Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

SKIATOS-UPAKOVANI RAJ

2846 odgovora na temu

#2731 micamica

turista

• Član
  • Poruka:55
  • muški

Napisano: 07. Dec 2011 - 22:02

Pogledaj porukusukisa @ 06. Dec 2011 - 19:40

Obavestenje za zainteresovane, Sabra je juce pocela prodaju za naredno leto. Imaju u ponudi i kucu Fantazija sto je novina. Pozz

Sukisa, evo, naprimer, jos jedan razlog zašto je Fantazija dobro pozicionirana:
kad idete prema centru - put vas prirodno vodi da morate prokrstariti onim divnim uličicama. I onda će vas stalno nešto vući da sledeći put idete drugom putanjom, pa drugom, pa drugom!
A i to je najbliza lokacija do plaže.

#2732 krem-bananica

turista

• Član
  • Poruka:98
  • ženski

Napisano: 21. Dec 2011 - 20:12

Skiatos mi deluje vrlo privlačna destinacija za letovanje čitajući prethodne komentare.. Kakav je inače nocni zivot u gradu Skiatosu? Takođe, vidim da je aranžman za Skiatos izbacio i Belvi..

#2733 micamica

turista

• Član
  • Poruka:55
  • muški

Napisano: 22. Dec 2011 - 12:25

Aki uzmes smestaj u gradu Skiatosu, onda ti je sve na dohvat ruke i sve je super!

Ovu poruku je izmenio suki: 04. Jan 2012 - 09:43
nema potrebe citirati ako se odgovara na predhodni post

#2734 salsita

svetski putnik

• Član
  • Poruka:2279
  • ženski

Napisano: 24. Dec 2011 - 16:33

Da li neko zna da mi kaze nesto o hotelu Muses 3*Koukounaries ?

#2735 yeya

backpacker

• Član
  • Poruka:32

Napisano: 29. Dec 2011 - 01:57

Imaju STRAVA hranu, to znam :D (u restoranu koji ne vjerujem da pokriva pansion. On je, cini mi se, samo za goste koji posebno placaju.)
Sobe onako, standardica.. blizu su plaze Koukounaries.
Imaju i bazence ispred de stalno ima ljudi. :cool:

#2736 diddlina

backpacker

• Član
  • Poruka:6

Napisano: 15. Jan 2012 - 22:55

Planiramo da ovog leta obiđemo Skiatos, dečko i ja. :cvetak: Čitajući postove na forumu odlučili smo da rezervišemo smeštaj u gradu (zbog večernjih šetnji) a da svakoga jutra tj dana menjamo plaže. Išli bi smo preko agencije, a na ostrvu bi koristili lokalni autobuski prevoz.

Ono što nas interesuje je: da li, na svakoj stanici piše koja je plaža u blizini? Kako doći do plaža: Ambelakia, Agia Eleni, Mandraki, Elias ako je poslednja stanica, koliko sam razumela, na ulazu plaže Koukounaries? Da li postoje neki putokazi, tako nešto..? I, da li se ide na još neke plaže u izletu do Lalarije ili se samo ta plaža obilazi? :thankyou2:

Ovu poruku je izmenio diddlina: 15. Jan 2012 - 23:04

#2737 dunjas

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:211

Napisano: 20. Jan 2012 - 06:28

diddlina piše na svakoj stanici koja je plaža u blizini a obično se i kondukter "izdere" da najavi plažu/stanicu :)

Što se tiče tvog pitanja za Mandraki i ostale plaže u tom delu, našla sam Draganovo uputstvo koje mi se čini OK, mislim da smo i mi tako dolazili:

"Autobuske stanice prema plazi kukunaries, mislim da su u pitanju stanice 24 i 25, jer je br. 26 zadnja stanica Kukunaries, sidjes i sledis putokaz koji sa puta pokazuje na borovu sumu, kojom ces za nekih 15 min hoda stici do racvanja za dve palze Mandraki i Elias, prva je levo a druga desno u odnosu na pravac dolazenja, ako ides prema Eliasu, imaces kasnije jos jedno racvanje za trecu plazu. Ako sidjes na stanici br. 25, nekih 700-800 m dalje od puta ti je plaza A. Eleni, gde je verovatno najlepsi zalazak sunca na ostrvu."

