Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Spanija - preporuka

• Ne možete pisati na ovoj temi
663 odgovora na temu

#631 pectarm

putnik

• Član
  • Poruka:130
  • muški

Napisano: 26. Sep 2010 - 18:44

Pogledaj porukujaca58 @ 25. Sep 2010 - 13:59

Mi smo bili u istom aranzmanu, vodic nam je sve vreme bio Nikola i ne mogu se sloziti s tvojom konstatacijom da je nadmen i preopsiran Postavljena slika))
Mozda, posto je diplomirao svetsku knjizevnost, dodaje malo vise tih detalja, ali nama to nije smetalo..Mozda s godinama covek nauci da slusa ono sto mu se prica, a sto je i platio Postavljena slika

Ako pazljivije procitate moj post, videcete da sam napisao da je preopsiran samo kada se dohvati knjizevnosti i filmova, a da sam pohvalio njegovo znanje i rekao da je OK bilo ici sa njim u obilaske. Vise bih voleo da smo slusali samo konkretne stvari od vodica kako bi upotpunili svoje znanje, a preostalo vreme potrosili na sopstveni obilazak gradova - jer je vremena uvek bilo malo.
O njegovom ponasanju ne bih vise pisao, izneo sam nesto sto je moje i misljenje velikog dela putnika nase grupe, a naravno da svako ima pravo na svoje misljenje.

#632 dunjas

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 26. Sep 2010 - 19:16

Nama je vodič bio Darko - čovek je živa enciklopedija, kažu da je za Španiju najbolji srpski vodič.

Kupio je svih nas 70 - 80, koliko nas je bilo u busu svojim zanimljivim pričama.

Iako ne volim sve te agencijske klišee, kao što sam to već pisala, Darko je čovek sa kojim bih uvek putovala, jer nam je stvarno put toliko lako prošao baš zahvaljujući njemu......

Ovu poruku je izmenio dunjas: 26. Sep 2010 - 19:17

#633 Nemanja-vodic

backpacker

• Član
  • Poruka:49
  • muški

Napisano: 28. Nov 2010 - 13:31

Ja sam taj Nemanja i ako imate neka pitanja vezana za Spaniju i Lloret de mar slobodno me pitajte. Radim tamo kao vodic vec 4 godine. Pozdrav :D

#634 micamica

turista

• Član
  • Poruka:55
  • muški

Napisano: 16. Jan 2011 - 00:55

Nemanja, molimo vas za pomoć:
već 12 godina letujemo u sopstvenom aranžmanu - putovanje, smeštaj i ishrana i uglavnom smo zadovoljni učinjenim.
Želeli bismo ove godine da idemo na Palma de Majorku. Već smo našli povoljan termin sa low cost avio prevozom.
Da li se u glavnom gradu Palmi može naći povoljno smeštaj u nekom studiu, ili apartmanu?
Svaka pomoć bi nam dobro došla i unapred smo vam zahvalni!
PS: Za sada smo u pitanju nas troje iz moje porodice. Ali, ako pronađemo nešto dobro, bilo bi nas bar još dva puta toliko.
pozdrav
mica

Ovu poruku je izmenio DraganV: 22. Jan 2011 - 15:23
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#635 evroni

backpacker

• Član
  • Poruka:10

Napisano: 16. Jan 2011 - 01:23

Reci mi molim te gde ste nasli te jeftine karte,u kom terminu i na kom sajtu? I ja bih bih isao na leto na Majorku. Najjeftinije sto sam nasao je spanair preko barselone oko 200e. Za smestaj probaj sajt www.booking.com, imas i opciju za srpski jezik.

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 00:13
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post

#636 micamica

turista

• Član
  • muški

Napisano: 17. Jan 2011 - 01:36

Odlican pregled jeftinih putovanja za celu godinu i za sve pravce na saitu scyscanner.com.

Inace, ta cena od 200eura je sasvim dobra, ako je ukljucena i taksa. Najbolje sto smo videli sa taksama je oko 180eura.
Mi bismo isli krajem avgusta, odnosno pocetkom septembra.

Ako nadjete negde smestaj za tri osobe u gradu Palmi do 12eura po osobi, javite, a mi cemo vam biti veoma zahvalni.

