Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Parking u Solunu

44 odgovora na temu

#31 Марија Љ.

putnik

• Član
  • Poruka:104
  • ženski

Napisano: 04. Oct 2010 - 06:50

Наћи слободно место за паркирање у било којој улици или уличици у центру, од Егнације до мора, је скоро немогућа мисија.
Била у Солуну у среду и четвртак и нигде места. На крају су ме упутили из хотела Илисиа (Егнација 24) на паркинг, подземни, наравно, који је на 50-ак метара, али не баш уочљив, 13 евра за дан,тј. за 24 сата. Грк на паркингу је био веома љубазан па је ауто био 2-3 сата дуже без икакве доплате.

#32 bane66

backpacker

• Član
  • Poruka:9
  • muški

Napisano: 07. Mar 2011 - 21:40

7-og avgusta 2010. godine, subota oko 09 ujutro, parkirao sam kod zgrada preko puta hotela Makedonija. Peske 5 minuta do Bele kule. Nista se ne placa a ima mesta i u hladovini.

#33 zammboni

backpacker

• Član
  • Poruka:1

Napisano: 05. Apr 2011 - 23:43

Najpre veliko hvala svim ljudima koji su dosada nesebicno davali svima nama razno razne informacije.
Nov sam na forumu, procitao dosta postova ali bas i nisam nasao to sto trazim,pa evo da pitam.

Moram putovati sa solunskog aerodroma. Nazalost voza nema do soluna, a autobuske linije nisu mi bas izbor jer ih nema u terminu kad meni trebaju. znaci trebao bih cekati 12 sati minimum, i plus kad bih se vracao ostao bih vezanih ruku,jer prevoza za nazad bas tog dana nema. E sada jedino resenje je auto. Posto je drasticno skup parking na aerodromu da bih ostavio auto 5 dana, nameravam ga ostaviti na parkingu kod IKEJE, normalno jer je besplatan. Pitanje moje finalno je dal mislite da je to pametno, jeli ostavio mozda neko tamo auto na nekoliko dana, eventualno ideju gde da ostavis auto 4,5 dana blizu aerodroma.a da te ne oderu:))

#34 Грд

turista

• Član
  • Poruka:67
  • muški

Napisano: 29. Apr 2011 - 01:57

Pogledaj porukupetronije2 @ 01. Mar 2010 - 21:26

Planiram izlet do Soluna, pa me interesuje rezim parkiranja u Solunu.

Da li neko moze da napise lokacije garaza u centru, kao i cene? Koliko je tesko naci mesto subotom? Da li je mozda pametnije ostaviti auto kod Ikee ili Mega outleta, pa se prevozom spustiti do grada?

Hvala svima na odgovorima!

Мало касним, али не видех да је ико написао да је викендом (као и код нас) паркинг на улицама Солуна бесплатан. Ја сам стигао у град у суботу око 13ч и до недеље по подне сам налазио места где год ми је било потребно. Савршено за кратак излет на путу ка или на повратку са летовања. Не сећам се само од ког сата је суботом бесплатан паркинг.

#35 nacafaca19

backpacker

• Član
  • Poruka:43
  • ženski

Napisano: 07. Jul 2011 - 14:27

Sada leti ja mislim da nje tesko parkirati se jer grci idu do mora!A radnim danima je nemoguce misija sem od 1 do 15.8 naravno uvek ima mesta na privatnim parkinzima a cena je zista previsoka oko 6e 1 sat!

#36 slatkiš

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:279
  • ženski

Napisano: 07. Jul 2011 - 14:36

Juče sam se vratila iz Grčke i mogu reći što se tiče parkiranja u Solunu , to i nije tako nemoguća misija kako se misli i očekuje. Imate uz obalu kod bele kule, nešto nize ka spomeniku Aleksandru V. parking mesta uz samo šetalište , kao i u ulici paralelnoj sa tom ( pre ulaska u tsimitski i egnatia) parking uz sam put, uz zgrade i košta po satu 1.70 eura. Parking kartu kupite na aparatu, ima ih na svakih valjda 20 metara, ubacite onoliko novca koliko mislite da ćete provesti vremena u Solunu i kartu obavezno stavite napred da se vidi, pošto zaista idu i kontrolišu to, mi smo imali sreću da ih vidimo, baš kao i policiju koja ide i piše kazne onima koji se nepropisno parkiraju kod same bele kule. Nema potrebe da tražite i skupo plaćate privatne parkinge !!! Od silnih informacija za neke , vrtela sam se kroz tsimitski ulicu pola sata, petak, gužva, oko 14h, dok mi nije došlo preko glave i spustih se do bele kule, taman vidim policajac piše kazne za one koji su se tu parkirali, pitam čoveka gde mogu da se normalno parkiram da me ne " oderu " kaže mi , spustite se za dva semafora niže, imate parking sa cenom od 1.70e po satu. Upravo je tako i bilo ! Nit je posebno daleko, niti strašno, pri tom vrlo jednostavno se izlazi odatle iz Soluna ka Halkidikiju ponovo, a kola su nam bila svo vreme u hladu !