Postoji nekoliko verzija izleta za Lalariju, mi smo išli na turu oko ostvra plus kopno, tj. obišli smo na tom izletu plaže: Lalariju, Kastro, zatim Pilion na kopnu i u povrtaku Tsugriu ostrvo. Predlažem da izbegneš tu varijantu sa kopnom, mada smo se tamo slatko kupali u nekoj uvalici ali ništa posebno.

#2738 malta06

backpacker

• Član
  • Poruka:13

Napisano: 17. Feb 2012 - 20:16

Evo polako se priblizava i ova letnja sezona, i sto se tice bar nas ovde u Bgd moramo da planiramo a mozda i da uplatimo letovanje za ovu sezonu. :klap:
Ove godine sam planirao da idem na nako od ostrva jer kao sam cuo prava Grcka se vidi i oseti u juznim krajevima iste i na ostrvima, narocito onim koja se uspela da sacuvaju svoju autenticnost. Dvoumljenje je bilo izmedju Lefkade, Zakintosa i uopste ostrav sa te strane i onda mi se kao opcija pojavio Skiatos.
Odmah da napomenem da je u pitanju porodica sa dvoje manje dece 3 i 5 godina. Na letovanje bi isli automobilom. E sad na ovom forumu i raznim drugim tekstovima citao sam dosta o Skiatosu, ima tu raznih utisaka, dobrih i losih, ali bih voleo da nako ko je u slicnoj poziciji kao ja (dvoje dece, auto itd) da neko svoje koliko je to moguce objektivno gledanje odmor na Skiatosu. :cool:
Cini mi se da nase agencije ne daju bas veliki diafazon smestaja, pa mozda sam rezervisem preko neta neki smestaj, u tom slucaju molio bih za savet, gde, kako itd.
Da li se isplati da sami kuvamo ili da se hranimo u tavernama, da li postoje restorani gde se moze unapred pretplatiti odredjeni broj obroka.
Puno je pitanja ali kad se zeli lep odmor mora se na sve misliti. <_<

Jos jedno pitanje, slucajno sam video smestaj na susednom ostrvu Skopelos, pa mi je izgledao prilicno zanimljiv. Da li je neko bio na tom ostrvu i sta moze da kaze o njemu, naravno u ovom kontekstu letovanja i odlaska tamo.

Hvala svima na savetima i pomoci. :)

#2739 Milojke

backpacker

• Član
  • Poruka:14
  • muški

Napisano: 19. Feb 2012 - 15:16

Bio sam prošle godine krajem maja a u avgustu sam putovao na Lefkadu. Nemoguće ih je porediti.
Moram da iznesem jedno: u Sabri su nam uzeli 42 evra za povratne karte trajektom koje su ustvari kostale 14 evra (odn.28 evra ukupno) sa grupnim popustom. Samo želim da ukažem na bezobrazluk.
Lep provod svima koji ovo leto provedu na Skiatosu.

#2740 dunjas

iskusni putnik

• Član

Napisano: 19. Feb 2012 - 17:09

Milojke, nisam te razumela, da li ne možeš porediti Skiatos i Lefkadu u smislu što su potpuno različiti ili ti je neko ostrvo od ova dva bilo mnogo lepše?

Ovu poruku je izmenio dunjas: 19. Feb 2012 - 17:08

#2741 Milojke

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 19. Feb 2012 - 20:37

Lefkada je po meni neuporedivo lepša, čistija i organizovanija. Mentalitet ljudi sa Jonskih ostrva je drugačiji, opušteniji.

Ovu poruku je izmenio suki: 09. Apr 2012 - 08:56
nema potrebe citirati ako se odgovara na predhodni post

#2742 dunjas

iskusni putnik

• Član

Napisano: 19. Feb 2012 - 21:49

Kako su ukusi različiti. Recimo, sa nama je u vili bio jedan bračni par koji je pretrošle godine bio na Lefkadi a prošle na Skiatosu (kada i mi) i njima je Skiatos recimo mnogo lepši, jednostavniji za obilazak, voda čistija. Ja nisam bila na Lefkadi, ali bila sam na Krfu, i da moguće da su ljudi tamo malo opušteniji. Ali od Skiatosa sam i očekivala nešto drugo, mislim, ne bi ni valjalo da su sva ostrva ista.

Meni je Skiatos divan, bar u septembru, kada smo mi bili. Nema gužve, čistije more nisam videla nigde, jednostavan je za obilazak (mi smo sve obilazili busom i pešaka).