#637 koldar

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:427
  • muški

Napisano: 19. Jan 2011 - 12:14

Upatio sam letovanje u Španiji, Pineda de Mar. Hotel Montpalau 3* (skroman,realno 2*) sa polupansionom, 12 noćenja, avion, i sve to za 346e, u periodu od 2.9. - 14.9.2011. Sve sam odradio u sopstvenoj režiji. Hotel bukirao preko "Alpharooms-a", 203e po osobi u dvokrevetnoj sobi. Avion preko "Spanair"-a, 143e po osobi, sa svim taksama, i jednim prtljagom, Beograd - Barselona, povratna. Inače po ovoj ceni imaju ovu destinaciju tokom celog leta. Naravno, u ovom momentu. Za ove pare, dobiti sve ovo, preko naših agencija - "nemoguća misija".

Ovu poruku je izmenio koldar: 19. Jan 2011 - 12:46

#638 Oslo

putnik

• Član
  • Poruka:143
  • muški

Napisano: 19. Jan 2011 - 20:18

Pogledaj porukumicamica @ 17. Jan 2011 - 01:36

Ako nadjete negde smestaj za tri osobe u gradu Palmi do 12eura po osobi, javite, a mi cemo vam biti veoma zahvalni.
----------------------------------------

Evo ovaj hotel je 13 evra po osobi u trokrevetnoj sobi,naravno za te pare ne ocekuj luksuz

http://www.hostelboo...-30&intNights=1

Ovu poruku je izmenio DraganV: 20. Jan 2011 - 00:14
skracen citat

#639 micamica

turista

• Član
  • muški

Napisano: 22. Jan 2011 - 21:43

Pogledaj porukuOslo @ 19. Jan 2011 - 20:18

----------------------------------------

Evo ovaj hotel je 13 evra po osobi u trokrevetnoj sobi,naravno za te pare ne ocekuj luksuz

http://www.hostelboo...-30&intNights=1

Hvala Oslo! Ovo je varijanta koju cemo uzeti u obzir.
Bilo bi bolje kada bismo negde nasli smestaj gde ima kuhinja, ili upotreba kuhinje - kao u Grckoj!

#640 Estella

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:350
  • ženski

Napisano: 26. Feb 2011 - 23:40

Dugo me nije bilo na ovom forumu, ali sam odavno clan. Napravila sam pauzu sto se putovanja tice jer sam u medjuvremenu postala mama jedne slatke devojcice. Ranije smo moj suprug i ja letovali po Turskoj, Tunisu, Egiptu. Sada bismo smo uzeli u obzir Spaniju, a putujemo nas troje, avionom, dete ce nam tad imati 15-16 meseci. S obzirom da uopste ne poznajem Spaniju, zamolila bih vas da mi preporucite neko mirno mesto pogodno za porodicni odmor, a da ima lepu plazu i da more nije hladno. Cesto cujem kako je more hladno u Spaniji, da li je to svuda tako ili samo u nekim mestima? Ako imate i predlog za neki konkretan hotel sa recimo tri zvezdice, napisite! A ako mislite da je za nas Grcka mozda bolja destinacija, kazite nam i to! Hvala puno, pozdrav!

#641 MAKA esp

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 06. Mar 2011 - 22:43

Pogledaj porukuNemanja-vodic @ 28. Nov 2010 - 13:31

Ja sam taj Nemanja i ako imate neka pitanja vezana za Spaniju i Lloret de mar slobodno me pitajte. Radim tamo kao vodic vec 4 godine. Pozdrav :D
E ovako....ja sam letovala prosle godine, tura na relaciji Italija-Spanija-Francuska, ma bilo mi je fenomenalno...evo juce se dogovorih sa drugaricom, i idemo nas dve opet sledece godine...bila sam u Lloret-u, i zelim ponovo....u hotelu Garbi Park...sada mene interesuje, ja sam vidjala prilicno visoke cene, a znam da toliko nije bilo, i citala sam po forumima i official stranicama low cast aviokompanija, karta do Barse povratna moze da se nadje za 110e, 119e, zavisi u kom terminu, a citala sam na forumima da su neki i prolazili i za po 90e, 99e...meni to nesto mnogo malo, ne znam da li je bez ili sa taxama...jer ako jeste to mi jos i jeftinije i udobnije dodje da odem avionom...sta ti mislis o svemu, kako proci najjeftinije sa kartom i smestajem ali da bude relativno blizu plaze :)???

