#78 ticcca

turista

• Član
  • Poruka:65
  • ženski

Napisano: 08. Apr 2010 - 14:48

Aladarinho svaka cast na detaljnim odgovorima!:)
Ja idem 30.5. i mislim da tad nece biti velika guzva..
Postavljena slika

#79 Deni32

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 09. Apr 2010 - 12:40

Pogledaj porukualadarinho @ 07. Apr 2010 - 11:53

Nema na čemu,tu smo da se ispomažemo:kez:...

Hvala puno na ovako detaljnim i korisnim informacijamaPostavljena slika
Imam još jedno pitanje, da li ste bili u mestu Calella? Ako nešto znate o ovom mestu, pišite, značilo bi mi veoma. Preporučili su nam u agenciji ovo mesto kao porodično, i malo mirnije od Ljoreta, obzirom da imamo ćerkicu od dve i po godine, tako da nam to i odgovara. Naše dete je veoma prilagodljivo, svuda ide sa nama, i prošle godine smo letovali na Kritu, i nije bilo nikakvih problema, iznajmili smo renta-car i obilazili ostrvo, super se proveli! Ove godine smo odlučili da to bude Španija, ali neko malo mirnije mesto, a opet blizu Barselone, jer to ne bi smo nikako da propustimoPostavljena slika Hvala unapred na odgovoru, pozdrav!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:41
skracen citat

#80 aladarinho

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 13:46

Pozdrav Deni32!

Calella se nalazi na otprilike pola puta izmedju Ljoreta i Barse,mislim oko 40km od Barse...Iskreno,nisam bio u ovom mestu,ali znam da voz na relaciji Blanes-Barselona prolazi kroz Calellu,a pruga sve vreme ide bukvalno tik uz plaže,tako da možda ne bi bilo loše da se raspitate u agenciji da li eventualno mora da se prolazi ispod/iznad pruge kad se ide na plažu,odnosno da vam se hotel slučajno ne nalazi u blizini pruge,jer vozovi idu otprilike svakih pola sata...Kažem,nisam siguran,najbolje da to proverite u agenciji...U suštini,ako uzimate rent-a-car,ni to ne bi trebalo da vam predstavlja problem,jer od Ljoreta do Barse ima bar 10-ak turističkih mesta,sve u razmaku od po 3-4km i uglavnom su sva mirnija od Ljoreta,tako da možete da menjate lokaciju kako vam volja...

A Barsu naravno nikako ne propustite,to je grad koji će vas "kupiti" zauvek svojim šarmom...I o Barsi bih mogao da pišem naširoko,ali je Nonamed na temi Barselona toliko dobro sve opisao da se bukvalno njegov post može koristiti kao turistički plan Barselone...

Ako vas još nešto zanima,slobodno pitajte...
Pozdrav

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:41
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post

#81 Deni32

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2010 - 14:56

Hvala Aladarinho na brzom odgovoruPostavljena slika

Što se tiče mesta, mi smo prvo bili za Santa Susanu, pa su nam u agenciji objasnili da je Calella lepše mesto, ima stari grad, uveče ima veliko šetalište, što se nama dopada...sad sam malo u dilemi zbog te pruge..mislim znamo da uz obalu prolazi pruga, i da se kroz podzemni prolaz izlazi na plažu, samo nisam sada sigurna da ne bude mnogo bučno...Imate li vi predlog za neko drugo manje mesto?

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:42

#82 aladarinho

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 09. Apr 2010 - 15:36

Ako vam hotel nije u blizini pruge,nemate razloga za brigu,jer pruga prolazi bukvalno uz samu plažu,dok su sa druge strane pruge hoteli...E sad,ako jedan od tih hotela nije vaš,mislim da nema razloga da se pribojavate buke...
Što se tiče drugih manjih mesta,sva se nalaze uz prugu (Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Sussana i druga),osim Blanesa, koji je i poslednja stanica.Ali,Blanes je malo veće mesto,centar tog dela Costa Brave i nije baš toliko miran.Ljoret,takođe,nije na pruzi,kao ni Tossa de Mar,koji je oko 6-7km od Ljoreta.To mesto je,po meni,odlično za miran,porodični odmor,manje je i mirnije od Ljoreta,ima uske uličice kao Skadarlija i tvrđavu sa koje puca divan pogled na more.Plaža je ista kao u Ljoretu,dakle kombinacija pesak-sitan šljunak(to naglašavam zbog deteta i njegove igre).E sad,ne znam da li neka od naših agencija ima u ponudi Tossa de Mar,u svakom slučaju možete preko interneta rezervisati ako vam se dopadne...

