Zašto ne biste iskoristili slobodne dane koji vas sleduju i otputovali do nekog evropskog grada ili možda otišli na skijanje?
U zavisnosti od toga da li želite da uzmete jedan slobodan dan od vašeg godišnjeg odmora, ili tri , Putovanja.info za vas izdvaja najzanimljivije ponude. :)
PREDIVNA CRNA GORA - LETOVANJE
Napisano: 18. feb 2010 - 11:54
Crna Gora je prelepa drzava sa mnostvom prirodnih i kulturoloskih lepota. Pocevsi od Durmitora pa do Sutomora, Budve itd...
Napisano: 26. feb 2010 - 03:50
infrastruktura
1.voda (nema je ukoliko nema hidrofora)
2.kanalizacija (izlivanje u blizini kupalista)
3.putevi ,drumovi
4.zeleznica
Druga bitna stvar je da ne postoje licence i kriterijum za privatne smestaje ,svako moze rupcagu da izda .
Treca bitna jesu visoke cene u hotelima .
kad bi bilo moguce da se ugledate na Kipar i kako oni resavaju infrastrukturu kao malo ostrvo bilo bi super . ali moraju da se regulisu jos i cene karata za avio i zeleznicki prevoz , preterane su . nema ljutnje to je to .
sto se tice plaza koje volim su:
Becici
Lucice
Zanjice
Jazz
Trsteno
...ima ih jos ali ove su mi najlepse mada kad se krene brodom u sopstvenoj reziji postoje plaze na koje ne moze da se dodje kopmnom ,mislim na male uvale iza kraljicine plaze u blizini petrovca e tu je prelepo
Napisano: 03. mar 2010 - 00:19
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 19:46
uvek s Ljerkom
Napisano: 06. mar 2010 - 23:55
Imajte na umu da bi trip poceo od Zapada CG jer je Bosanac
Ovu poruku je izmenio kriticarka_nickova: 06. mar 2010 - 23:56
Napisano: 08. mar 2010 - 22:03
Da sam na njegovom mestu izabrao bi sledecu rutu. Iz Bosne bi na raskrsnici puta Foca-Trebinja, kod Broda, skrenuo na lokalni put za Scepan polje i tu presao granicu. Tim putem koji prolazi pored Pivskog jezera a izmedj planina Durmitora i Golije, naravno uz obavezan obilazak, isao bi do Niksica odnosno do Ostroga. Od Niksica bi se ponovo vratio na sever ali sada putem direkno za Zabljak preko Savnika a potom od Djurdjevica Tara klisurom Tare do Mojkovca. Posle obilazaka tih nacionalnih parkova spustio bi se od Mojkovca dolinom Morace do Podgorice i Skadarskog jezera a zatim nastavio put sve do Ade Bojane. Posle je vec lakse. Polako magistralom od plaze do plaze dok ga ne zaustave Hrvatski granicari. U, zamalo da zaboravim, ala bi se Crnogorci naljutili, obavezan obilazak Cetinja i Lovcena i po mojoj preporuci odlazak na ostrvo Mamula.
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 19:46
uvek s Ljerkom
Napisano: 08. mar 2010 - 22:11
Zahvaljujem.
Drug bi putovao autom i mozebit da bi to putovanje trajalo 20-ak dana, stajaznam , govorim otprilike.
U svakom slucaju prenijecu mu ovo sto si ti rekao, da moze pregledati na internetu sve ove destinacije i sta mu drugo preostaje vec : put pod noge.
Jos jednom hvala puno!
Napisano: 09. mar 2010 - 02:22
DraganV @ 08. mar 2010 - 21:03
Do ovog dijela se slažem. Da sam na njegovom mjestu, ja bih od Mojkovca išla dalje prema sjevero - istoku ka Beranama, a zatim i ka Plavu i Gusinju. U Beranama bih obišla manastir Đurđevi stupovi iz doba Nemanjića, u Plavu Plavsko jezero (izvorište rijeke Lim), u Gusinju Ali - Pašine izvore i približila se granici sa Albanijom. Ovaj dio nikako ne bih zaobišla radi upoznavanja sa manje poznatim, ali svakao lijepim dijelom Crne Gore. Dovoljno je reći da su turski age i begovi, kad su osvajali ove prostore, upravo u Plavu i Gusinju napravili svoje dvorove, a svi znamo koliko im je bio važan merak i uživanje.
Добар путник не зна гдје иде. Савршен путник не зна одакле долази.
Napisano: 09. mar 2010 - 06:51
kriticarka_nickova @ 08. mar 2010 - 21:11
Mislim da mu je dovoljno 20 dana da bi obisao ovu rutu
Ma, upravu si, no ostavi coveku nesto i za sledecu godinu.
uvek s Ljerkom
Napisano: 09. mar 2010 - 19:58
Ovu poruku je izmenio DraganV: 09. jan 2011 - 19:47
Razlog promene: Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
Napisano: 09. mar 2010 - 21:07
Napisano: 17. mar 2010 - 23:47
Pa gde smesti Stupove u CG?!
Djurdjevi Stupovi su nadomak Novog Pazara
20 dana je sasvim dovoljno, ako ne i mnogo za obilazak CG... meni je najlepse da lagano vozim nemagistralnim putevima, uzivajuci u prirodi...
Zabljak(Durmitor) max tri dana, jer ne znam sta ces vise raditi tamo...
Lovcen, tj. njegosev mauzolej ce oduzeti jedno jutro, a posle na kupanje negde u Boki....
Plavsko jezero, jedan dan...
Biogradska gora, max jedan dan...
Skadarsko jezero, takodje ne vidim sta zasto bi trebalo vise od jednog, max dva dana....
Cetinje , NIksic , Podgorica - najobicniji gradovi....
ostatak vremena provedi na moru kupajuci se i provoditi !!!
u Budvi ces naci sve....plaze i provod
Kotor je lep , obidjes ga za jedna dan i to je to - slabo stoji sa plazama
Hergeg Novi sa Igalom je ok, lep, nadje se po koja lepa plazica, provod po kvalitetu odmah iza Budve, a mozda i Sutomora...
Petrovac je mali grad, sa solidnom plazom....ali u okolini ima lepih
Bar - obican grad
Sutomore - fina velika plaza, dobar provod...
Ulcinj - bio tamo jedno popodne, na plazi 98% albanci, pa nije bas prijatno....
Ja da idem ponovo u CG, baza bi mi bila u Budvi 100%...na drugom mestu sutomore,pa HN
toliko za sada
Ovu poruku je izmenio Shonepa: 17. mar 2010 - 23:55
Napisano: 17. mar 2010 - 23:55
Napisano: 18. mar 2010 - 01:16
Shonepa @ 17. mar 2010 - 22:47
Postoje Durdjevi Stupovi i kod Berana, a naravno i kod Novog Pazara, nije greska u pitanju.
Nidzo, nije se nista promenilo, samo je manji razmak izmedju lezaljki na plazi i poslednja sezona je umesto 3 meseca trajala manje od mesec dana, ostalo je sve skoro isto.
Napisano: 18. mar 2010 - 02:59
Shonepa @ 17. mar 2010 - 22:47
Nisam ih ja "smestila" nego Nemanjići!
Napisano: 18. mar 2010 - 09:43
izvinjavam se ...

Citiraj
Odgovori na ovo