dunjas @ 19. Feb 2012 - 17:09
Milojke, nisam te razumela, da li ne možeš porediti Skiatos i Lefkadu u smislu što su potpuno različiti ili ti je neko ostrvo od ova dva bilo mnogo lepše?
Na Skiatosu sam bio prosle godine, na Lefkadi nisam, ali na osnovu onoga sto sam procitao na ovom forumu, pokusacu da uporedim ova dva ostrva.
Pre svega, Skiatos je mnogo manji od Lefkade, ima samo jedan glavni put, duzine oko 12 km i mnostvo sporednih (zemljanih uglavnom) koji vode do plaza, sto znaci da se mnogo lakse i brze moze obici, dok je Lefkada u tom pogledu mnogo raznovrsnija i sadrzajnija, te je potrebno vise vremena za odlazak sa jedne na drugu stranu ostrva, od mesta do mesta i sl.
Skiatos ima samo jedan grad/naselje, ostalo su samo turisticka naselja u bukvalnom smislu, dok Lefkada, koliko sam mogao da primetim, pored Lefkasa, sadrzi i nekoliko solidno naseljenih mesta kao sto su Nidri, Vasiliki i sl.
Sa druge strane, ono u sta sam siguran je da je Skiathos Town neuporedivo lepsi, vise mondenski, sredjeniji, sadrzajniji i u svakom drugom pogledu impresivniji grad od Lefkasa.
I na kraju plaze. Iako Skiatos poseduje mnogo manju teritoriju, po broju plaza ne zaostaje puno za Lefkadom, koja nema tako mnogo fenomenalnih plaza kao Skiatos. Ali ipak, nekolicina plaza sto ih Lefkada ima, smem se usuditi da kazem, meni mnogo lepse deluju nego one na kojima sam bio na Skiatosu!
Ovu poruku je izmenio dakis: 21. Feb 2012 - 23:39