Putovanja.info Forum: Napoli - Putovanja.info Forum

Skoči na sadržaj

Dragi forumaši,
Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
  • (4 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Napoli

#46 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 200
  • Učlanjen: 29.12.08

Napisano: 02. jul 2011 - 10:45

Ako si mislio na moju informaciju , cena karte do Pompeje od 2,10e je ako ideš iz Sorenta. A ti dolaziš iz Napulja , s obzirom da iz Napulja do stanice Pompeja ima 20 stanica , može biti da je cena karte kao do Sorenata kao poslednje stanice Cirkumvezuvijana ili ipak 3e jer je stanica Pompeja ipak bliža Napulju. Ja nisam išla na Vezuv već samo Pompeja ali sam videla na ulazu da se prikupljaju turisti za Vezuv i to se ide busom. Tako da oslušni i pogledaj na ulazu , verovatno ćeš nai šta ti treba a koja je cena stvarno neznam. Vezana karta Pompeja i Vezuv je 20e.

Sve hoću da vas pitam , vas koji ste kupili te jeftine karte vozom Rim Napulj, koji je tačno sajt italijanske železnice na kojem mogu da se učlanim i da eventualno kupim te jeftine karte brzim vozom. Da li je učlanjenje besplatno?
0

#47 Korisnik je offline   AleksaSRB

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 12
  • Učlanjen: 16.10.10

Napisano: 02. jul 2011 - 11:48

www.trenitalia.com sa leve strane videces ''sign in''. Klasicno registrovanje koje ne kosta nista. Mene konkretno interesuje Vezuv da li je vredan obilaska, koliko oduzima vremena. . .
0

#48 Korisnik je offline   Phillippe

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 277
  • Učlanjen: 10.01.11

Napisano: 02. jul 2011 - 12:50

Jao,ja sam u maloj neverici
kad cujem
20 evra ovo
30 evra ovo
10 evra ovo
i na kraju... pare u Italiji lete samo tako...
:(
nadam se da zaista necu potrositi mnogo
jer mi trebaju pare i za ostala putovanja

a navikao na Francusku gde je sve sve mnogo mnooooooooooooooooooooooooooooogo jeftinije
... Y Lo Mejor Siempre Espera ... Adelante !
0

#49 Korisnik je offline   draganimilena

• backpacker
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 7
  • Učlanjen: 01.02.11

Napisano: 02. jul 2011 - 15:55

Pogledaj porukuoljica70 @ 02. jul 2011 - 10:45

Ako si mislio na moju informaciju , cena karte do Pompeje od 2,10e je ako ideš iz Sorenta. A ti dolaziš iz Napulja , s obzirom da iz Napulja do stanice Pompeja ima 20 stanica , može biti da je cena karte kao do Sorenata kao poslednje stanice Cirkumvezuvijana ili ipak 3e jer je stanica Pompeja ipak bliža Napulju. Ja nisam išla na Vezuv već samo Pompeja ali sam videla na ulazu da se prikupljaju turisti za Vezuv i to se ide busom. Tako da oslušni i pogledaj na ulazu , verovatno ćeš nai šta ti treba a koja je cena stvarno neznam. Vezana karta Pompeja i Vezuv je 20e.

Sve hoću da vas pitam , vas koji ste kupili te jeftine karte vozom Rim Napulj, koji je tačno sajt italijanske železnice na kojem mogu da se učlanim i da eventualno kupim te jeftine karte brzim vozom. Da li je učlanjenje besplatno?

Trenitalia , vozna karta od Napulja do Sorenta je 4 evra i kupuje se na trafikama ili na brzim automatima za karte .
0

#50 Korisnik je offline   Ultralamb

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 142
  • Učlanjen: 04.05.06

Napisano: 02. jul 2011 - 23:35

Pogledaj porukubeogradjani @ 28. jun 2011 - 20:59

kako vi idete do napulja,na koliko dana,gde odsedate..?
Idemo krajem jula, sve kao prosle godine (opis u mom potpisu) samo sto cemo prvo nedelju dana provesti negde kod Sperlonge, a onda idemo kod nasih prijatelja Napolitanaca u stan na desetak dana, u to ce biti ukljuceno posecivanje plaza kod Gaete, ostrvo Iscia...

Pogledaj porukubeogradjani @ 28. jun 2011 - 20:50

i taj kojim smo se vratili-inter city train,iako je 35e,mi smo 2 karte kupili za 28e.znaci,kljuc da jeftinije prodjes je da unapred kupis,samo onda mozes jeftinije da prodjes.ako ti dodjes na stanicu,i hoces taj dan da ides,naravno da je cena velika.
Ovo mi nije jasno - InterCity voz na Trenitalia sajtu kosta 22e od Rima do Napulja, a sad pogledah moju proslogodisnju kartu i na njoj pise 21e i kupili smo je na samoj stanici, nista unapred, u oba slucaja 2. klasa, pa mi nije jasno gde ste videli te cene za IC. To je ovaj voz:
http://www.trenitali...0003f16f90aRCRD
0

#51 Korisnik je offline   beogradjani

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 440
  • Učlanjen: 20.05.11

Napisano: 03. jul 2011 - 07:41

koliko se secam zaklela bih se da je bio IC,i 2 karte smo platili 28e!(jel vi govorite da ste jednu platili 21e ili dve?)

greska,platili smo 22e 2 karte

Ovu poruku je izmenio ljerka: 03. jul 2011 - 10:44
Razlog promene: spojena dva uzastopna posta

0

#52 Korisnik je offline   oljica70

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 200
  • Učlanjen: 29.12.08

Napisano: 04. jul 2011 - 10:11

Pogledaj porukuAleksaSRB @ 02. jul 2011 - 11:48

www.trenitalia.com sa leve strane videces ''sign in''. Klasicno registrovanje koje ne kosta nista. Mene konkretno interesuje Vezuv da li je vredan obilaska, koliko oduzima vremena. . .

