Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Parking u Solunu

44 odgovora na temu

#16 cikasvaba

backpacker

• Član
  • Poruka:5
  • muški

Napisano: 30. Jul 2010 - 15:07

@bbbking : Rekao mi brat jutros ,kaze da se sa "ringroada" spustio dole i kod nekog velikog stadiona skrenuo desno u tu ulicu "duple trake' - valjda Ag. Dimitriou (NE ZNAM DA LI MISLIMO NA ISTU ULICU). Vozio pravo i sa leve strane mu je bio Univerzitet ili naselje (on je prvo mislio da je to bolnica ) a sa desne strane je bilo neko brdasce i zgrade-naselje.Dosao do neke raskrsnice gde je desno neko groblje i on se na tu stranu posle neke pumpe parkirao i sve je bilo o.k. Spustio se dole do centra -Tsimski ulice, i tu i u okolini blejao ceo dan.
Da li si siguran da iznad te ulice "Ag.Dimitriou" nije zona za parking?
Unapred zahvalan!

#17 Marijabo

backpacker

• Član
  • Poruka:17
  • ženski

Napisano: 07. Aug 2010 - 19:00

Ja sam parkirala u ulici ispod Mcdonalds-a,privatna garaza,ostavis auto nekom liku i on ga uparkira unutra i isparkira,pocetni sat 6,5e svaki sledeci 2,5.
Prvo skoci pa reci hop.

#18 Tripco

svetski putnik

• Član
  • Poruka:539

Napisano: 07. Aug 2010 - 23:15

Od železničke stanice ka centru, sa gornje strane Egnatie (tamo gde je gomila onih radnji što prodaju vojnu opremu) postoji više garaža i parkinga gde je 6 sati 6-8Eur. Pre 2 godine na jednom parkingu (zakupljen prostor između zgrada pa pridodata rampa i kućica za čuvara) 7 Eur parakiranje kad god dođeš od 08.00h do 16.00h. Dakle, najviše se isplati onima koji ujutru ostavljaju kola. Jedino je frka ako ne dođeš do 16.00, onda možeš da uzmeš auto tek sledećeg jutra.
Prognoziram vreme gledanjem kroz dance od flaše. Povoljno.

MFT: Grčka - Igra svetlosti i tame

#19 andrej26

svetski putnik

• Član
  • Poruka:1002
  • muški

Napisano: 21. Aug 2010 - 21:20

Pogledaj porukuЗоки @ 30. Jul 2010 - 01:01

Још треба додати да, као и код нас, суботом од 15 (или 16, нисам запамтио) часова до понедељка ујутру се паркирање не плаћа.
Danas proverio, od 15h je free do pon. ujutru.

#20 vlada63

backpacker

• Član
  • Poruka:25

Napisano: 23. Aug 2010 - 14:21

Za one koji shopinguju ili obilaze Solun evo jednog izuzetnog mesta za parkiranje. Adresa je "Dimosthenous 6". Imate 2 zatvorene garaze-parking koje rade 24h i potpuno ste bezbedni. Nalaze se u samom centru Soluna odmah kod Aristotelovog trga a Simicki ulica vam je na 100m. Prvi sat je 3 eura a svaki naredni je po 2 eura. Mozda malo vise kosta ali ste zato 100% bezbedni.:D
http://maps.google.c...ar=Thessalonika,+Greece&ei=jGVyTL2tCqGWOMe9ubAL&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CB8Q8gEwAA

#21 Nenad123

turista

• Član
  • Poruka:57
  • muški

Napisano: 23. Aug 2010 - 15:33

Pogledaj porukuvlada63 @ 23. Aug 2010 - 14:21

Za one koji shopinguju ili obilaze Solun evo jednog izuzetnog mesta za parkiranje. Adresa je "Dimosthenous 6". Imate 2 zatvorene garaze-parking koje rade 24h i potpuno ste bezbedni. Nalaze se u samom centru Soluna odmah kod Aristotelovog trga a Simicki ulica vam je na 100m. Prvi sat je 3 eura a svaki naredni je po 2 eura. Mozda malo vise kosta ali ste zato 100% bezbedni.:D
http://maps.google.c...ar=Thessalonika,+Greece&ei=jGVyTL2tCqGWOMe9ubAL&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CB8Q8gEwAA

Da,u toj ulici su podzemni parkinzi "katakombe", nije klasicna garaza, ali je ok.
Moguc problem: nema klasicne rampe i naplate, nije klasicno parkiranje, nego se pravi vozic, moze biti problem pri izlasku ... (zato traze da ostavite kljuceve od auta pa oni parkiraju, ali ako ne zelite mozete uparkirati licno, zadrzati kljuceve uz vas).
Navedena cena je tacna, jedino reper na postavljenom linku ne odgovara poziciji garaze...
Pozz.

#22 andrej26

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 24. Aug 2010 - 21:34

Pogledaj porukubbbking @ 30. Jul 2010 - 09:07

Агиос Димитриос је слободна за паркирање са обе стране.3 дана ми је стајао аутомобил без проблема.Чак није био ни испред хотела.Ко хоће да буде сигуран, а кратко је у Солуну (пар сати) боље је ићи на паркинге код Аристотеловог трга или код кеја.Око 3.6е за 2 сата или 2.5е сат.