Pozdrav!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:43

#83 ticcca

turista

• Član
  • Poruka:65
  • ženski

Napisano: 09. Apr 2010 - 16:37

Ima li meduza u Ljoretu?Rekose mi na nekom drugom forumu da ih u zadnje 2-3 godine ima puno!(ljudi su bili na apsolventskoj i od 7 dana kupali su se samo 2)I to bas u vreme kad ja idem..:besan:
Postavljena slika

#84 Deni32

backpacker

• Član

Napisano: 09. Apr 2010 - 20:47

Pogledaj porukualadarinho @ 09. Apr 2010 - 15:36

Ako vam hotel nije u blizini pruge,nemate razloga za brigu,jer pruga prolazi bukvalno uz samu plažu,dok su sa druge strane pruge hoteli...E sad,ako jedan od tih hotela nije vaš,mislim da nema razloga da se pribojavate buke...

Još jednom želim da Vam se zahvalim, dali ste nam toliko dobrih i korisnih informacija, trebalo bi da radite u turizmuPostavljena slika
Mesto Tossa de Mar ima "Kontiki" u ponudi, danas sam gledala, deluje veoma lepo..Ali, mi bi putovali sa agencijom "Robinson", jer smo već išli sa njima i prezadovoljni smo, a oni nemaju to mesto u ponudi, već Ljoret, Blanes, Santa Sussana i Calella..Od ova četiri mesta oni misle da bi nam Calella najviše odgovarala, idemo sutra pa ćemo videti..Ako me još nešto bude interesovalo, opet ću Vam malo "dosađivati"Postavljena slika

Puno pozdrava

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:43
skracen citat

#85 aladarinho

putnik

• Član
  • muški

Napisano: 10. Apr 2010 - 09:21

Hvala vam na lepim recima...Samo sam se potrudio da iz prve ruke dam nekoliko korisnih informacija i saveta,koje mozda ne mozete da saznate u agenciji. U svakom slucaju,za koje god mesto da se odlucite necete pogresiti,zelim vam srecan put i lep provod...
Ako vas jos nesto interesuje,ne ustrucavajte se,slobodno pitajte...
Pozdrav!

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:44

#86 JSV

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 11. Apr 2010 - 11:27

Pogledaj porukuDeni32 @ 09. Apr 2010 - 12:40

... Naše dete je veoma prilagodljivo, svuda ide sa nama, i prošle godine smo letovali na Kritu, i nije bilo nikakvih problema, iznajmili smo renta-car i obilazili ostrvo, super se proveli! ...

Mi planiramo sa cerkom koja ce tada imati 13 meseci u Ljoret,obzirom da smo i suprug i ja isli..Ali cemo u mirniji deo Ljoreta..Nadamo se samo da ce i nasa cerka biti prilagodljiva kao vasa...:-).

Ovu poruku je izmenio DraganV: 21. Jan 2011 - 14:44
skracen citat

#87 vlado85

backpacker

• Član
  • Poruka:12
  • muški

Napisano: 11. Apr 2010 - 18:46

Pozdrav svima,

bio sam u Ljoretu 2008. godine i planirao sam ići i ove. Interesuje me koliko košta autobuska karta do Barselone i u koliko dnevno ima buseva, da ne zaglavimo u Barseloni do jutra ako se zapijemo :D

#88 Deni32

backpacker

• Član

Napisano: 12. Apr 2010 - 14:08

Pogledaj porukualadarinho @ 10. Apr 2010 - 09:21

Hvala vam na lepim recima...Samo sam se potrudio da iz prve ruke dam nekoliko korisnih informacija i saveta,koje mozda ne mozete da saznate u agenciji. U svakom slucaju,za koje god mesto da se odlucite necete pogresiti,zelim vam srecan put i lep provod...
Ako vas jos nesto interesuje,ne ustrucavajte se,slobodno pitajte...
Pozdrav!

Hvala, i ja Vama želim dobar provodPostavljena slika
Sve najbolje, veliki pozdrav!

#89 Deni32

backpacker

• Član

Napisano: 12. Apr 2010 - 14:11

Pogledaj porukuJSV @ 11. Apr 2010 - 11:27

Mi planiramo sa cerkom koja ce tada imati 13 meseci u Ljoret,obzirom da smo i suprug i ja isli..Ali cemo u mirniji deo Ljoreta..Nadamo se samo da ce i nasa cerka biti prilagodljiva kao vasa...:-).

Želim Vam da bude prilagodljivaPostavljena slika

Samo ponesite kolica, i nema problemaPostavljena slika

Pozdrav!

#90 JokaAtom

backpacker

• Član
  • Poruka:2

Napisano: 12. Apr 2010 - 15:08

Moze li neka preporuka za neko mesto ili jos bolje hotel? E sad isli bi avionom sa sestomesecnom bebom tako da Ljoret i nije bas dobar izbor koliko sam mogao da vidim. Znaci neko mirnije mesto, da je plaza blizu hotela, da ima hladovine... Po onome sto sam procitao Tossa de Mar bi mogla da bude ok? Samo bih voleo neko konkretno iskustvo. Da li je mozda ipak sigurnije izabrati Grcku za ovako malo dete?

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0