Hvala na linku, a što se tiče da li vredi popeti se na Vezuv , nadam se da će te posavetovati neko ko je išao na Vezuv.Meni Vezuv nije bio privlačan posle svih vulkana koje sam videla u Indoneziji , pa sam išla u obilazak samo Pompeje.
0

#53 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 04. jul 2011 - 14:41

Ja idem u Rim prvo sedam dana, pa još 4 noći u Napulj. Prvo sam hteo samo na jedan dan, pa dva, pa tri i na kraju četiri. Što više gledam tu oblast sve mi je interesantnija i lepša. Nadam se da će povratnika i svežih informacija bito do 10.08.
0

#54 Korisnik je offline   Phillippe

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. avg 2011 - 19:00

Vec sam jednom poceo d apisem i napisao dosta,ali server odneo sve u p.m. :(
pa,sad kratko o ovom predivnom gradu...

Napulj je zaista fascinantan. Svideo mi se grad posle 10 minuta hoda od zeleznicke stanice ka Arheoloskom muzeju gde mi bio hostel.
Grad jeste prljav,ali meni to nije smetalo.Nekako, to je Napulj uz ludnicu na ulicama i prolazenju na crveno i slicno...

Pica u De Mateu je zaista sjajna!Za 6 evra kapricoza sa 3 cm nadeva odozgo.A i mala piza margerita od 1 evra je vise nego super za dorucak.

Jos, sve je u gradu po 1 ili 3 ili 5 evra...sto je bilo opasno, jer sam bas kupio nekoliko majica sjajnog kvaliteta...

I tako... Napulj je zaista za posetiti obavezno!
A Pompeja i Herkulenijum su ... nezaboravni.Herkulenijum mi je nekako bolji bio jer manji i ocuvaniji.Zaista sam mogao da zamislim zivot pre 24 avgusta...
0

#55 Korisnik je offline   Ultralamb

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 18. avg 2011 - 20:28

Mi se vratili pre desetak dana, Bili prvo 7 dana na ostrvu Ischia (ispred napuljskog zaliva, preko puta Kaprija) i 8 dana Napulj, od cega je 2 dana bilo kampovanje na plazi kod Gaete. Ukupno 16 dana na putovanju, nije lose.
O ostrvu Ischia cu u temi Ostrva.
0

#56 Korisnik je offline   Ultralamb

• putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 20. avg 2011 - 16:08

Zaboravih da dodam i jedan ceo dan proveden u Sorentu.

Ovu poruku je izmenio Ultralamb: 20. avg 2011 - 16:10

0

#57 Korisnik je offline   Roli

• kosmopolita
  • Ikonica
  • Moderator
  • Poruka: 5052
  • Učlanjen: 17.02.07

Napisano: 25. avg 2011 - 15:12

I ja sam stigao iz Napulja(i Rima). Oduševio me je grad. Prava Italija. ^_^

Klopa najbolja, cene duplo niže od Rima, okolina zanimljiva. Obišli Vezuv, Pompeju, Sorrento i ostrva Capri i Procida. Ma fenomenalno. Pisaću malo detaljnije u putopisu.

Ako nekog zanima nešto, tu sam.
0

#58 Korisnik je offline   lutalica

• putnik
  • Ikonica
  • Član
  • Poruka: 118
  • Učlanjen: 30.08.06

Napisano: 25. avg 2011 - 18:42

I ja sam ovog leta opet bila u Napulju! :klap:
Provela sam nedelju dana na ostrvu Ischia, posto sam sve ostalo u okruzenju obisla pre dve godine :D
0

#59 Korisnik je offline   Phillippe

• iskusni putnik
  • Ikonica
  • Član

Napisano: 10. okt 2011 - 13:41

Bas ovih dana nesto mnogo mislim na Napulj...
grad je bas bas ... magnetski privlacan!
Sledeci put bar 7 dana tamo!

Ja volim guzve , te, nije ni cudo
i sva ta ludnica svuda ...
0

• (4 Strane)
  • +
  • « Prva
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ne možete pisati na ovoj temi

Broj korisnika koji čitaju temu: 1
Članovi: 0, gosti: 1, skriveni članovi: 0

Putovanja Info je deo Infostud grupe sajtova:
poslovi.infostud.com / mojtim.infostud.com / www.kursevi.com / www.najstudent.com / prijemni.infostud.com
www.polovniautomobili.com / www.unapredicv.com / www.internet-prodaja-guma.com