Putovanja.info Forum: Meksiko - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Meksiko stara zemlja, stara kultura

#16 Korisnik je offline   jovanche

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 470
  • Učlanjen: 10.07.07

Napisano: 16. mar 2010 - 13:22

Citat

Kompanija sa kojom smo letjeli je holandska KLM i jedna povratna karta je koštala oko 560Euro.

Odakle ste leteli?

Posto iz BG ja nikad nisam uspela da nadjem ista ispod 1000e, eventualno 800 ako je preko Amerike.

A tako silno i jako zelim tamo :)
0

#17 Korisnik je offline   misk0

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 13
  • Učlanjen: 02.01.10

Napisano: 16. mar 2010 - 13:24

Kao sto napisah :) Milano->Amsterdam->Mexico City->Cancun. Zivim u Luganu pa mi je Milano udaljen nekih 70km.
0

#18 Korisnik je offline   jovanche

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 470
  • Učlanjen: 10.07.07

Napisano: 19. mar 2010 - 10:06

pa lako je iz lugana... :P
:)

neka, sticiu ja jednom do Meksika :)
0

#19 Korisnik je offline   kokanitis

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 3
  • Učlanjen: 16.06.11

Napisano: 16. jun 2011 - 11:51

mene zanima samo 1 stvar, koliko okvirno treba para za mexico, cancun, tulum za 20 dana +- 100E
0

#20 Korisnik je offline   Clara

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 126
  • Učlanjen: 30.05.08

Napisano: 16. jun 2011 - 21:35

Sta da ti kazem, zavisi sta imas uplaceno i na sta hoces da trosis novac
Generalno, Kankun je skup za zivot. Za neke vece kupovine namirnica tu je Wallmart, nesto malo skuplje je u lancima Chedraui i Soriana. Karta za gradski autobus je 12 pezosa, do Tuluma 92 pezosa. Taksi ima fiksne cene za odredjene delove grada, pa ako to znas nece se desiti da te "osisaju". Doduse, stoji i ono da ako hvatas taksi kod luke ili autobuske stanice, vole da traze vise.
Restorani su jeftini, naravno ne bas u srcu hotelske zone. Imaj u vidu da je ovde najnormalnija stvar da se svakojaka hrana prodaje na ulici i Meksikanci dosta to kupuju, ali se dosta i razboljevaju od iste. Klubovi su po sistemu ulaznica 250 pezosa i besplatna pica.
Dobra vest: plaze su kao sa razglednica i ima ih dosta na koje se ne placa ulaz!

P.S. Ako ti treba nesto konkretno od cena, reci pa cu probati da nadjem.
0

#21 Korisnik je offline   kokanitis

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. jun 2011 - 22:06

hm ako za 8.5 dolara dobijem 100 pezosa onda je to skroz pristojno...
jbm li ga da li moze da se prezivi, citaj provede odmor(3 obroka, po koji sladoled, uz pivce pre kluba i po neki obilazak) za 500-600 pezosa na dan..
mozda deluje glupo pitanje ali da mene neko pita tako nesto vezano za thailand ja bih mu odmah rekao koliko mu para treba, za koji tip odmora..
ako uopste budem isao, premisljam se nesto veceras..
:) :)
0

#22 Korisnik je offline   Clara

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. jun 2011 - 08:14

Imas bajatu informaciju. Upravo proverih kurs - treba ti 11 pezosa za 1 dolar, 14 pezosa za 1 euro.
Kad pomenu sladoled, njega ovde slabo ima i jako je skup. Bolje se odvazi da probas machacado, koji u ovom delu Meksika prave sa svezim vocem, a ne sirupom. Malo leda i voca, a dzabe je - 17 pezosa. Ili npr. helado de yogurt, 25 pezosa, biras sastojke, ili slatki churrosi, mene podsetise na nase tulumbe. Da, ne znam zasto, ali prava je muka naci cokoladu (u proseku dve vrste), dok na primer rafova sa zelatinom koliko ti srce iste, svih ukusa i proizvodjaca.
To sto si naveo za dnevnu potrosnju uklj. obroke, pivce, slatkise itd. mislim da je sasvim ok, jedino se od obilazaka ovde neces ovajditi. More i jezero, jedan muzej (nedeljom besplatan ulaz), jedan park sa skulpturama Leonore Karington (preminula pre nepunih mesec dana) i neke skromne rusevine, nesto sitno se placa ulaz, i to je to u gradu.
0

#23 Korisnik je offline   kokanitis

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. jun 2011 - 07:38

E HVALA TI PUUNO.
ali imam josh pitanja :D
kako je sa smestajem? kakve su tu cene, gledao sam nesto ima pristojan smestaj za 46$ za 2 osobe...
i sta ti mislis da li je najbolja opcija biti par dana u cancunu,pa ici u tulum, isla de mujeres sam video da nije lose....
0

#24 Korisnik je offline   Clara

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 24. jun 2011 - 17:17

Oko smestaja bojim se da nisam od pomoci :(. Ima hotela i u centru grada i pored jezera i pored mora, raznih kategorizacija, verujem da ces naci nesto sto ti odgovara.

Isla Mujeres je minijaturno ostrvo do kog se moze stici ferijem, idu na svakih pola sata. Povratna karta 140 pezosa. A tamo uzivancija! Predivne plaze sa sitnim peskom i onom tirkiznom bojom mora koju vezujemo za Karibe. Ostrvo je toliko malo (usko) da s jedne na drugu stranu jednostavno mozes prosetati, a ta druga strana u odnosu na onu gde je luka je opet prica za sebe. Obavezno probati lokalni specijalitet, ribu tikinxic koja ovde zivi i najbolja je riba koju sam probala.

