Što se tiče restorana,manje-više svi liče jedan na drugi,nema nekih ekskluzivnih mesta,a svi nude širok izbor jela,cene variraju od 6-8 eura za glavno jelo(lazanje,šnicla sa pomfritom itd.). Ono što ja mogu da preporučim,jeste meksički restoran,zaboravio sam kako se tačno zove,ali nalazi se u drugoj ulici paralelno sa plažom-izuzetna klopa,super ambijent i pozitivno ludo osoblje...Obavezno probajte i paelju,nacionalno jelo Španaca.Postoji nekoliko varijacija paelje,ja sam probao Paella Valenciana (sa komadićima piletine) i Paella Mare (sa morskim plodovima).Cena porcije paelje je oko 9-10 eura.
Moja preporuka su restorani u Tossa de Maru,par kilometara od Lloreta.Ambijent sličan Skadarliji,uske,kaldrmisane uličice,ambijent stvarno fenomenalan.Imaju odličnu ribu(ko je ljubitelj),ali i ostalu klopu i jako su ljubazni. Mali savet-uzmite dnevni meni,jer ćete proći mnogo jeftinije,a lepo ćete večerati. Npr. prošle godine je dnevni meni podrazumevao izbor jednog predjela(pasta ili lignje),izbor jednog od glavnih jela(5-6 različitih specijaliteta u ponudi,bifteci,riba...) i flašu vina 0,75l! Sve to košta 15-16 eura!
Što se tiče poslastičarnica,ništa spektakularno nisam primetio,ja sam uglavnom konzumirao sladoled...
Pozdrav!