Danas parkirao kod keja 2,1e po satu.

#23 Hublot

backpacker

• Član
  • Poruka:3
  • muški

Napisano: 29. Aug 2010 - 21:47

Juče sam imao vatreno krštenje parkiranja u Solunu. Ušao u Solun iz pravca Halkidikija, pravo kroz Egnatia Odos, promašio skretanje levo za parkirališta pored luke (otišao čak do bulevara Monastirou) i bio prinuđen na par krugova oko centra. Nisam zalazio u male ulice sa obeleženim parking mestima već neka veća parkirališta i našao na kraju podzemnu garažu u koju se ulazi levo na samom početku ulice Tsimiski (kada prođete OTE kulu). Jedini problem: početni sat 4.5 evra, svaki sledeći 3.3 evra, ali je mesto idealno ko hoće da vidi najlepši dep Soluna..

#24 andrej26

svetski putnik

• Član
  • muški

Napisano: 30. Aug 2010 - 22:01

Pogledaj porukuHublot @ 29. Aug 2010 - 21:47

Juče sam imao vatreno krštenje parkiranja u Solunu. Ušao u Solun iz pravca Halkidikija, pravo kroz Egnatia Odos, promašio skretanje levo za parkirališta pored luke (otišao čak do bulevara Monastirou) i bio prinuđen na par krugova oko centra. Nisam zalazio u male ulice sa obeleženim parking mestima već neka veća parkirališta i našao na kraju podzemnu garažu u koju se ulazi levo na samom početku ulice Tsimiski (kada prođete OTE kulu). Jedini problem: početni sat 4.5 evra, svaki sledeći 3.3 evra, ali je mesto idealno ko hoće da vidi najlepši dep Soluna..
To je bas preskupo, bolje je doci u Solun subotu posle podne ili u nedelju kada nema guzve, sve je divno za setnju i parkirate na ulici gde hocete, pa obilazak na tenane.

#25 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 31. Aug 2010 - 11:35

Da li zna neko kakva je situacija sa parkiranjem oko Srpskog vojničkog groblja i od kad do kad je groblje otvoreno za posete.

#26 rooster

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 05. Sep 2010 - 00:42

Ja sam do sada popio 2 kazne od po 20€ za neplaćanje parkiranja u Solunu :bez-zuba: .

Prvu 2008. a drugu ove, 2010., kada sam parkirao u Filippou ulici, iznad Dikastrion skvera, 5-6 sati.

Jednostavno uzmem kaznu sa šoferke i stavim je u džep do izlaska iz Grčke.

Oba puta nije bilo nikakve frke kod izlaska iz Grčke ali me je doduše bilo malo prpa da neće možda neki kompjuter da me "izda"...

#27 gpaleolog

backpacker

• Član
  • Poruka:38
  • muški

Napisano: 06. Sep 2010 - 07:46

Pogledaj porukubaki70 @ 31. Aug 2010 - 11:35

Da li zna neko kakva je situacija sa parkiranjem oko Srpskog vojničkog groblja i od kad do kad je groblje otvoreno za posete.

Oko groblja imaš mesta za parkiranje koliko hoćeš. Nisu to organizovani parkinzi već onako na ulici i ništa se ne naplaćuje. Mi smo bili oko 9 pre podne. Bilo je otvoreno a i deda se ubrzo pojavio.

#28 zebeslav

backpacker

• Član
  • Poruka:9

Napisano: 07. Sep 2010 - 11:43

Parkiranje po garazama je bas preskupo. Mi smo ove godine za 2.5 sata platili 10.5 evra. Traziti mesto po ulici za parking nije bas lak posao. Posle smo culi za dobru varijantu - parkiras kola kod Ikee i onda autobusom u centar (ovo naravno koga ne mrzi).

#29 nounoursic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:202
  • ženski

Napisano: 07. Sep 2010 - 20:16

Bila sam u Solunu krajem avgusta, i dobila sam preporuku od coveka kod koga smo uzeli rent a car, da se parkiramo iz pravca Halkidikija kad se ide, na prvom semaforu posle skretanja ka aerodromu, desno ili levo kaze on nama postoje parkinzi. Mi dodjemo do semafora, skrenemo desno, probamo sa GPS-om da pronadjemo na POI neki okolni parking, motali se okolo, motali i tu nasli neko mesto za parkiranje, ali nije zvanican parking. Ja udjem u radnju pored, da pitam gde da kupim onu karticu za parking a on kaze- pa tu vam je free parking :) I eto, mi se parkirali free, peske do kule sat i po vremena, zabavno, ali smo se vratili gradskim autobusom nazad.

#30 baki70

svetski putnik

• Član
  • Poruka:628
  • muški

Napisano: 10. Sep 2010 - 19:39

Pogledaj porukugpaleolog @ 06. Sep 2010 - 07:46

Oko groblja imaš mesta za parkiranje koliko hoćeš. Nisu to organizovani parkinzi već onako na ulici i ništa se ne naplaćuje. Mi smo bili oko 9 pre podne. Bilo je otvoreno a i deda se ubrzo pojavio.

Pre tvog posta sam završio sa obilaskom Soluna i krenuo dalje, tako da mi nije koristio, ali u svakom slučaju hvala na odgovoru.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0