#37 Andy Kaufman

backpacker

• Član
  • Poruka:5

Napisano: 07. Jul 2011 - 15:52

@ slatkis

Extra info!

Ja sam danas zabo onaj zatvoreni parking kod Aristotelovoh trga. Neko je rekao da ga treba izbegavati u sirokom luku,medjutim nisam imao zivaca da jurcam okolo u potrazi za drugim parkingom. Cena je bila 14 eura za period od 08.15 do 12.05...ujutru naravno.

P.S. mala ispravka. Nadjoh racun. Bili smo tacno 3h i 39 min i to smo platili 13 eura.
Period je od 08.25 do 12.04h. Kazem da je ovaj period zato sto izgleda da im se i cena razlikuje od perioda dana.

Ovu poruku je izmenio Andy Kaufman: 07. Jul 2011 - 16:28

#38 Nenad123

turista

• Član
  • Poruka:57
  • muški

Napisano: 07. Jul 2011 - 22:34

Posto je to podzemna garaza, da li je parkiranje tipa vozica i da li se ostavljaju klucevi od auta radi isparkiravanja drugih vozila?

#39 aleksa5

putnik

• Član
  • Poruka:107
  • muški

Napisano: 01. Aug 2011 - 21:16

Pre nekoliko dana parkirao u podzemnoj garazi kod Aristotelovog trga.Cena za prvi i drugi sat 3e,asvaki sledeci 2e.Ostavljaju se klucevi jer oni uteravaju i isteravaju auto.

#40 smicic

backpacker

• Član
  • Poruka:34
  • muški

Napisano: 16. Aug 2011 - 18:59

Danas sam parkirao autu u solunskoj luci i za period od 8:15 do 14:10 naknada iznosi 9.60€.
Prva četiri sata su 1.50€/sat, a od 5-og do 10-og sata 1.70€/sat. Postoji 250 parkng mesta.
Inače jutros u 8:15 je bilo troje kola parkirano, a oko 14h, moglo se naći još puno praznih mesta.
Jedina loša stvar je što open air varijanta parkinga, pa kada sam seo u auto u 14h u njemu je bilo 50 stepeni, a napolju 35.

#41 banem

turista

• Član
  • Poruka:70
  • muški

Napisano: 29. Aug 2011 - 08:34

Parking kod svih velikih prodavnica je - džaba. Vidim da je Mega outlet blizu Soluna, pa za dnevnu free varijantu... :)

#42 BojanMKD

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:373
  • muški

Napisano: 08. Sep 2011 - 04:07

jel moze neko da mi kaze gde se nalazi taj hotel Makedonija ne mogu da se snadjem?

#43 miilos2004

turista

• Član
  • Poruka:70

Napisano: 05. May 2012 - 14:04

malo da živne ova tema :glupipapir:
Baš bi bilo lepo kad bi neko okačio mapu sa obeleženim parkinzima
:thankyou:

#44 tsonga

backpacker

• Član
  • Poruka:30
  • muški

Napisano: 05. May 2012 - 18:26

http://wikimapia.org...08&z=18&l=0&m=b

Ovu poruku je izmenio tsonga: 05. May 2012 - 18:30

#45 bane66

backpacker

• Član
  • Poruka:9
  • muški

Napisano: 06. May 2012 - 20:31

Pogledaj porukuBojanMKD @ 08. Sep 2011 - 04:07

jel moze neko da mi kaze gde se nalazi taj hotel Makedonija ne mogu da se snadjem?
Hotel Makedonija se nalazi na oko 500 metara od Bele kule pored mora u pravcu dela grada Kalamarija.

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0