Skoči na sadržaj

putovanja.info logo

Radovi i podešavanja na forumu su u toku. Može se desiti da vam neke od funkcija ne rade. Verujemo da vam je važnije da je forum dostupan nego da sve funkcije rade. Izvinjavamo se na čekanju i zahvaljujemo vam na strpljenju. Potrudićemo se da u najkraćem roku osposobimo i ostale funkcije.

Kos i Rodos

• Ne možete pisati na ovoj temi
18 odgovora na temu

#1 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 21. Feb 2010 - 17:21

Pozdrav svima

Da li imate informacije o našim agencijama koje organizuju letovanje na Kosu i Rodosu po principu jedan deo odmora na jednom odnosno drugi deo odmora na drugom ostrvu? Pronašao sam podatak da je takav vid putovanja organizovala samo agencija Kalodukas ali im je smeštaj prilično žalostan. Uglavnom nude apartmane C kategorije i hotele sa 2*.

Nisam od onih koji vole da se ceo odmor izležavaju ispod suncobrana. Boravak na ova dva ostrva po pet dana uz izlet do Bodruma mi zvuči kao dobra ideja.

Hajde pomoć please

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#2 Branislava83

backpacker

• Član
  • Poruka:2
  • ženski

Napisano: 04. Mar 2010 - 13:20

Da odgovorim i pomognem koliko mogu...I ja trazim istu destinaciju i kombinaciju ostrva ali samo sam na Kalodoukasu nasla i ponudjeni hoteli jesu oskudni sto se ni meni nije svidelo...I zato sam se odlucila samo za Kos ove godine posto sam Rodos vec videla. Sa Kosa mozes da skoknes na Rodos, do Bodruma i ostalih okolnih ostrva tako da verujem da moze da se ispuni odmor kvalitetno. Opet sa Rodosa takodje postoje ekskurzije i na Simi ostrvo i jos mnogo stosta tako da ti ne bi bilo dosadno ni tamo, u principu dok jos malo obidjes i ostrvo,plaze, sve kad saberes ostane ti 3,4 dana za lencarenje na plazi...Mislim da ako zelis hotel neke srednje kategorizacije iole normalan da je bolje posetiti jedno ostrvo sa koga se pruza dosta moguznosti za obilaske...
Inace naletela sam jedino na kombinaciju Santorini-Krit gde je bilo vise kombinacija hotela u ponudi tako da sam biras hotel i to mi je izgledalo ok, ali i na Kritu sam bila pa reko da ne ponavljam, mada Krit se ne moze obici u jednom letovanju, minimum 2! A ima i drugih kombinacija, Santorini sa Iosom, Mikonosom....
Svake godine ista muka , ali slatka :)
Nadam se da sam bar nesto pomogla, a ako nisam-nisam ni odmogla ;)

pozz

Ovu poruku je izmenio suki: 09. Feb 2011 - 15:42

#3 Barkmann

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:236
  • muški

Napisano: 05. Mar 2010 - 10:57

Sačekajmo da vidimo ponudu agencija za ovu sezonu. Preko Kalodoukasa mogu se uzeti i samo avionske karte. Preko sajta pojedinih hotela rezervacija je daleko jeftinija. Primera radi hotel Kostas Palace u gradu Kosu je (računajući i avio kartu sa taxama) jeftiniji za čak 100€ ako se bookira preko sajta hotela.

Ovu poruku je izmenio suki: 09. Feb 2011 - 15:42

Basileus Basileon, Basileuon Basileuonton (цар царева царује царевима)

#4 Dragondd

backpacker

• Član
  • Poruka:3

Napisano: 07. Mar 2010 - 22:36

Ja nemam bas te informacije koje ti trebaju vezano za tur. agenciju ali ono sto mogu da ti kazem da je Rodos ( bas grad ) izuzetno atraktivan za letovanje u svakom pogledu. Nema sanse da ti bude dosadno koliko god dugo ostao. Svako moze da pronade za sebe po nesto, plaze su odlicne, nocni zivot vrlo aktivan, soping da mu pozavide najvece evropske metropole a i sto se tice znamenitosti ima sta da se vidi. Preporucujem i da se uzme renta car i obide celo ostrvo a mozes i da skoknes i do Bodruma i Marmarisa.....

Samo prilikom izbora hotela gledaj da je blize centru ili takozvane eli plaze, jer nase agencije nude i neke hotele koji se ne nalaze na dobroj lokaciji.