Lefkada me još uvek ne privlači, Kefalonija je moja želja.

#2743 Milojke

backpacker

• Član
  • muški

Napisano: 20. Feb 2012 - 17:52

Evo slika iz juna 2011.
http://www.putovanja...a/galerija/9125

#2744 Infoputnik

Putolov

• Moderator
  • Poruka:9424
  • ženski

Napisano: 20. Feb 2012 - 20:42

Pogledaj porukudiddlina @ 15. Jan 2012 - 22:55

Ono što nas interesuje je: da li, na svakoj stanici piše koja je plaža u blizini? Kako doći do plaža: Ambelakia, Agia Eleni, Mandraki, Elias ako je poslednja stanica, koliko sam razumela, na ulazu plaže Koukounaries? Da li postoje neki putokazi, tako nešto..? I, da li se ide na još neke plaže u izletu do Lalarije ili se samo ta plaža obilazi? :thankyou2:

Nemoj nista da se brines oko obilaska Skiatosa. Cim stignete na ostrvo uzmete mapu koja je odlicno uradjena i obelezena u detalje. Imate ih u svakom kafeu na sanku, prodavnici...svuda i besplatna je. Onda ti je lako za obilazak. Super sto ste u gradu smesteni.

A sto se tice pomenutih ostrva Lefkada je najlepsa na slikama, Kefalonija je predobar i poseban dozivljaj i plaza i ljudi i cistote mora ma raj..., Skijatos je sladak ,ali i veoma lagan za obilazak i preporucujem ga u pred i post sezoni... Krit je famozan skroz drugaciji od svega... Svako ostrvo je bukvalno bisercic i vredan odlaska. Svako je dozivljaj na svoj nacin i ne mogu se i ne trebaju porediti.
Ono sto mene odbija od Skiatosa je bezobrazno, ali PREbezobrazno skup trajekt. Na njega vredi otici bez svog auta.
Kada bih sada isla na ovo slatko ostrvce, bukirala bih sama smestaj po ukusu u gradu Skiatosu. Do tamo bih busem do Volosa i iz Volosa samo predjem trajektom direktno u grad Skijatos.
Posle ti je renta dovoljna i za dva/tri dana.Busom i sa malo pesacenja moze vecina plaza da se obidje.
:)
......................................................
Postavljena slika Postavljena slika

#2745 dakis

backpacker

• Član
  • Poruka:47

Napisano: 21. Feb 2012 - 23:37

Pogledaj porukudunjas @ 19. Feb 2012 - 17:09

Milojke, nisam te razumela, da li ne možeš porediti Skiatos i Lefkadu u smislu što su potpuno različiti ili ti je neko ostrvo od ova dva bilo mnogo lepše?

Na Skiatosu sam bio prosle godine, na Lefkadi nisam, ali na osnovu onoga sto sam procitao na ovom forumu, pokusacu da uporedim ova dva ostrva.
Pre svega, Skiatos je mnogo manji od Lefkade, ima samo jedan glavni put, duzine oko 12 km i mnostvo sporednih (zemljanih uglavnom) koji vode do plaza, sto znaci da se mnogo lakse i brze moze obici, dok je Lefkada u tom pogledu mnogo raznovrsnija i sadrzajnija, te je potrebno vise vremena za odlazak sa jedne na drugu stranu ostrva, od mesta do mesta i sl.
Skiatos ima samo jedan grad/naselje, ostalo su samo turisticka naselja u bukvalnom smislu, dok Lefkada, koliko sam mogao da primetim, pored Lefkasa, sadrzi i nekoliko solidno naseljenih mesta kao sto su Nidri, Vasiliki i sl.
Sa druge strane, ono u sta sam siguran je da je Skiathos Town neuporedivo lepsi, vise mondenski, sredjeniji, sadrzajniji i u svakom drugom pogledu impresivniji grad od Lefkasa.
I na kraju plaze. Iako Skiatos poseduje mnogo manju teritoriju, po broju plaza ne zaostaje puno za Lefkadom, koja nema tako mnogo fenomenalnih plaza kao Skiatos. Ali ipak, nekolicina plaza sto ih Lefkada ima, smem se usuditi da kazem, meni mnogo lepse deluju nego one na kojima sam bio na Skiatosu!

Ovu poruku je izmenio dakis: 21. Feb 2012 - 23:39

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0