#642 MAKA esp

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 06. Mar 2011 - 22:44

Pogledaj porukuNemanja-vodic @ 28. Nov 2010 - 13:31

E ovako....ja sam letovala prosle godine, tura na relaciji Italija-Spanija-Francuska, ma bilo mi je fenomenalno...evo juce se dogovorih sa drugaricom, i idemo nas dve opet sledece godine...bila sam u Lloret-u, i zelim ponovo....u hotelu Garbi Park...sada mene interesuje, ja sam vidjala prilicno visoke cene, a znam da toliko nije bilo, i citala sam po forumima i official stranicama low cast aviokompanija, karta do Barse povratna moze da se nadje za 110e, 119e, zavisi u kom terminu, a citala sam na forumima da su neki i prolazili i za po 90e, 99e...meni to nesto mnogo malo, ne znam da li je bez ili sa taxama...jer ako jeste to mi jos i jeftinije i udobnije dodje da odem avionom...sta ti mislis o svemu, kako proci najjeftinije sa kartom i smestajem ali da bude relativno blizu plaze ??? Maka...

#643 koldar

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Mar 2011 - 09:31

Trenutno najjeftinija avio karta za Barselonu je 143e (Spanair), za ovogodišnju letnu sezonu. Može jeftinije, ali to je već van sezone, kada nije vreme za kupanje. Istina, ni ovih 143e ne "beži" puno od cena koje si navela. Opet napominjem, reč je o ovom momentu. Jer zapravo nikada se ne zna da li će i kada neka avio kompanija odobriti neke popuste. S obzirom da se letovanje planira mesecima unapred, to praktično znači da je cena od 143e neka najmerodavnija. Ruku na srce, ni ovo nije mnogo, s obzirom da izbegavaš klackanje od 2000km u jednom pravcu, a i jedna čekirana torba je u ceni.
što se tiče hotela, uradi to preko interneta. Preko nekog booking sajta. Pisao sam već o tome na temi Španija. Kada sve to sabereš, avion od 143e + hotel, uštedećeš 120-130e minimum, za isti period, isti hotel i uslugu u odnosu na naše agencije.

Ovu poruku je izmenio koldar: 07. Mar 2011 - 09:35

#644 koldar

iskusni putnik

• Član
  • muški

Napisano: 07. Mar 2011 - 10:05

Ono što je interesantno, jedna od naših popularnih agencija za Španiju, a to je Plus-turs, leti sa Spanair-om, a sve njihove hotele koji su im u ponudi, naći će te i na booking sajtovima. Na primer alpharooms.com. Uštede nisu zanemarljive. Ko želi da ima agencijskog predstavnika u mestu letovanja, organizovan prevoz od aerodroma do hotela, organizovane izlete itd, to jest po sistemu "sve na tacni", taj će to i deblje da plati.

#645 lav

svetski putnik

• Član
  • Poruka:947

Napisano: 07. Mar 2011 - 17:32

@maka

Ako ste vec bile u Spaniji, nece vam biti problem da se snadjete. Kao sto Koldar rece imate direktan let iz Beograda preko Spanaira, a ako vas ne mrzi da se malo cimate mozete i preko Temisvara do Barselone i onda to dodje puno jeftinije (www.wizzair.com). Da, cene su sa svim taksama, a mogu se pronaci letovi i za desetak evra. Wizzair posebno naplacuje prtljag.

Jednom kada krenete u avanturu, veruj mi da vam vise nece pasti na pamet da idete preko agencija!
Veoma povoljne hotele u Spaniji nalazila sam preko www.travelrepublic.com.
Skandalozno koliko se nase agencije ugradjuju, ali izgleda da "derikozama" ni to nije dovoljno, pa ako se pojavi neki jeftiniji hotel oni ti prosto saopste da je "prebukiran" pa te smeste u neki sasvim drugi. Meni se upravo to dogodilo sa agencijom Plustours.
Srecno kako god da odlucite!

Broj korisnika koji čitaju temu: 2

Članovi: 0, gosti: 2, skriveni članovi: 0