#5 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 08. Mar 2010 - 07:55

ovakve ponude ostrva obično podrazumevaju da je transport do luka vaš, ukoliko idete sa ostrva na ostrvo, pa morate da plaćate taxi ili da se snalazite sa buskim prevozom. dalje, ponuda hotela koji su u kombinaciji je obično veoma jadna. viza više nema...treba proveriti ponudu agencija, ali vam je moj savet da sami sebi osmislite odmor, prema vašim potrebama i afinitetima. dakle, http://www.booking.com , pogledajte cene, ponudu, pozicije hotela, udaljenosti od hotela do aerodoroma, cene prevoza, itd. proveravajte i wizzair koji leti iz temišvara, ukoliko imate šanse da bookirate odmor par meseci unapred, cena karte ume da bude baš povoljna...npr. book 3 meseca unapred, prošle godine, temišvar-valensija-temišvar 120E, sve sa taksama.

#6 ivana iva

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 26. Feb 2011 - 21:49

Planiram da avgust ove godine provedem na Kosu. Odusevljena sam svim opisima ( HVALA :klap:!!!). Prosle god sam letovala na Rodosu i preporucjem svima!!! Gradski prevoz je savrseno organizovan, te smo celu obalu prosli da 10 dana. Interesuje me da li je na Kosu moguce koristiti gradski prevoz i kakva su iskustva ( na zalost ne vozimo ) tako da nam je ta informacija veoma bitna!

#7 Jasminas

turista

• Član
  • Poruka:55
  • ženski

Napisano: 11. May 2011 - 12:47

Pogledaj porukuivana iva @ 26. Feb 2011 - 21:49

Planiram da avgust ove godine provedem na Kosu. Odusevljena sam svim opisima ( HVALA Postavljena slika!!!). Prosle god sam letovala na Rodosu i preporucjem svima!!! Gradski prevoz je savrseno organizovan, te smo celu obalu prosli da 10 dana. Interesuje me da li je na Kosu moguce koristiti gradski prevoz i kakva su iskustva ( na zalost ne vozimo ) tako da nam je ta informacija veoma bitna!

Ivana, meni je Rodos ove godine jedna od opcija, pa me zanima upravo mogućnost korišćenja lokalnog prevoza. Nisam baš neki vrsni vozač i ne želim da iznajmljujem tamo kola. Na netu sam pronašla neke podatke ali nema ih baš puno; na primer da postoji lokalni bus koji vozi od grada pa sve dole do Lindosa. Zanima me da li taj bus staje kod većine plaža na tom istočnom delu ostrva, budući da se tu nalaze najbolje plaže? Da li postoji prevoz koji vozi južno od Lindosa i na zapadnu stranu ostrva? Koliko su česti i pouzdani autobusi, od kada ujutru do kada uveče voze? Bila bih ti zahvalna i na bilo kojoj dodatnoj informaciji za koju misliš da je korisna...

#8 Miks

turista

• Član
  • Poruka:66

Napisano: 11. May 2011 - 19:07

Evo da se i ja malo ukljucim sto se tice Rodosa i prevoza na Rodosu. Na Rodosu smo letovali u septembru 2009. S obzirom da smo jako odusevljeni i ove godine smo uplatili Rodos od 15.08 preko Kontikija. Sto se tice prevoza na Rodosu, on je odlicno organizovan. Obavezno uzmite hotel u gradu Rodosu. Imate stanicu sa koje stalno idu autobusi koji voze do Falirakija, Kalitea, Lindos... Mi nismo rentirali auto jer je uzasna guzva, kao i na svakom ostrvu, tako da smo svaki dan isli busom. Bus staje u svakom od ovih mesta kao i na interesantnim plazama. Obicno smo se vracali oko sedam navece a odlazili bi oko jedanaest ujutro... U svakom slucaju prevoz je veoma dobro organizovan. Cim dodjete na stanicu imate red voznje i kupite karte tako da nemate potrebe da iznajmljujete auto.Ne mogu tacno da se setim kada ujutro polaze i kada se najkasnije vraca bus.

#9 trotter

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:278

Napisano: 11. May 2011 - 20:48

Pogledaj porukuivana iva @ 26. Feb 2011 - 21:49

Planiram da avgust ove godine provedem na Kosu. Odusevljena sam svim opisima ( HVALA :klap:!!!). Prosle god sam letovala na Rodosu i preporucjem svima!!! Gradski prevoz je savrseno organizovan, te smo celu obalu prosli da 10 dana. Interesuje me da li je na Kosu moguce koristiti gradski prevoz i kakva su iskustva ( na zalost ne vozimo ) tako da nam je ta informacija veoma bitna!