Do ostrva Cozumel moras prvo do mesta Playa del Carmen, sat vremena busom, pa odatle hvatas feri, mislim da je cena 155 pezosa. Slatko, zivopisno ostrvo, a nama su kao preporuku dali plazu Paradise Beach.

Imas i ostrvo Holbox, ali to je vec malo dalje. Prvo 3 sata autobusom do mesta Chiquila, to je 70 pezosa, pa feri za 80. Tu je boja mora zelena, jako podseca na reku. Nema pravih puteva, vec neki mulj, i lokalci hodaju bosi, medjutim mi se nasli pametni pa isli u obuci i ublatnjavili se kao prasci! Kola nema, a glavno prevozno sredstvo je ono vozilo za golf, iznajmljivanje 120 pezosa na sat. Tu smo otisli bez smestaja i nasli lep hotelcic, sve je mirno i nekako imas utisak da su i turisti i lokalci jedna velika porodica. Najbolja stvar je sto mozes da unajmis ribare da te voze do nenaseljenih ostrva, na kojima ima flamingosa i ostalih prelepih ptica. Na jednom od njih mozes da plivas na izvoristu slatke vode, na drugom da setas kroz kristalno cisto more, a voda ti je do kolena dugo, dugo, itd. Raspametila sam se od prizora!

To sam ovako sad na brzinu nabacala, ako se odlucis za Meksiko nadam se da ti mogu jos pomoci oko izleta. Ne verujem da ima neke svrhe zadrzavati se u Tulumu, to je vise za izlet. Nisam bila, znam samo da ima bus, cini mi se 2 sata treba do tamo.

E da. Ono sto si me pitao prosli put. Ne posecujem cesto restorane, ali eto prekjuce smo izasli na veceru i cifra za veceru za troje (pice i dva jela, bez dezerta) je bila 400 pezosa.
0

#25 Korisnik je offline   Komandant Mark

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 19
  • Učlanjen: 30.06.11

Napisano: 19. avg 2011 - 21:24

Molim vas za misljenje da li je ok putovati za Mexico tacnije Riviera Maya sredinom Septembra?Postavljena slika
0

#26 Korisnik je offline   Clara

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 21. avg 2011 - 21:55

Definisi sta smatras pod tim OK.
Ovde sezona traje cele godine ("vecito leto") more, sunce, nema sta da ti zafali. Sa te strane ne moras da brines.
Ako mislis zbog uragana, sezona uragana je proglasena pocetkom juna i trajace do kraja novembra. Sve zavisi od srece, da li ce te zatrefiti za vreme tvog boravka ili ne. Ovih dana nam svaki dan pada kisa, ali to nije kao u Srbiji kad padne kisa pa se temperatura spusti za 10 stepeni, vec odmah grane sunce i najnormalnije nastavljas sa aktivnostima.
Jedini jaci uragan poslednjih godina je bio Wilma 2005. Tokom sezone redovno izdaju upozorenja, evo sad je aktuelna tropska oluja Harvey koja se trenutno nalazi u Hondurasu i ocekuje se na poluostrvu Jukatan za koji dan.
0

#27 Korisnik je offline   Komandant Mark

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 26. avg 2011 - 21:48

Evo definicije ok.

Prvi put planiramo ja i supruga odmor u Mexicu (Riviera Maya).Postavljena slika

Posto zivimo i radimo u Kanadi,neznam da li su nam potrebne vize,neko kaze da, neko kaze ne,u stvari na zvanicnom sajtu Meksicke ambasade stoji da nam je potrebna viza,ali opet sa druge strane prijatelji koji su bili tamo sa nasim pasosem i to nekoliko puta, kazu da je dovoljno da se pokaze Kanadska PR kartica koju mi imamo.

Takodje znamo da mozemo da je izvadimo u Kalgariju,ali smo tanki sa vremenom za cekanje.

Po tekstu bih zakljucio da zivite tamo ili da ste u ovom trenutku bas u Meksiku?

Ako moze mali savet da li su lanac hotela Barcelo Ok (i nemojte me pitati za def. Barcelo ok,molim vasPostavljena slika ),kao i za regiju Riviera Maya?

Hvala u svakom slucaju i pozz
0

#28 Korisnik je offline   Clara

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 27. avg 2011 - 16:30

Napisala sam vec da nisam od pomoci oko hotelskog smestaja, a i to oko vize zaista ne znam. Postavljena slika
Riviera Maya su Xcaret, Akumal, Xel-Ha, Puerto Morelos..., nisam bila jer je moja baza ipak Cancun, ali mislim da koje god mesto izaberete necete pogresiti. O izletima u sopstvenoj reziji sam pisala malo iznad. U medjuvremenu sam bila i do Tuluma i Chichen Itze, sa posetom kolonijalnom gradicu Valladolid i pecinama "cenotes". Ukljucite i ta mesta obavezno! Cim nadjem vremena, postavicu i foto-ture, toliko lepota ova zemlja ima...
0

#29 Korisnik je offline   Komandant Mark

• backpacker
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 27. avg 2011 - 19:51

Hvala puno,cekamo slikicePostavljena slika
0

#30 Korisnik je offline   shila011

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 21
  • Učlanjen: 02.03.09

Napisano: 28. avg 2011 - 10:18

Da li neko ima savet za avio karte, posle nove godine. Odgovara mi i mexio city, i cancun, veza izmedju evrope i meksika. Da li ameri prave problem oko tranzit viza , zaobisla bi njihovu teritoriju ako je ikako moguce , a da karta avio bude povoljnija.
0

• (3 Strane)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com