Tu postoje i sledece opcije :
Bec-Larnaca 80€ ili Bec-Bukurest-Paphos (40+70=110€) Na to se naravno moraju dodati i (FlyNiki) povratne karte BG-Bec (od 58€).
Koga mrzi da racuna: BEG-Bec-Larnaca~140€ BEG-Bec-Bukurest-Paphos~170€ (povratne, naravno)
Napominjem da su sve cene sa taksama, podlozne promenama i da su uzete na danasnji dan za datume 20/08-30/08, kao i to da u obzir nisu uzete eventualne doplate za prtljag, u zavisnosti od prevoznika (BlueAir/FlyNiki).
Redovna JAT cena BEG-Larnaca je oko 280€.
Druga varijanta je voz, koji je u oba slucaja nesto manje od 50€ u jednom pravcu, iz Beograda, a bez doplata za spavaca kola. Voz za Bukurest je dokaz da nismo mi najgori (te da ima gorih, i to u EU
I preostaju jos autobus ili sopstveni/auto prevoz. Bus za Solun polazi 2x nedeljno i cena povratne karte je 7500din iz BGa, odnosno 6000 iz Nisa. Bar je bila ta cena, treba proveriti. Putovanje traje ~11 sati (18h-05h). Ako na tu cifru dodamo 60-80 EUR za kartu do Kipra, dobijamo opet iznos aviona BEG-Bec-Kipar...
Automobilom (kao i busom) ima oko 650 km, kako do Soluna, tako i do Bukuresta. Da idete svojim automobilom i da ga ostavite na parkingu, nije preporucljivo, jer je u Bukurestu sat parkiranja oko 1€, pa vi sada racunajte broj dana x24 sata... Najjeftinija varijanta je naci nekoga ko ce sopstvenim automobilom izvrstiti uslugu transfera. U pitanju je 4*650 = 2600 km. Koliki je to trosak, mozete i sami izracunati, da ja sada ne bih razlagao u sitna crevca. Sve i da neko hoce 2x da ide do pomenutih destinacija i nazad, troskovi benzina, amortizacije, putarina, uz prenociste (ne treba ocekivati da ce neko voziti 1300km bez spavanja) i nesto 'leba i vode, lagano doci i preci 100tinjak eura po osobi (ukoliko je troje u pitanju), sto je cena voza, a nesto manje od aviona... Idealno bi bilo kada bi mogli otici sopstvenim automobilom i naci besplatan, a bezbedan parking, sto bi umanjilo troskove za pola...ali avaj... Izgleda da je bus isplativija varijanta.
Na kraju, ostaje da se sve presabere, kako cene karata, tako i udobnost, te vreme putovanja... Mislim da je avion najbolja opcija, pogotovo u varijanti leta za Larnaku, jer za oko 140€ moze da se odleti relativno udobno i brzo (BEG-Bec-Larnaka).
Ono o cemu nisam vodio racuna su vremena letova, tako da se moze desiti da se dva leta ne mogu uklopiti u istom danu, sto iziskuje i troskove prenocista, na sta sigurno morate obratiti paznju.
Kada na sve to dodate i da je kasno, te da sam mozda negde i izgresio, nemojte ovo uzeti "zdravo za gotovo".
Nesto razmisljam...sve bi ove postove trebalo prebaciti na neku drugu temu, kako bi one bitne informacije (koje je ljerka ispisala) ostale pregledne.
Ovu poruku je izmenio predrag: 28. mar 2010 - 01:54

Citiraj
Odgovori na ovo