Da, moguće je koristiti prevoz po ostrvu... Obrati pažnju, slično Rodosu, severna strana je vetrovita, južna ne. Grad je prelep, obavezno obiđi Asklepion, i kao antičko-arheološki lokalitet, krepio je moju dušu bolje i efikasnije od srpskog zdravstva. Evo rasporeda autobusa...

http://www.kosisland...-schedules.html

Ovu poruku je izmenio trotter: 11. May 2011 - 20:51

#10 nounoursic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:202
  • ženski

Napisano: 12. May 2011 - 00:10

Pogledaj porukuMiks @ 11. May 2011 - 19:07

Evo da se i ja malo ukljucim sto se tice Rodosa i prevoza na Rodosu. Na Rodosu smo letovali u septembru 2009. S obzirom da smo jako odusevljeni i ove godine smo uplatili Rodos od 15.08 preko Kontikija. Sto se tice prevoza na Rodosu, on je odlicno organizovan. Obavezno uzmite hotel u gradu Rodosu. Imate stanicu sa koje stalno idu autobusi koji voze do Falirakija, Kalitea, Lindos... Mi nismo rentirali auto jer je uzasna guzva, kao i na svakom ostrvu, tako da smo svaki dan isli busom. Bus staje u svakom od ovih mesta kao i na interesantnim plazama. Obicno smo se vracali oko sedam navece a odlazili bi oko jedanaest ujutro... U svakom slucaju prevoz je veoma dobro organizovan. Cim dodjete na stanicu imate red voznje i kupite karte tako da nemate potrebe da iznajmljujete auto.Ne mogu tacno da se setim kada ujutro polaze i kada se najkasnije vraca bus.
Super informacije, thanx! I mi idemo 14. avgusta, uff jedva cekam da vidim ovo ostrvo!

#11 Miks

turista

• Član

Napisano: 12. May 2011 - 18:59

Preko koje agencije idete i koji hotel? Mi idemo 15.08 preko Kontikija,hotel Ibiscus. Pre dve godine smo bili u hotelu Mitsis Petit Palace i super je hotel. Eto ove godine cemo malo promeniti, pa smo izabrali Ibiscus. Vodite racuna da izaberete manje vetrovitu stranu ako idete u grad Rodos, koji definitivno preporucujem.

#12 nounoursic

iskusni putnik

• Član
  • Poruka:202
  • ženski

Napisano: 15. May 2011 - 16:59

Pogledaj porukuMiks @ 12. May 2011 - 18:59

Preko koje agencije idete i koji hotel? Mi idemo 15.08 preko Kontikija,hotel Ibiscus. Pre dve godine smo bili u hotelu Mitsis Petit Palace i super je hotel. Eto ove godine cemo malo promeniti, pa smo izabrali Ibiscus. Vodite racuna da izaberete manje vetrovitu stranu ako idete u grad Rodos, koji definitivno preporucujem.

Idemo sa Kaladoukasom, u hotel Calina, samo 2 zvezdice to nam je najmanje bitno, samo da je cisto, necemo provoditi neko vreme u samom hotelu. Mislim da jeste na vetrovitoj strani ali i to ne uzimamo u obzir, planiramo da se kupamo po drugim mestima na ostrvu, verovatno cemo iznajmiti auto tamo. BAs se radujem, grad mi deluje prelepo, to mi je vazno, da ima lepih mesta za obilazak i setnju, i lepih plaza naravno.

#13 Miks

turista

• Član

Napisano: 15. May 2011 - 21:02

Super, i mi smo 2009 isli sa Kalodoukasom i bas mo bili zadovoljni. I sada smo se dvoumili izmedju Kalodoukasa i Kontikija. Izbor je pao na Kontiki jer za isti hotel niza cena preko Kontikija. U svakom slucaju grad je predivan i ima sta da se vidi. Nama je bilo malo 12 dana da obidjemo ostrvo i sam grad. Dinamican odmor svakako... Preporucujem svima Rodos.

#14 ivana iva

backpacker

• Član
  • Poruka:4

Napisano: 12. Jun 2011 - 18:18

Ivana, meni je Rodos ove godine jedna od opcija, pa me zanima upravomogućnost korišćenja lokalnog prevoza. Nisam baš neki vrsni vozač i neželim da iznajmljujem tamo kola. Na netu sam pronašla neke podatke alinema ih baš puno; na primer da postoji lokalni bus koji vozi od gradapa sve dole do Lindosa. Zanima me da li taj bus staje kod većine plažana tom istočnom delu ostrva, budući da se tu nalaze najbolje plaže? Dali postoji prevoz koji vozi južno od Lindosa i na zapadnu stranuostrva? Koliko su česti i pouzdani autobusi, od kada ujutru do kadauveče voze? Bila bih ti zahvalna i na bilo kojoj dodatnoj informacijiza koju misliš da je korisna...
0 3

#15 vekijag

backpacker

• Član
  • Poruka:11

Napisano: 13. Jun 2011 - 13:35

Mozda pomogne:

http://www.ando.gr/eot/eng/BUS.pdf

Broj korisnika koji čitaju temu: 1

Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0